nikolakouΘεματική Αντιπεριφερειάρχης-Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής-Διοικητική υπάλληλος ΙΚΑ

Ως θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης- Έργων- Περιφερειακής Ενημέρωσης έχει την ευθύνη σε θέματα Τουρισμού, Αγροτικής Οικονομίας, Επενδύσεων, Δημοσίων Έργων και Ενημέρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής 2011-2014 και έχει οριστεί υπεύθυνη συντονισμού Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της εκπροσωπεί και προβάλει την Πελοπόννησο σε αρκετά διεθνή φόρα, συνέδρια, εκθέσεις με επιτυχία και βραβεύσεις (Golden City Itb 2013, κα). Κατά το παρελθόν έχει ενασχοληθεί με θέματα που αφορούν τον κλάδο κοινωνικής προστασίας, υγείας καθώς και ζητήματα που άπτονται τον τομέα των γυναικών.

Είναι απόφοιτη Σχολής Δημοσίων Σχέσεων, ΜΜΕ και Μάρκετινγκ. Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από το Φουρτζί Πυλίας Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Πούργαλη από την Μηλέα της Μεσσηνιακής Μάνης.

 


 

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Πολίτες της Πελοποννήσου

 

Το 2010 οι Πολίτες της Πελοποννήσου, εμπιστεύθηκαν το τολμηρό Πολιτικό Εγχείρημα του Πέτρου Τατούλη, στέλνοντας από την Πελοπόννησο μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ότι η πρωτόγνωρη για τη χώρα μας  πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με Υπερβάσεις και Συσπείρωση όλων των Υγιών Δυνάμεων του τόπου μας.

Το Εγχείρημα του Ανεξάρτητου Συνδυασμού της «Νέας Πελοποννήσου», ακολούθησε στη συνέχεια και η χώρα μας σε μία κεντρική προσπάθεια ανασυγκρότησης και  ανάκτησης  της αξιοπιστίας της.

Η θητεία της Περιφερειακής Αρχής με Περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη, κατέστησε την Πελοπόννησο πρωτοπόρα σε όλους τους τομείς.

Τα αποτελέσματα της Πρώτης Κυριακής των εκλογών, στέλνουν δύο μηνύματα, την αναγνώριση του έργου της Περιφερειακής Αρχής  και την Πολιτική εδραίωση του Εγχειρήματος της Νέας Πελοποννήσου.

Η Πελοπόννησος με Περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη, είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη κρίσιμη πενταετία 2014-2020,στην Ευρώπη που θα υπηρετεί τον άνθρωπο, την Ευρώπη της αλληλεγγύης των αρχών και των αξιών.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τους Μεσσήνιους συμπολίτες μου για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου, και τους καλώ συνοδοιπόρους όπως και όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου στη νέα ελπιδοφόρα πορεία για την ανάπτυξη του Μοριά και την ανάδειξη της Πελοποννήσου στον πυρήνα της Ευρώπης των Περιφερειών.

 


 

nikolakou-aerodromio

Δ.Τ. Κωνσταντίνα Νικολάκου «Καρδιά της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου το αεροδρόμιο Καλαμάτας»

«Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας χτυπάει η καρδιά της τουριστικής ανάπτυξη της Πελοποννήσου» τόνισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», τον υπεύθυνο διαχείρισης του αεροδρομίου , τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του αεροδρομίου και τον  Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας, την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014.

Στη συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη τέθηκαν λειτουργικά ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου και την εξυπηρέτηση των επιβατών και συζητήθηκαν οι εργασίες που ήδη εκτελεί η Περιφερειακή Αρχή όσον αφορά τον κόμβο αλλά και την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των ταξί, καθώς και την τυποποίηση- προβολή των τιμών από αεροδρόμιο κάθε προορισμό.

Η κα. Νικολάκου δήλωσε επίσης ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος” αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού της Πελοποννήσου συνολικά. «Για το λόγο αυτό έγκαιρα προγραμματίσαμε και δεσμεύσαμε τους απαραίτητους πόρους για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με μελέτη που την ευθύνη κατάρτισης είχε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας». Η κα Νικολάκου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η μελέτη έχει ήδη καταρτιστεί και βρίσκεται προς αξιολόγηση στη Διαχειριστική Αρχή. Παράλληλα υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο κόμβος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, ενώ κρίσιμη είναι η απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας να παραχωρήσει έκταση τριανταπέντε στρεμμάτων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Πέραν του τομέα των υποδομών, επιχειρείται με δράσεις εξωστρέφειας και προβολής του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος” η περαιτέρω ανάδειξή του, ενώ γίνονται στοχευμένες ενέργειες για την προσέλκυση νέων πτήσεων. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά την εξουσιοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου  ανάλαβε διαπραγματεύσεις με αεροπορικές εταιρείες και σημαντικούς «παίχτες» της τουριστικής βιομηχανίας αποτέλεσμα των οποίων ήταν η Easy Jet να φέρει πτήσεις στην Καλαμάτα.

Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στις στοχευμένες συνέργιες στις οποίες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή με την Aegean, η οποία «ανοίγει» ολοένα και περισσότερες αγορές, καθώς και για το νέο στόχο που θέτουν και αφορά την προσέλκυση της British Airways με προγραμματισμένες πτήσεις προς το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Εκτός αυτών ο ανταγωνισμός των αεροπορικών εταιρειών προσέλκυσε και άλλες εταιρείες με αποτέλεσμα το  Αεροδρόμιο της Καλαμάτας να σημειώσει ρεκόρ αφίξεων το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 61,25% σε σύγκριση με το 2012 ενώ οι πρωτιές συνεχίζονται και το 2014.

Με στόχο τη στήριξη και προβολή των νέων πτήσεων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες, πραγματοποιεί κάθε χρόνο εβδομαδιαίες προωθητικές δράσεις σε πολυκαταστήματα πόλεων, όπου υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπως στο National Geographic του Λονδίνου, το  Julius Meinl am Graben της Βιέννη, το Ko Gallerie στο Ντίσελντορφ,  το Schrannenhalle at Viktualienmarkt του Μονάχου, αλλά και εκδηλώσεις παρουσίασης της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας σε tour operator και δημοσιογράφους του εξωτερικού Όσλο, Ελσίνκι, Μόσχα, Λονδίνο.

Με συνέργειες και σκληρή δουλειά κάναμε το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας την Πύλη Εισόδου για την Νότια Πελοπόννησο δήλωσε η κα. Νικολάκου. «Η νέα πενταετία θα αποτελέσει τη περίοδο όπου η Μεσσηνία και η Καλαμάτα θα φύγουν ακόμη πιο μπροστά με βασικό μας εργαλείο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας».