parisisΑπό την 1η Ιανουαρίου 2011 η Κεφαλλονιά άλλαξε σελίδα στην αυτοδιοικητική της ιστορία. Ένας νέος ενιαίος Δήμος συγκροτήθηκε από τη συνένωση επτά (7) Δήμων και μίας (1) κοινότητας, βάσει του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης». Ο Αλέξανδρος Παρίσης είναι ο πρώτος Δήμαρχος που αναλαμβάνει την ηγεσία του νέου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κεφαλλονιάς, ως επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού «Ισχυρή Κεφαλλονιά» κατά τις δημοτικές εκλογές της 7ης & 14ης Νοεμβρίου 2010.

Η «Ισχυρή Κεφαλλονιά» από την ημέρα διακήρυξή της (όταν ο Αλέξανδρος Παρίσης ανακοίνωσε σε συγκέντρωσή του στο Capitol στις 14 Ιουλίου 2010 την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία), ακολούθησε μία νικηφόρο πορεία εκφράζοντας πολυσυλλεκτικά την Κεφαλλονιά και συγκεντρώνοντας την υποστήριξη όλων των κοινωνικών δυνάμεων που μοιράζονται το ευγενές όραμα για τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινωνίας με συνοχή, οικονομική ανάπτυξη και ποιότητα ζωής.

Η αξιόλογη και πετυχημένη πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου και στα κοινά, χαρακτηρίζεται από δύο μεγάλους σταθμούς.

Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εκλέγεται βουλευτής στην μονοεδρική περιφέρεια Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, και εκπροσωπεί επάξια τους συμπατριώτες του στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων του κεντρικού κράτους, προωθώντας πλήθος έργων και δράσεων που αναβάθμισαν τις υποδομές και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας. Ως βουλευτής συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στο έργο τους.

Το Μάρτιο του 2010 συμμετέχει, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της ΝΔ, στην ΟΔΕ Παραγωγής & Εμπορίου που αφορά στους τομείς Τουριστικής Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Φυσικών Πόρων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής. Πρόκειται για τομείς που άπτονται άμεσα του οικονομικού κυκλώματος της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης καθώς αποτελούν τους παραγωγικούς πυλώνες των δύο νησιών.

Πριν από την ανάδειξή του στο βουλευτικό αξίωμα, θήτευσε στην τοπική αυτοδιοίκησης ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έπειτα από τις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006.

Λίγα λόγια για τη ζωή του…

Γεννημένος στις Λαβωνικές Ερίσου από τον Παναγή και την Βενετία Παρίση, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Κεφαλονιά και μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, μαζί με την οικογένειά του μετοίκισε στον Πειραιά. Ακολούθησαν δύσκολα χρόνια για την επιβίωση του ιδίου και της οικογένειάς του, αλλά με το γνωστό δαιμόνιο του Κεφαλλονίτη που τον χαρακτηρίζει, κατάφερε σιγά – σιγά να σταθεί στα πόδια του και να διαπρέψει στο εμπόριο, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.

Πνεύμα δημιουργικό καθώς ήταν, γράφεται στη σχολή αεροπόρων στο Τατόι και συνεχίζει τις σπουδές του στο Λονδίνο. Το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Είναι πιλότος μόλις στα 32 του χρόνια. Το 1973 μεταναστεύει στη Γερμανία. Μετά από σκληρή δουλειά ιδρύει την πρώτη του εταιρεία με την οποία ξεκινάει εισαγωγές αυτοκινήτων και μηχανημάτων στην Ελλάδα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκινάει τη συνδικαλιστική του δράση. Εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων.

Το 1985 ιδρύει την “Pari Trans”. Η νέα μεταφορική εταιρεία ειδικεύεται στη μεταφορά υγρών και τροφίμων, όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Το 1990 ξεκινάει τη λειτουργία μιας νέας εταιρίας με την ονομασία “Ολυμπιακή Ι.Μ.Ε. ΕΠΕ”, η οποία ειδικεύεται στα καύσιμα. Την ίδια περίοδο επίσης, ιδρύει την “Παρίσης International Transport” με στόλο 27 φορτηγών αυτοκίνητων, στον τομέα μεταφοράς υγρών καυσίμων.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η αγάπη του και ο θαυμασμός του για τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, τον οδηγούν σε μια τολμηρή επιχειρηματική κίνηση και αποκτά το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας. Στη συνέχεια αποκτά και το θέατρο ΠΕΡΟΚΕ. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της τέχνης με συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής υποκριτική τέχνης, αναλαμβάνοντας πλήθος επιτυχημένων παραγωγών που άφησαν εποχή στα θεατρικά δρώμενα της χώρας.

 


 

kekatos

Κεκάτος Ευάγγελος – Αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς

Ο Ευάγγελος Κεκάτος γεννήθηκε το 1958 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είναι Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού  του Δήμου Κεφαλονιάς από το 2011 έως σήμερα, με επιπλέον Αρμοδιότητες την Παιδεία, Αθλητισμό, Υγεία – Πρόνοια και Εμπορική δραστηριότητα.

Είναι Φυσικοθεραπευτής, μετεκπαιδευμένος σε Νοσοκομεία και Κέντρα Αποκατάστασης της Γερμανίας και υπηρέτησε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς από το 1985 έως το 2004. Υπήρξε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» και του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (Αργοστόλι) από το 2004 έως και το 2010.

Διαθέτει Διδακτορικό Τίτλο, εκπροσωπούσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών στις Διεθνείς Σχέσεις και έχει μετεκπαιδευτεί στις Η.Π.Α., ως Κλινικός Διευθυντής Φυσικοθεραπείας στα Special Olympics.

Άρθρα και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά και είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, που έχουν εκδοθεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις «Παρισιάνου Α.Ε.».

Ήταν οργανωτής του με διεθνή Συμμετοχή Συμποσίου Φυσιατρικής και Φυσικοθεραπείας στην Κεφαλονιά από το 1994 έως το 2004 και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος Ομιλητής ή Προεδρεύων σε πλήθος Συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι παντρεμένος με την Άννα Γιαννακοπούλου (Συμβολαιογράφο) και έχει 2 παιδιά, την Εύα (Δικηγόρο) και τον Βασίλη (Σκηνοθέτη).