bakogianisΟ Κώστας Μπακογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη. Το 1996 τελείωσε με άριστα το Σχολείο Μίλφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μπράουν (ΗΠΑ), όπου σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις και βραβεύτηκε με την Υποτροφία William Gaston Premium. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Δημοσίας Διοίκησης και των Πολιτικών Επιστημών, στη Σχολή Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (ΗΠΑ) με εξειδίκευση στα μακροοικονομικά. Σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο) στο γνωστικό αντικείμενο των Πολιτικών Επιστημών και των Διεθνών Σχέσεων.

Έχει εργαστεί σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ως κοινοβουλευτικός βοηθός Ευρωβουλευτή όπου παρακολουθούσε τις εργασίες της Επιτροπής Μεταφορών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού, όσο και στη Παγκόσμια Τράπεζα με έδρα το Κόσοβο, ως στέλεχος της ομάδας που συνεπικουρούσε στην υλοποίηση τριών έργων της Τράπεζας στον τομέα της Ενέργειας και της Μεταλλευτικής Βιομηχανίας. Έχει επίσης εργαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών ως ειδικός συνεργάτης με αντικείμενο την προεργασία και προετοιμασία των δημοσίων τοποθετήσεων της Υπουργού.

Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλός επιχειρήσεων στην Boston Consulting Group. Υπήρξε εταίρος και διευθυντικό στέλεχος σε ιδιωτική εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα όπου και εργαζόταν ως Υπεύθυνος Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ως Καταδρομέας-Αλεξιπτωτιστής. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Του Παύλου και της Δανάης.

 


 

bakogianis-viotia

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,

Κώστα Μπακογιάννη στη Θήβα και ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες σε Άμφισσα και Ιτέα

Τη Θήβα επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Μαΐου, ο Κώστας Μπακογιάννης, όπου συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά βρέθηκε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, καταστηματάρχες, εργαζόμενους και νέους της περιοχής. Η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε ήταν πολύ θερμή, με τους πολίτες να δηλώνουν ξεκάθαρα τη στήριξή τους στο συνδυασμό «Αλλάζουμε. Στην Καρδιά της Ελλάδας».

Το μεσημέρι, συνέχισε με τη Φωκίδα, όπου έπειτα από μία σύντομη επίσκεψη στο Γαλαξίδι, βρέθηκε σε μια ακόμα άκρως ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση με πολίτες και φορείς στην Ιτέα. Εκεί συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα έργα και την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε για ακόμη μία φορά τον διεκδικητικό και παρεμβατικό ρόλο που οφείλει να έχει η Περιφέρεια, η οποία σταδιακά εμπεδώνεται ως θεσμός στη συνείδηση του κόσμου.

Κλείνοντας τη χθεσινή ημέρα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην Καρδιά της Ελλάδας» πραγματοποίησε μία ακόμη ανοιχτή συζήτηση, αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα της Φωκίδας, στην Άμφισσα, κάνοντας πράξη την αρχή της συμμετοχικότητας και τον συνεχή διάλογο με την κοινωνία που προτάσσει από την αρχή αυτής της προσπάθειας.

«Η Στερεά αποτελεί μικρογραφία της Ελλάδας με μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και κρυμμένους θησαυρούς», τόνισε χαρακτηριστικά. Ενώ συμμεριζόμενος την αγωνία των κατοίκων των μικρότερων Περιφερειακών Ενοτήτων, σημείωσε: «Οι μικροί νομοί θα τύχουν ίσων ευκαιριών γιατί η ανάπτυξη της Περιφέρειας στο σύνολό της, οφείλει να είναι ισόρροπη».

Με ειλικρίνεια, έκανε λόγο για όλα όσα μπορούν και πρέπει να γίνουν στο νομό της Φωκίδας, τονίζοντας ωστόσο: «Προφανώς και δε μπορούμε να κάνουμε όσα δεν έχουν γίνει δεκαετίες τώρα. Βάζουμε προτεραιότητες, έχουμε συγκεκριμένους στόχους, έχουμε όραμα που μεταφράζεται σε κοστολογημένο πρόγραμμα.”

Αυτή την ειλικρίνεια φάνηκε να εκτιμούν οι πολίτες που βρέθηκαν εκεί, αποζημιώνοντας τον με το θερμότερό τους χειροκρότημα.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Την Κυριακή αλλάζουμε.

 


 

Ο Κώστας Μπακογιάννης το Σαββατοκύριακο σε Φθιώτιδα, Ετεροδημότες Ευρυτανίας και Βοιωτία

Στη Φθιώτιδα θα βρίσκεται αύριο Σάββατο 10 Μαΐου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όπου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Ευθύμιο Καραΐσκο θα επισκεφθεί στις 10:00 την Αταλάντη, στις 11:30 τη Στυλίδα, στις 12:30 τον Αχινό, στις 13:30 τις Ράχες και στις 14:00 την Πελασγία, πραγματοποιώντας ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Στις 17:00 θα βρίσκεται στη Μακρακώμη, όπου θα παραβρεθεί στην τελετή μετονομασίας του Δημοτικού Σταδίου Μακρακώμης στη μνήμη του αθλητή Λεωνίδα Γιαννέλου. Εν συνεχεία, θα επισκεφθεί στις 18:30 την Ομβριακή, στις 19:30 το Νέο Μοναστήρι και στις 20:30 τον Δομοκό.

Την Κυριακή 11 Μαΐου, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, θα παραβρεθούν στην εκδήλωση του συνδυασμού τους «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδος» για τους Ευρυτάνες Ετεροδημότες της Αθήνας, στη 1:00 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, στην Αθήνα.

Την ίδια ημέρα, στις 19:00, ο κ. Μπακογιάννης θα βρίσκεται στη Λειβαδιά, όπου θα συμμετέχει στην εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας, που διοργανώνει το φιλανθρωπικό Σωματείο Εστία Μητέρας.