periferia-ioniou-spyrouΟ Σπύρος Σπύρου του Πέτρου γεννήθηκε στο Δήμο Κερκυραίων, προάστιο Γουβιών. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία-Σοφία Φαρούγγια και έχει  δύο παιδιά: τον Άγγελο Σπύρου, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής  Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιωάννη Σπύρου, επίσης  πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σπουδές
Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Α Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών (Λαϊκό).  Επίσης ειδικεύτηκε στην Ρευματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ευαγγελισμός). Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με Άριστα.

Εργασία
Άσκησε το Ιατρικό επάγγελμα εις την Κέρκυρα και ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου της Κέρκυρας  και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Κοινωνική Δραστηριότητα

Ως ιατρός άσκησε το επάγγελμα με ιδιαίτερη  κοινωνική ευαισθησία  και ως  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού&bbsp; Συλλόγου της περιοχής Γουβιών άλλαξε, με τις πρωτοβουλίες του, προς το καλύτερο την ανάπτυξη  της περιοχής.

Πολιτική Δραστηριότητα

Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1981. Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Κερκύρας το 1984. Πολιτεύτηκε το 1989 για πρώτη φορά ως υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Εξελέγη Βουλευτής το 1996 και επανεξελέγη στις Βουλευτικές  εκλογές  του 2000. Από τη θέση της αντιπολίτευσης και τις δύο κοινοβουλευτικές περιόδους.

Είχε πλούσια κοινοβουλευτική δραστηριότητα και ήταν Αντιπρόεδρος των επιτροπών  Τουρισμού και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής στις Εκλογές του 2004. Τον Αύγουστο του 2004 τοποθετήθηκε από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Διοικητής της υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέχρι και τον Αύγουστο του 2006. Κατά την περίοδο αυτή είχε πλούσια δράση στον τομέα της υγείας – πρόνοιας σεόλα τα Ιόνια Νησιά.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, εξελέγη ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κέρκυρας

  Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, επισκέφτηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κέρκυρας, Σπ. Πανδής, ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, Γιώργος Αδάμ, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αναστ. Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Γιάννης Χαλικιόπουλος και το μέλος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, Μάριος Μουμούρης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Περιφερειάρχη για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους 24 εργαζόμενους της Επιχείρησης που, με βάση την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, πρέπει η επιχείρηση να τους απολύσει.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, Σπ. Πανδής, ζήτησε την με κάθε τρόπο αρωγή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και που περιλαμβάνει δυο σημαντικές διαστάσεις: Αυτή της απώλειας εργασίας 24 εργαζομένων και των σημαντικών επιπτώσεων που αυτή επιφέρει στις σοβαρές υπηρεσίες που προσφέρουν στον κερκυραϊκό λαό στους ευαίσθητους τομείς

του νερού και της αποχέτευσης.

Πέρα από συναισθηματισμούς, είπε, μετά την ενημέρωση που του έγινε, ο κ. Σπύρου, οφείλουμε να εξετάσουμε τη νόμιμη οδό για την επαναφορά των εργαζομένων στην εργασία τους, αιτώντας με σοβαρά επιχειρήματα την παραμονή τους στη ΔΕΥΑΚ.

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τόνισε ο Περιφερειάρχης, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, καθώς κινδυνεύει το νησί να μείνει χωρίς νερό και να μολυνθεί από την έλλειψη λειτουργίας των αποχετευτικών συστημάτων.

Η πολιτική αρωγή, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, είναι δεδομένη, καθώς ήδη υπάρχει σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους εργαζόμενους και δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι το θέμα μπορεί να επανέλθει προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσης, ο κ. Σπύρου, αναφέρθηκε στην ανάγκη να μεταφερθεί το αίτημα και στον αρμόδιο Υπουργό με στόχο την εξαίρεση της ΔΕΥΑΚ από την ισχύουσα υπουργική απόφαση, μέσω άλλης απόφασης, καθώς πρόκειται για ειδική περίπτωση, λόγω του μεγέθους του δικτύου αλλά και του μεγάλου αριθμού βιολογικών σταθμών που διαχειρίζεται η επιχείρηση, με δεδομένη και τη δύσκολη μορφολογία του εδάφους και την έκταση του νησιού.

Ο κ. Σπύρου, τόνισε ότι πρέπει να αναδειχθεί αρμοδίως ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, η δυσφήμιση του νησιού από τις διακοπές νερού και την ελλειμματική λειτουργία των βιολογικών σταθμών αποχέτευσης.

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Σπύρου επικοινώνησε με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, Χαρίκλεια Νταϊρούση, στην οποία εξέθεσε το πρόβλημα που ενέχει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό, κάτι που το διατύπωσε και εγγράφως, με το αίτημα να παραταθεί η παραμονή των εργαζομένων στις εργασίες τους για τους λόγους αυτούς.

Τέλος, ο κ. Σπύρου, με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ζητεί την εξέταση του ζητήματος που έχει προκύψει στην ΔΕΥΑΚ και την κατ’ εξαίρεση παραμονή των εργαζομένων για άκρως απαραίτητους και σημαντικούς λόγους, όπως είναι αυτοί της δημόσιας υγείας και την κάλυψης αναγκών σε νερό τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

 


 

Απάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για ιχθυοκαλλιέργεια στην Κασσιώπη

  Απάντηση, αναφορικά με την άδεια επέκτασης της ιχθυοκαλλιέργειας στην Κασσιώπη και τη σχετική ανακοίνωση του νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, Θ. Γαιλιατσάτου, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.

Στην απάντησή του, ο κ. Σπύρου, αναφέρει:

«Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος, ψεύδεται όταν αναφέρει ότι ενέκρινα την επέκταση της άδειας της ιχθυοκαλλιέργειας στην Κασσιώπη, καθώς όφειλε να γνωρίζει ότι ο Περιφερειάρχης δεν είναι αρμόδιος για την έγκριση της επέκτασης της άδειας.

Ο κ. Γαλιατσάτος οφείλει, επίσης, να γνωρίζει ότι αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος και υπέγραψε την αδειοδότηση.

Σε ότι αφορά στο ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου για σχετικά θέματα, γνωρίζουν άπαντες ότι είναι καθαρά γνωμοδοτικός.

Το θέμα της επέκτασης της άδειας του συγκεκριμένου ιχθυοτροφείου δε συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 27 Ιουλίου του 2013 που ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να κοινοποιήσει τόσο στους επικεφαλής των παρατάξεων όσο και στο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την προηγούμενη απόφαση του Π.Σ. (αρ. 213/2011) ότι, δηλαδή, δε δέχεται καμία νέα χωροθέτηση υδατοκαλλιεργειών.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ., ως όφειλε, εκτέλεσε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάτι που ο κ. Γαλιατσάτος βεβαίως και γνωρίζει.

 


 

Κέρκυρα 21 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Σε τηλεοπτικό DEBATE o Σπ. Σπύρου

Αύριο Πέμπτη 22 Μαΐου, στις 10 το βράδυ, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, θα συμμετάσχει στο τηλεοπτικό DEBATE, που οργανώνει ο τηλεοπτικός σταθμός START

Σπ. Σπύρου: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κύριε Γαλιατσάτε;

Απαντώντας στις επικρίσεις του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Θ. Γαλιατσάτου, ότι ο κ. Σπύρου αρνείται το διάλογο, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία και υπ. Περιφερειάρχης, επαναλαμβάνει την πρόσφατη δήλωσή του ότι «δεν φοβάται το διάλογο, καθώς δεν έχει να κρύψει κάτι, έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο και επιπλέον έχει παρουσιάσει το Πρόγραμμα Δράσης του συνδυασμού του για την προσεχή πενταετία».

Και προσθέτει: «Η βιαστική δήλωση του κ. Γαλιατσάτου για δήθεν άρνηση συμμετοχής μου στο διάλογο, αποδεικνύεται ψευδής, καθώς σε όλη την προεκλογική περίοδο ήμουν ανοιχτός στις προσκλήσεις για διάλογο, κάτι που πράττω συνεχώς.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Γαλιατσάτος, κάτω από το βάρος της απόρριψης, της έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων, της δυσφορίας και του πανικού, σπεύδει να κατακρίνει χωρίς προηγουμένως να διασταυρώσει την αλήθεια, επιχειρώντας να δημιουργήσει σύγχυση, με τη λαθεμένη πεποίθηση ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

 


 

spyrou-agiros

Κέρκυρα 19 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις Σπ. Σπύρου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, τις Επτανήσιες και Επτανήσιους που επέλεξαν να ψηφίσουν το συνδυασμό μας, καθώς και τους υποψήφιους – μέλη του συνδυασμού μας, όπως και τους συνεργάτες μου σε αυτό το δύσκολο αγώνα που δώσαμε για την Περιφέρειά μας.

Είναι πλέον κατανοητό σε εκείνους που αγωνίστηκαν μαζί μας ότι η  διακυβέρνηση της Περιφέρειας δεν είναι υπόθεση ενός ατόμου ή ενός συνδυασμού αλλά πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια.

Το μήνυμα των εκλογών είναι σαφές: Ο κόσμος ζητεί από όλους εμάς να προχωρήσουμε με συναίνεση, συνεργασία και σύνθεση απόψεων, με στόχο την ενδυνάμωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τη συνέχιση των έργων, το σχεδιασμό του μέλλοντος πάνω σε ρεαλιστικές βάσεις.

Οι πολίτες αναγνώρισαν ότι – σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε – καταφέραμε να θεμελιώσουμε το νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας σε σωστές βάσεις, να σταθούμε όρθιοι, να πράξουμε το καλύτερο δυνατό για την Περιφέρειά μας, να εργαστούμε αδιάκοπα, με συνέπεια και ήθος χωρίς να «εμπορευτούμε» τις ελπίδες του λαού και να δώσουμε υποσχέσεις.

Οι πολίτες κατανόησαν ότι είμαστε η πιο αξιόπιστη και ισχυρή δύναμη, ότι ήμασταν και θα παραμείνουμε δίπλα τους, στηρίζοντας την Αυτοδιοίκηση, αποκαθιστώντας τις αδικίες και διεκδικώντας τα μέγιστα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ενδεικτικό της αναγνώρισης είναι ότι οι Ληξουριώτες, που επλήγησαν από τη φύση τόσο άσχημα, κατανόησαν ποιος στάθηκε δίπλα τους, ποιος αγωνίστηκε και ποιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Η πολιτική διαδρομή των επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές αλλά και των μελών τους είναι γνωστή στους πολίτες και η σύνθεση των απόψεων είναι για μας προαπαιτούμενο για την παραπέρα πορεία μας.

Καλώ τις Επτανήσιες και Επτανήσιους να έρθουν κοντά μας, να συνεχίσουμε μέσα από διάλογο και κοινή διαμόρφωση το σχεδιασμό για την πρόοδο την Περιφέρειά μας, απελευθερωμένοι από αγκυλώσεις και με κριτήριο τη λογική και το ρεαλισμό.

Είναι πολλά εκείνα που μας ενώνουν, με κυρίαρχο την αγάπη για τον τόπο μας, το ενδιαφέρον μας για το κοινό καλό και τη μαχητική επίλυση των προβλημάτων.

 


 

spyrou-egenia

Έγιναν τα εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου στην Κέρκυρα

Σπ. Σπύρου: «Είμαστε ο συνδυασμός της νίκης»

«Η κοινωνία μας αποδέχεται, γιατί είμαστε ειλικρινείς, αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί, έχουμε ένα μεγάλο έργο να δείξουμε και είμαστε έτοιμοι να το συνεχίσουμε, αφού σχεδιάσαμε το πρόγραμμα δράσης μας για τα προσεχή 5 χρόνια».

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», που έγινε σήμερα στην Κέρκυρα.

Απευθυνόμενος προς τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού του, ο κ. Σπύρου τους τόνισε ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι, γιατί ο συνδυασμός «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» είναι ο συνδυασμός της νίκης, καθώς τα μηνύματα από όλα τα νησιά του Ιονίου είναι θετικά και πρόσθεσε: «Ο αγώνας μας συνεχίζεται, οι πολίτες μας αγκαλιάζουν και για το ήθος μας, τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων και δεν έχουμε να φοβόμαστε το παραμικρό.

Εμείς», κατέληξε ο κ. Σπύρου, «σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι, να θεμελιώσουμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με γερές βάσεις και να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, με μεγάλη υπευθυνότητα και εργατικότητα».

 

 

Κέρκυρα 11 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου στην Κέρκυρα

Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου στην Κέρκυρα του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα 12 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι το Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού βρίσκεται στη Λεωφόρο  Αλεξάνδρας 35.

 


 

Τα αποτελέσματα Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών σε πραγματικό χρόνο από τη Διεύθυνση Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 

 Ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου 2014, όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα καταχωρούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα των εκλογών σε ένα ενιαίο σύστημα, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά από στελέχη της Διεύθυνσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΙΝ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του φορέα.

Η εξοικονόμηση από την εφαρμογή αυτή υπολογίζεται κατ’ ελάχιστο σε τριάντα χιλιάδες ευρώ (30,000 €) μόνο για τη φετινή εκλογική διαδικασία.  

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εμφανίζει τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, καθώς και των Ευρωεκλογών, σε πραγματικό χρόνο και με ποικίλα σχεδιαγράμματα (μπάρες, πίτες, κλπ.), προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες πληροφόρησης όλων των ενδιαφερομένων. Τα επίπεδα εμφάνισης και εκτύπωσης αντιστοιχούν στη γεωγραφική κατανομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των συνδυασμών για το σύνολο της γεωγραφικής επικράτειας της Περιφέρειας, αλλά και ανά Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική ενότητα, Δημοτική – τοπική κοινότητα, εκλογικό κέντρο.

Ειδικά για την εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών, το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα εμφάνισης και συγκριτικών αποτελεσμάτων μεταξύ των ετών 2009 και 2014.

Το πρόγραμμα είναι δικτυακά προσβάσιμο από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (www.pin.gov.gr), επιλέγοντας τον αντίστοιχο υπερσύνδεσμο (link) που εμφανίζεται στην κεντρική σελίδα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν στο κτίριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των παρατάξεων που λαμβάνουν μέρος στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές καθώς και στις Ευρωεκλογές για να αποφασίσουν για το χρώμα που θα αντιπροσωπεύει το συνδυασμό τους.

 


 

spirou-afisa

Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» στην Κέρκυρα

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου και υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες, Εκλογικής Περιφέρειας Κέρκυρας Παν. (Τάκη Μεταλληνό, Λευκάδας Θεόδωρο Βερύκιο, Κεφαλληνίας Σωτήρη Κουρή και Ζακύνθου Διονύσιου Μυλωνά, θα πραγματοποιηθεί  την προσεχή Τετάρτη 14 Μαΐου και ώρα 20.00 στο ξενοδοχείο «Corfu Holiday Palace» (πρώην Χίλτον).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση θα γίνει από τον υπ. Περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου, η παρουσίαση του έργου της θητείας του – μέσω προβολής βίντεο – καθώς και το πρόγραμμα δράσης για την προσεχή πενταετία.

 


 

spyrou-apodimoi

Κέρκυρα 6 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» με τους ετεροδημότες στην Αθήνα

Το έργο που έγινε επί της θητείας του πρόβαλε στη διάρκεια εκδήλωσης με τους ετεροδημότες της Αθήνας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, καθώς και οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες, Ζακύνθου Διον. Μυλωνάς, Λευκάδας, Θεόδ. Βερύκιος και Κεφαλληνίας – Ιθάκης Σωτ. Κουρής.

«Πολιτεύτηκα κοιτάζοντας πάντοτε τους συμπολίτες μου στα μάτια με ειλικρίνεια, συνέπεια, εργατικότητα, εντιμότητα και με βαθύ το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και δικαιοσύνης», είπε, στην ομιλία του ο κ. Σπύρου, για να προσθέσει:

«Είχα επίγνωση ότι κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε αλάνθαστος κι έμαθα να ακούω, να διαβουλεύομαι και να μελετώ, για να μπορώ να περιορίζω τα λάθη και τις παραλήψεις μου.

Η Περιφέρεια είναι ένας νέος θεσμός που ξεπερνάει την ατομικότητα, έχει συλλογικό χαρακτήρα και απαιτεί να συνθέτεις απόψεις, μερικές φορές και αντικρουόμενες.

Σ’ αυτά τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν από την εκλογή μας, θεμελιώσαμε τη νησιωτική Περιφέρειά μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες για όλους μας. Ενισχύσαμε την περιφερειακή συνείδηση και διαμορφώσαμε τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα τόσο στο τρέχον αλλά και στο επόμενο ΕΣΠΑ, που εμείς σχεδιάσαμε και ήδη δρομολογήσαμε.

Προετοιμάζουμε το αύριο για να είναι ασφαλέστερο και καλύτερο για όλους», κατέληξε ο κ. Σπύρου, τονίζοντας ότι «η θέση της Περιφέρειάς μας γίνεται δεσπόζουσα στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου και η ανάπτυξη μέσα από υγιή ανταγωνισμό, είναι μπροστά μας» και κάλεσε τους Επτανήσιους να στηρίξουν το συνδυασμό «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», για να συνεχίσει το έργο του.

Στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, παραβρέθηκαν οι: Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, Βουλευτής Λευκάδας,  Θοδω. Σολδάτος, Διοικητής του ΟΓΑ, Ξεν. Βεργίνης, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μαν. Αγγελάκας.

 


 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΠΥΡΟΥ

ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΕΤΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

ΒΕΝΑΡΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ του ΘΩΜΑ
ΔΕΜΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΚΟΛΠΟΝΔΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΛΙΑΜΠΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του ΘΩΜΑ
ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ NTENHΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΜΑΛΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΠΑΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΩΛΗΝΑΡΑΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΤΥΡΟΓΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΑΝΔΡΙΩΤΗ  ΣΚΟΡΔΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ – ΕΛΕΝΗ (ΜΕΛΙΤΑ) του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΕΝΤΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ (ΡΟΜΠΟΛΑ) του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΒΛΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΒΡΑΔΗ ΕΛΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΖΑΧΑΡΙΑ
ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΓΟΥΣΗ ΑΝΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΟΛΓΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΡΔΑΚΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ
ΚΑΤΑΒΑΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΕΝΤΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΛΟΥΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΟΝΤΖΙΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΦΙΛΗΜΩΝΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ
ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΘΙΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
ΜΑΚΡΗ ΑΜΑΛΙΑ- ΔΗΜΗΤΡΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΑΝΕΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΗΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΜΟΣΧΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ του ΛΕΩΝΙΔΑ
ΝΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΙΩΣΗΦ του ΟΘΩΝΑ
ΠΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΤΖΑΝΑΒΑΡΗ-ΚΑΡΠΑΤΣΕΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΧΑΛΙΚΙΑ ΡΟΥΜΠΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

ΚΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΘΩΜΑ
ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΗΛΙΑ
ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΩΝΕΤΟΣ – ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ-ΠΑΝΑΓΗ
ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
ΓΡΟΥΖΗ ΤΖΟΓΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ
ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΜΠΟΖΑ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΦΙΟΡΑΒΑΝΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

 

ΛΥΚΟΥΔΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ(ΠΟΠΗ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΑΡΔΕΛΗ ΣΜΑΡΑΓΔΟΥΛΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

ΔΑΓΛΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ  του  ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΑΡΙΑ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΩΜΑ
ΣΕΡΒΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ
ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΘΩΜΑ