xoulogisΓεννήθηκε το 1959 στη Μεσορόπη Καβάλας από τον Γεώργιο και Στεργιανή Ξουλόγη, το γένος Παρταλά, είναι πατέρας δύο παιδιών, του Γεωργίου και της Στυλιανής 26 και 23 ετών αντίστοιχα και είναι παντρεμένος με την κ. Θάλεια Βρετού, εκπαιδευτικό.

Σπούδασε στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Λάρισας στο Τμήμα Στελεχών Επιχειρήσεων.

Από το 1989 εργάζεται ως Δημοτικός Υπάλληλος στον Δήμο Καβάλας.

Κατά τα έτη 1991 και 1992 διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Καβάλας.

Από το 1989-1993 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού – Επιμορφωτικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Μεσορόπης και στη συνέχεια και μέχρι το 2003 ήταν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

Επίσης από το 2003 -2010 ήταν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης & Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ν. Καβάλας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Το έτος 1999 – 2002 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Κατά την διενέργεια των Δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του έτους 2002 εκλέγεται Δήμαρχος Πιερέων με τον συνδυασμό «ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» με ποσοστό 57,14 και ανανεώνει την Δημαρχιακή του Θητεία τον Οκτώβριο του έτους 2006 με μια ισχυρή πλειοψηφία και ποσοστό 57,84%.

Μετά την εφαρμογή του Ν.3852/2010 «Καλλικράτης» πέντε (5) πρώην Δήμοι του Ν. Καβάλας συνενώθηκαν δημιουργώντας τον ενιαίο Δήμο Παγγαίου. Κατά την διενέργεια των Δημοτικών εκλογών τον Νοέμβριο του έτους 2010 εκλέγεται Δήμαρχος Παγγαίου, με τον συνδυασμό «ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» με ποσοστό 54,40%, θέση την οποία διατηρεί έως και σήμερα.

Επίσης από το Νοέμβριο του έτους 2011 έως και σήμερα κατέχει την θέση του Προέδρου της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε.

 


 

Ελευθερούπολη, 28/05/2014

Δελτίο Τύπου

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης, στο πλαίσιο της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, εύχεται κάθε επιτυχία και καλή δύναμη στους διαγωνιζομένους, με την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκινά για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η μεγάλη δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Εύχομαι από καρδιάς στους αυριανούς ακαδημαϊκούς πολίτες, κάθε επιτυχία στους ίδιους και στις οικογένειές τους, καθώς και στους διδάσκοντες καθηγητές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος».

 


 

pageou

Ελευθερούπολη, 06/05/2014

Δελτίο Τύπου (1)

Θέμα: «Ιδιαίτερα επιτυχής η δράση ελέγχου  πνευμονικής λειτουργίας στην παραλία Οφρυνίου – την Παρασκευή στην Δ.Κ. Ελευθερούπολης»

Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής φροντίδας από το τμήμα κοινωνικής προστασίας του δήμου Παγγαίου καθώς και της ημέρας δωρεάν εξετάσεων, τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις πνευμονικής λειτουργίας μέσω σπιρομέτρησης, στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα). Κατά τη διάρκεια της πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας του δήμου Παγγαίου εξετάστηκαν πάνω από 120 άτομα, ενώ παράλληλα το σύνθημα της δράσης «Με 1 εκπνοή και μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας ελέγχετε την πνευμονική σας λειτουργία» προέβαλε την ιδιαίτερη σημασία της προληπτικής ιατρικής.

Να σημειωθεί ότι  την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014,  πάντοτε στο ίδιο πλαίσιο, ο δήμος Παγγαίου θα πραγματοποιήσει  δωρεάν μετρήσεις  στον χώρο έναντι του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης από τις 9:00 έως τη 13:00.

 * Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Δελτίο Τύπου (2)

Θέμα: « Κατάθεση προσφορών για το 2ο υποέργο της πράξης «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΟΦΡΥΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ»

Σήμερα Τρίτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση προσφορών του 2ου υποέργου της πράξης  «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΟΦΡΥΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ» με το οποίο θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία μία Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα) και της παραλίας Κάρυανης καθώς και των οικισμών Οφρυνίου και Κάρυανης.

 


 

npdd1

Συγκέντρωση τροφίμων από το ΝΠΠΔ «Κοινωνική Φροντίδα & Προσχολική Αγωγή Δήμου Παγγαίου

Ξεκίνησε σήμερα η συγκέντρωση τροφίμων από τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Παγγαίου και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες με χαμηλό φορολογητέο εισόδημα από όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου.

Την επίβλεψη όλης της διαδικασίας είχε η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με την πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα & Προσχολική Αγωγή Δήμου Παγγαίου», Μαρία Τσίλογλου, η οποία ευχαρίστησε το προσωπικό για την καθοριστική συνδρομή του σε όλες τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα  που πραγματοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου. Η κ. Τσίλογλου ενόψει των ημερών του Πάσχα έστειλε τις ακόλουθες ευχές: «Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να μας δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε με περισσότερο θάρρος τα προβλήματα, να ενεργοποιήσουμε τα αποθέματα αγάπης και προσφοράς ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές στρέφουμε το βλέμμα μας σε όλους εκείνους που μας χρειάζονται και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Το φως της Ανάστασης, ας φέρει ελπίδα και αισιοδοξία για καλύτερες μέρες. Εύχομαι σε όλους τους δημότες Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

 


 

photo-2

Επιτυχής συμμετοχή του δήμου Παγγαίου στο πλαίσιο του έργου “Αριστεία στον Δημόσιο Τομέα” στην Αρμενία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή η επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Παγγαίου και της εταιρίας συμβούλων Οργανοτεχνική ΑΕ στο Γιερεβάν της Αρμενίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Αριστεία στον Δημόσιο Τομέα”  που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Μαύρη Θάλασσα”.

Σκοπός της αποστολής ήταν η πραγματοποίηση σεμιναρίου για στελέχη του δημόσιου τομέα της Αρμενίας, σχετικά με μεθόδους και εργαλεία για τη βελτίωση της λειτουργίας οργανισμών δημόσιου ενδιαφέροντος. Στο σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Δημόσιων Υπηρεσιών της Δημοκρατίας της Αρμενίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 12 υπουργεία και άλλους Δημόσιους Οργανισμούς της χώρας.

Κατά την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του σεμιναρίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημόσιων Υπηρεσιών της Αρμενίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, δήλωσε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες ενισχύουν σημαντικά τη διοικητική ικανότητα των δημοσίων υπηρεσιών και, ταυτόχρονα, συμβάλλουν αποφασιστικά στην οικοδόμηση επωφελών διακρατικών σχέσεων. Εκτός αυτού, εξέφρασε την πρόθεση και την επιθυμία της αρμενικής πλευράς για διατήρηση και διεύρυνση της συνεργασίας και μετά την ολοκλήρωση του διακρατικού έργου “Αριστεία στον Δημόσιο Τομέα”

Ενόψει της επόμενης δράσης που προγραμματίζεται στο πλαίσιο του έργου τον προσεχή μήνα, αναμένεται η πραγματοποίηση ανάλογου σεμιναρίου στη Μολδαβία με εκπαιδευτές- εκπροσώπους από την ελληνική πλευρά.