periferia-notiou-aigaiouΟ Ιωάννης Μαχαιρίδης γεννήθηκε το 1953 στο Μπαμπαλιό Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, από τους πρόσφυγες Θεοφύλακτο και Αρχόντω Μαχαιρίδη, το γένος Κανακίδη.Το 1972 τελείωσε το Παπαστράτειο εξατάξιο Γυμνάσιο Αγρινίου. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, απ’ όπου αποφοίτησε το 1978.

Εργάστηκε ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Αρχιτέκτονας ως το 1982,  οπότε υπηρέτησε στο Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος ως συνεργάτης του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση. Μέχρι τον Νοέμβριο του 1985 ήταν υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υ.Χ.Ο.Π.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και της Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου .Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και με τον Χρυσό Σταυρό από τις Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Έχει χριστεί Τιτουλάριος του Οικουμενικού Θρόνου, με τον τίτλο του «Άρχοντα Καστρίσιου».

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1985, οπότε και διετέλεσε Νομάρχης Δωδεκανήσου, αξίωμα, το οποίο κατείχε, κατά περιόδους, μέχρι το 1994. Το 1995 χρημάτισε Περιφερειακός Διευθυντής Δωδεκανήσου και από το 1996 ως το 2002 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου.

Στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 εξελέγη Νομάρχης Δωδεκανήσου. Επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2006.

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι εκλεγμένος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Ντίνα Παχύλη, και έχει δύο κόρες, την Ευστρατία, πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στο ImperialCollege, και την Θεοφίλη, πτυχιούχο Αρχιτέκτονα Μηχανικό Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

 


 

Ρόδος, 19 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Θέμα : Δήλωση του Γιάννη Μαχαιρίδης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η ψήφος των Νοτιοπελαγιτών ήταν για μας ένα καθαρό και σαφές μήνυμα που το ακούσαμε με προσοχή και με απόλυτο σεβασμό. Μήνυμα για αυτοκριτική και περισυλλογή, αλλά και μια εντολή για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Μία ψήφος που μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας, τις οποίες αναλαμβάνουμε, με πρώτο εμένα, στο ακέραιο.

Μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας αναγνωρίζει το έργο που αφήνει αυτή η παράταξη στα νησιά της Περιφέρειάς μας. Η πλειοψηφία όμως των Νοτιοπελαγιτών, και ειδικά των κατοίκων της Ρόδου, μας είπαν με τη ψήφο τους ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι αξίζουν και έχουμε την υποχρέωση να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα γι’ αυτούς.

Σαν περιφερειακή αρχή, μάχιμη και παρούσα σε όλα τα μέτωπα, επωμιστήκαμε  το κόστος της αυστηρής και δίκαιης κριτικής των Νοτιοπελαγιτών, την ώρα που άλλοι είχαν την πολυτέλεια να καλλιεργήσουν ανέξοδες προσδοκίες, συχνά με πρακτικές ξεπερασμένου λαϊκισμού, χωρίς να λείψουν ακόμα και οι ανοίκειες συμπεριφορές.  Η παράταξη μας με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο επέλεξε να δώσει έναν αγώνα με ήθος  και ευπρέπεια και ΆΝΤΕΞΕ.

Η ετυμηγορία των συμπατριωτών μας ισχυροποιεί τη βούλησή μας να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, να είμαστε ακόμα πιο κοντά τους, να τους ακούμε πιο πολύ, να νικήσουμε γι’ αυτούς, να μη διαταράξουμε ούτε στο ελάχιστο τις σχέσεις ζωής που έχουμε κτίσει. Να συνεχίσουμε με συνέπεια στις πολιτικές μας αξίες, αλλά και με την δημιουργική ορμή που διακρίνει την παράταξη και το έργο μας.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους εσάς τους Νοτιοπελαγίτες για τη ψήφο αναγνώρισης αλλά και κριτικής που ρίξατε στην κάλπη και γίναμε όλοι αποδέκτες. Ένα ευχαριστώ  για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία. Σας καλώ αυτή η συμμετοχή σας να είναι ακόμα μεγαλύτερη την ερχόμενη Κυριακή, τη μέρα της μεγάλης και κρίσιμης αναμέτρησης, και η ψήφος σας να είναι καθοριστική για τη μεγάλη νίκη.

 


 

Ρόδος, 15 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

ΣΕ ΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΡΟΔΟΥ

Στο πλευρό της Εκκλησίας και των Μητροπόλεων  ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδη

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρόδου, κ.κ. Κύριλλου, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννη Μαχαιρίδη και τον υπ. χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, κ. Δημήτρη Κρητικό.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο για την άριστη συνεργασία που είχε έως σήμερα η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με την Μητρόπολη Ρόδου, ενώ συζητήθηκαν  θέματα  που αφορούν τόσο την  Μητρόπολη Ρόδου όσο και την Εκκλησία γενικότερα.

Ο κ. Μαχαιρίδης, τονίζοντας τη σημασία του έργου της Εκκλησίας, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην Μητρόπολη Ρόδου,  όσο και στις υπόλοιπες Μητροπόλεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπως ακριβώς πράττει τα τελευταία χρόνια.

 


 

Ρόδος, 15 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

Αναγνωρισμένη η προσφορά του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στις δομές υγείας

Tον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Βασίλη Παπανικόλα,  συνάντησε σήμερα ο υπ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της  παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, μαζί με τον υπ. Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη  Δωδεκανήσου, κ. Δημήτρη Κρητικό, καθώς και με υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης και μέλη της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου, με τον διοικητή να ευχαριστεί τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, για τη διαχρονική και συνεχή στήριξή του, ενώ συγκεκριμένα αναφέρθηκε τόσο στη δημιουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, τον εξοπλισμό του με τον αξονικό τομογράφο και ψηφιακό μαστογράφο, καθώς και στην προμήθεια ιατρό-τεχνολογικού εξοπλισμού για τα νησιά της Ρόδου, της Κω και της Καλύμνου, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια της συνάντησης που συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Γιάννης Δασκαλάκης, Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, και Νικήτας Μόσχος, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ενημερώθηκε για το πρόβλημα που δημιουργεί η απουσία επικουρικών ιατρών στο νοσοκομείο, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης. Ο κ. Δασκαλάκης απευθύνθηκε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ο οποίος με την σειρά του τους διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί το κατά πόσο υπάρχει κατάλληλος χώρος και εφόσον βρεθεί,  θα φέρει ο ίδιος το θέμα στο Περιφερειακό συμβούλιο, για την δημιουργία ξενώνα που θα δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

 


 

Ρόδος, 14 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Θέμα : ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ

Προσωπική δέσμευση του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη για αυτοδύναμη και ισχυρή Περιφέρεια

Σειρά επαφών πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης, επισκεπτόμενος το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, συνόδευαν ο υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρητικός και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξής του.

Επισκεπτόμενοι τα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης και οι συνεργάτες του, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Γιάννη Πάππου και τους κ.κ. Γιώργο Αντώνογλου, Γιάννη Κακλιό και Νίκο Παπασταματίου, οι οποίοι και τους ενημέρωσαν για τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν την αγορά τη δεδομένη χρονική περίοδο. Στο Οικονομικό Επιμελητήριο συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Μιχαήλ Μιχαήλ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που τους ενημέρωσαν για τις δράσεις και το ρόλο του Επιμελητηρίου, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους εργαζομένων της Ρόδου, αναφορικά με τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Βρισκόμενοι στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Σάββα Χατζησάββα, που τους επανέλαβε τα ήδη γνωστά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην περιοχή, όπως είναι η μη καταβολή των μισθών τους, καθώς και η απασχόλησή τους χωρίς ασφάλιση, ενώ αμέσως μετά, συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάση Σταμούλη, παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββα Χατζησάββα και του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Τάσου Ψαρομπά. Κατά τη διάρκεια των επαφών τους με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αναλύθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και εξετάστηκαν οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισής τους, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρητικό και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, παρουσία του επίτιμου προέδρου Βασίλη Μηναϊδη, των αντιπροέδρων Άρη Σουλούνια και Άντας Καραγιάννη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια όλων των παραπάνω συναντήσεων επισημάνθηκε η ανάγκη ισχυροποίησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε να μπορεί ο Περιφερειάρχης να δίδει λύσεις άμεσα στα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.  Στο σύνολό τους, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων, Επιμελητηρίων, Συλλόγων και Σωματείων, αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία που έχουν μέχρι σήμερα με τους διοικούντες την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, να δεσμεύεται προσωπικά ότι οι αγώνες για αποκέντρωση θα συνεχιστούν ακόμη πιο δυναμικά, ώστε να επιτευχθεί το πάγιο και διαρκές αίτημα για τη δημιουργία αυτοδύναμων αιρετών Περιφερειών με αρμοδιότητες και πόρους.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, την προηγούμενη ημέρα επισκέφθηκε τα νησιά Κω και Σύμη, όπου και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του υπερσύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου «Ιωάννης Καπνουλάς» που κατασκευάστηκε στη Σύμη και με πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για ένα κόσμημα 2.000 τμ που κατασκευάστηκε στο ακριτικό νησί και περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, αίθουσα γυμναστικής, παιδότοπο και αναψυκτήριο, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κρητικός, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», περιόδευσαν στην περιοχή της Αναλήψεως, όπου συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη διαμόρφωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

 


 

Ρόδος, 13 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Σε επικοινωνία με τους πολίτες

οι κ.κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και Δημήτρης Κρητικός

Σε άμεση και συνεχή επαφή με τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης, έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρητικό και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Παράταξής του. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, βρέθηκε στην Ιαλυσό, στα Καλαβάρδα, στο Μανδρικό, στην Κρητηνία, στην Κάμειρο Σκάλα και στον Έμπωνα.

Στην Ιαλυσό είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους της περιοχής, με εργαζόμενους και ιδιοκτήτες παντός είδους καταστημάτων, προχωρώντας στην άμεση ενημέρωσή τους αναφορικά με την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων από την καταστροφική πλημμύρα που είχε πλήξει τη Ρόδο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει γι’ ακόμη μία φορά τη θλίψη και την οργή του, για τα όσα τραγικά είχαν λάβει χώρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επισκέφθηκε τα Καλαβάρδα, το Μανδρικό, την Κρητηνία, την Κάμειρο Σκάλα και τον Έμπωνα.

Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι διαμένοντες στα χωριά της Ρόδου, ήταν ιδιαίτερα καλή, ενώ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, μαζί με τον υποψήφιο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κρητικό, ενημέρωσαν τους κατοίκους στον Έμπωνα αναφορικά με τη θετική εξέλιξη και την απόφαση που λήφθηκε από τη διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) σχετικά με τη στάθμευση ασθενοφόρο οχήματος από την 1η Ιουνίου 2014, στην περιοχή. Βρισκόμενος στην Κρητηνία ενημέρωσε τους πολίτες και για τη δημοπράτηση του φράγματος, η υλοποίηση του οποίου πέρασε από το αρμόδιο μέχρι πρότινος Υπουργείο στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία και αναμένει τη σχετική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να ξεκινήσει η διαδικασία εκτέλεσης του έργου. Το έργο εκτελείται από αποκλειστικούς και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την επόμενη μέρα ο υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρητικός, παραβρέθηκε στα Καλαβάρδα, όπου εορτάστηκε η επέτειος της μάχης της Κρήτης από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου, ενώ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, τίμησε το Παραδείσι, παραβρισκόμενος στη γιορτή της φράουλας.

Στα Καλαβάρδα, ύστερα από τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, ακολούθησε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς των μελών της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβαρδών. Στο Παραδείσι, το γλέντι για την προώθηση της ντόπιας παραγωγής φράουλας, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας, στο γυμνάσιο σχολείο του χωριού, υπό τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «ΒΙΛΛΑΝΟΒΑ».

 


 

Ρόδος, 13 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Απάντηση του Δημήτρη Κρητικού στον Μπάμπη Κόκκινο

Με την πιο βρώμικη προπαγάνδα που δηλητηριάζει  με τον χειρότερο τρόπο το πολιτικό κλίμα, επέλεξε να δείξει τον πραγματικό του εαυτό ο αρχηγός της μαύρης παραπληροφόρησης,  ο οποίος ενώ καταδικάστηκε τελεσίδικα, φρόντισε να λάβει χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με τους υπαλλήλους τους οποίους φόρτωσε τα πάντα και παραμένουν μέχρι σήμερα χωρίς δουλειά.

Το ερώτημα αυτό που του έκανα σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, σε αντίθεση με άλλους που δεν το τόλμησαν, φαίνεται ότι ήταν αυτό που τον εξόργισε, οδηγώντας τον σε πρωτοφανές παραλήρημα.

Έφθασε στο σημείο να κάνει αναφορά στον πατέρα μου, προσβάλλοντας τη μνήμη του, για το γεγονός ότι διετέλεσε για κάποιο  διάστημα κοινοτάρχης στην περίοδο της  Χούντας.  Έναν άνθρωπο που εδώ και πολλά χρόνια δεν ζει πια και εργάστηκε με τιμιότητα, προσφέροντας ότι μπορούσε για το χωριό του, ο οποίος υποχρεώθηκε να αναλάβει αυτή τη θέση, όπως και πολλοί άλλοι εκείνες τις εποχές, με την προϋπόθεση να μην βλαφθεί ούτε ένας συγχωριανός μας, όπως κι έγινε.

Σε μένα δεν μπόρεσε, βλέπετε, να καταλογίσει το παραμικρό.

Τις ίδιες αθλιότητες, εμπλέκοντας στο πιο βρώμικο πολιτικό παρασκήνιο που μπορεί να υπάρξει,  ανθρώπους που έχουν αποβιώσει κι οι οποίοι κρίθηκαν και από την ιστορία και από την κοινωνία, είχαν χρησιμοποιήσει και άλλοι εξίσου ελάχιστοι και  όμοιοι του σημερινού αρχηγού της παραπληροφόρησης και στην διάρκεια που έδινα μάχη, για να εκλεγώ στον Δήμο Καμείρου.

Η απάντηση ήρθε λίγες εβδομάδες αργότερα, από τον ίδιο τον λαό της Καμείρου, ο οποίος με ανέδειξε Δήμαρχο με ποσοστό της τάξης του 64%, δίνοντας έτσι ηχηρή απάντηση στην εκστρατεία λάσπης που επιχείρησαν κι έκαναν σημαία τους  κάποιοι μεμονωμένοι.

Όλοι κρινόμαστε σε αυτό τον τόπο, με αυτά που κάνουμε, με εκείνα που λέμε, με τις πράξεις και τις ενέργειές μας Πάρα πολύ σύντομα μάλιστα. Κι ας μην έχουμε μπάρμπα στo Υπουργείο Δικαιοσύνης ή την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 


 

Ρόδος, 10 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Στα εγκαίνια του νέου αθλητικού κέντρου της Τήνου παρέστησαν τόσο ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος, όσο και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιάννης Δεκαβάλλας.

Στη συνέχεια ο κ. Δεκαβάλλας παρέστη από κοινού με τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» από την Περιφερειακή Ενότητας Τήνου κ.κ. Ματθαίο Βίλλα και Ραφαήλ Μωραίτη, στις πολιτιστικές αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε αναβίωση των αθλητικών αγώνων «Τήνια 1895» από το Δήμο Τήνου και τον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο .

Τόσο ο κ. Δεκαβάλλας, όσο και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είχαν ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα της Τήνου με το Δήμαρχο Τήνου, κ. Παναγιώτη Κροντηρά και τον υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Σίμο Ορφανό.

Τέλος οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Γιάννη Μαχαιρίδη, περιόδευσαν σε καταστήματα της Τήνου, είχαν συζήτηση με επιχειρηματίες του νησιού για τα προβλήματα τους, καθώς και με άλλους πολίτες του νησιού.

 


 

Ρόδος, 10 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΗΤΙΚΟ

Σίγουρη η νίκη, εκτιμούν οι πολίτες, για τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη

Με χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά, υποδέχθηκαν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννη Μαχαιρίδη και τον υποψήφιο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρητικό, σε Απόλλωνα, Πλατάνια, Ελεούσα, Διμυλιά και Μαριτσά, το απόγευμα της 9ης Μαΐου 2014. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, μαζί με τον υποψήφιο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη και συνοδεία υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων, έγιναν αποδέκτες της αγάπης των πολιτών, που τους υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη.

Η περιοδεία του επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννη Μαχαιρίδη και του υποψηφίου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρητικού, ξεκίνησε από το χωριό Απόλλωνα της Ρόδου, όπου είχαν σειρά επαφών και συναντήσεων με πολίτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συνομίλησαν και με προσωπικό κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου. Οι δύο τους, μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, και στη συνέχεια βρέθηκαν στον 1ο Γυναικείο Αγροτουριστικό και Αγροβιοτεχνικό Συνεταιρισμό Απολλώνων, όπου θαύμασαν και εξήραν το έργο που επιτελούν οι Απολλωνιάτισσες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, μαζί με τον υποψήφιο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρητικό και παρουσία υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», επισκέφθηκαν ακόμη τα Πλατάνια, την Ελεούσα, τη Διμυλιά και τα Μαριτσά, όπου είχαν σειρά επαφών με τους κατοίκους των χωριών, τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και παντός τύπου μαγαζιών, μέσα σε εξαιρετικό φιλικό κλίμα. Οι ίδιοι, ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των χωριών της Ρόδου, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους, αναγνώρισαν στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, το μεγάλο και διαχρονικό έργο που έχει επιτελέσει στα νησιά, κρίνοντας ως δεδομένη την επιτυχία του και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου.

 


 

maxairidis-santorini

Στη Σαντορίνη περιοδεύει ο Γιάννης Μαχαιρίδης 

Στη Σαντορίνη του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων πραγματοποιεί σειρά επαφών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Αναστάσιο Νικόλα Ζώρζο, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καμαρίου, καθώς και με δεκάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων και κατοίκους του γραφικού νησιού των Κυκλάδων.

Με την άφιξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, στη Σαντορίνη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αναστάσιο Νικόλα Ζώρζο, με τον οποίο συνομίλησαν για τα θέματα που αφορούν το νησί και απασχολούν τους κατοίκους του, καθώς και με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καμαρίου, οι οποίοι του γνωστοποίησαν τις δράσεις που αναπτύσσουν προάγοντας στους μαθητές το αίσθημα της ενεργούς συμμετοχής. Η επίσκεψη του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στο νησί της Σαντορίνης συνεχίστηκε με επισκέψεις στον Πύργο, στον Εμπορειό, στη Μεσαριά, στην Περίσσα, το Καμάρι και την Οία.

Σε όλους τους παραπάνω οικισμούς και περιοχές, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι οποίοι και του ανέπτυξαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή και με δεκάδες πολίτες. Κάτοικοι και καταστηματάρχες του νησιού, τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη, στηρίζοντας την προσπάθειά του και ευχόμενοί του καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, περιόδευσε σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου, και στο εμπορικό κέντρο της Θήρας, ερχόμενος σε επαφή μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα με καταστηματάρχες και πολίτες του νησιού.

 


 

govatsou-maxairidis

Δήλωση της Ειρήνης Γκοβάτσου για την υποψηφιότητά της με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

«Υπηρετώντας επί σειρά ετών την Τέχνη, αφ ενός ως παιδαγωγός και αφ ετέρου ως σολιστ, και έχοντας αποκτήσει βαθειά γνώση για την παραγωγή και προαγωγή του πολιτισμού, επιθυμώ να συνεισφέρω για μια ουσιαστικότερη και πιο στοχευμένη κατάρτιση των πολιτιστικών πραγμάτων.

Αποδέχθηκα την πρόταση του Γιάννη Μαχαιρίδη να συμμετέχω στις Αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», με κριτήριο τις κοινές μας αξίες και προτεραιότητες για το μέλλον των νησιών μας, και έχοντας πίστη στην ηγετική του φυσιογνωμία και την πληρότητα του προγραμματισμού του».

Με τιμή
Ειρήνη Γκοβάτσου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

Η Ειρήνη Γκοβάτσου είναι μουσικοπαιδαγωγός και σολίστ πιάνου

 


 

leta-arthro

Αποτελεί χρέος και ευθύνη του κάθε νέου να συμμετέχει στα κοινά

 

Η συμμετοχή στα κοινά, αποτελεί πράξη υψίστης υπευθυνότητας του πολίτη που επιδιώκει το καλύτερο για τον τόπο του. Που δεν αρκείται στον ρόλο του θεατή ή του επικριτή. Οι νέοι άνθρωποι,  οι νησιώτες μας, είναι εκείνοι που  οφείλουν να αφυπνίσουν την κοινωνία στην οποία ζουν κι εργάζονται, συμμετέχοντας ενεργά,  αποτελώντας έτσι με τον τρόπο αυτό αντίβαρο στην αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό που εξαιτίας πολλών και διαφόρων παραγόντων, στις μέρες μας εμφανίζεται  ολοένα και περισσότερο.

Ο στόχος  των νέων ανθρώπων, από όποιο πολιτικό ή κοινωνικό χώρο προέρχονται αλλά και σε όποια παράταξη κι αν συμμετέχουν,  εκτιμώ ότι είναι πλέον κοινός. Έχει κοινή συνισταμένη το όραμα, την ανανέωση, τις νέες ιδέες, το μεράκι και βέβαια την αγάπη για προσφορά και δημιουργία.  Όλα αυτά, υπό το πρίσμα της εμπειρίας και της καθοδήγησης των παλαιότερων, από τους οποίους οφείλουμε να «κρατήσουμε» και να αναδείξουμε τα θετικά που προσέφεραν και προσφέρουν.   Η δύναμη της νέας γενιάς, είναι εκείνη που μπορεί να ανανεώσει και να ωθήσει σε ακόμα πιο θετικές εξελίξεις μέσα στο  αβέβαιο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, το οποίο βιώνουμε καθημερινά όλοι και όλες μας σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, κόντρα στο ρεύμα που θέλει τους νέους να απαξιώνουν την πολιτική ή να απαξιώνονται από την πολιτική, οι εκλογές αυτές, έχουν τη δική τους μοναδικότητα:  Θα κρίνουν εκτός των άλλων  την τόλμη των νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να πράξουν το χρέος τους, έναντι της κοινωνίας και του τόπου μας. Ενός νησιωτικού τόπου, που σίγουρα αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα.

*Η Νικολέτα Χατζηγεωργίου,  είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη. Ζει  στη Σορωνή απ’ όπου και κατάγεται. Πατέρας της ήταν ο αείμνηστος Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου, οδοντίατρος  και πρόεδρος της ΕΠΣΔ. Μητέρα της είναι η Καθολική Μπακίρη, συνταξιούχος τραπεζικός από το χωριό Αφάντου. Εργάζεται ως φιλόλογος στην μέση εκπαίδευση, ενώ είναι εν ενεργεία τοπική σύμβουλος στην κοινότητα Σορωνής.

 

evgenikos

Δήλωση Γιώργου Ευγενικού για την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

 

«Αγωνίζομαι με παρρησία για την σωστή ενημέρωση του πολίτη, ο οποίος θεωρώ, πρέπει να έχει σφαιρική αντιμετώπιση των θεμάτων. Είμαι οπαδός του «αγάπα τον πλησίον σου», της οικογένειας, της τρίτης ηλικίας η οποία θεωρείται ξεχασμένη από πολλούς, αλλά και της Παιδείας, γιατί πιστεύω ότι η σωστή διαπαιδαγώγηση και τα εφόδια που παίρνει ο καθένας από την παιδική ηλικία του διαμορφώνουν την προσωπικότητα του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνω στην τοπική αγορά, τiς δραστηριότητες της οποίας έχω υπεραμυνθεί σε πολλά συνέδρια ως ομιλητής,  και στον τουρισμό, τον οποίο θεωρώ ως τον βασικό αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας γι’  αυτό οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να είναι άριστα ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι.

Πρέπει να υπάρχουν τα σωστά άτομα στις κατάλληλες θέσεις, όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να βοηθάμε και να συνεργαζόμαστε ώστε να αναδείξουμε το ομορφότερο νησί του κόσμου. Ταξιδεύοντας πολλές φορές στην Σκανδιναβία είδα και άκουσα πολλά πράγματα, αλλά κυρίως πως  οι ευρωπαίοι μας αγαπάνε και πρέπει και εμείς να τους δείχνουμε με κάθε τρόπο αμοιβαία συναισθήματα.

Δηλώνω παρών στα κοινά, με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη, αφού θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου, διαθέτοντας την εμπειρία μου, τη γνώση μου και πάνω απ’ όλα την αγάπη μου σε αυτόν. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από την παραμονή μου στην Ρόδο, αφού αποφάσισα να «ψηφίσω Ελλάδα» και να μην μετακομίσω στην Σουηδία, όπου βρίσκεται η οικογένειά μου. Παραμένω εδώ, ευελπιστώντας να μου δώσουν οι συμπολίτες μου την ευκαιρία να κάνω πραγματικότητα ό,τι ονειρεύομαι για αυτούς!».

Με τιμή

Γιώργος Ευγενικός

 

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 

Ο Γιώργος Ευγενικός δραστηριοποιείται στον χώρο της επικοινωνίας, του marketing και των δημοσίων σχέσεων

 

fragakis

Δήλωση του Ευάγγελου (Άγγελου) Φραγκάκη για την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα σ’ ένα μικρό νησί της Δωδεκανήσου, την Χάλκη, βιώνοντας όλα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες. Ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου είναι αφιερωμένο στην προσφορά και την δημιουργία. Η ενασχόληση μου με τα κοινά, με γεμίζει ευθύνη για να συνεχίσω να δείχνω τον ίδιο ζήλο για το καλό των νησιών μας. Θέτω ως προτεραιότητα τα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία έχει τόσο πολύ ανάγκη η Δωδεκάνησος.

Για αυτό το λόγο αποφάσισα να συστρατευθώ με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με επικεφαλή τον Γιάννη Μαχαιρίδη, η οποία έχει έμπρακτα αποδείξει το ενδιαφέρον της για τα μικρά νησιά».

Με τιμή

Ευάγγελος (Άγγελος) Φραγκάκης

 

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 

Ο Άγγελος Φραγκάκης είναι Αστυνομικός και πτυχιούχος Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

 

iliakis

Δήλωση του Πολιτικού Μηχανικού-Συγκοινωνιολόγου, κ. Πέτρου Ηλιάκη, για την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

 

«Η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί καθήκον όλων των πολιτών, ιδιαίτερα με τα τοπικά μας προβλήματα που επιζητούν άμεση αντιμετώπιση. Όσοι λοιπόν μπορούμε, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της κοινωνίας.

«Η παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Γιάννη Μαχαιρίδη, που διαθέτει μεταξύ πολλών άλλων κύρος και ηγετικά προσόντα, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω, αποτελεί παράγοντα με αποδεδειγμένη επιτυχία, που διέπεται από πνεύμα Δημοκρατίας, αλληλοσεβασμού, σταθερότητας, αγάπης για τα νησιά, ρεαλισμού και δημιουργικότητας».

Με τιμή

Πέτρος Ηλιάκης

 

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 

maragou

Δήλωση της δικηγόρου, κας Κανδιούς Μαραγκού για την υποψηφιότητά της με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

«Οι λόγοι που με έκαναν να συμμετέχω στο συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» είναι, μεταξύ άλλων, η κομματικά ανεξάρτητη φύση του συνδυασμού, η χαρισματική και ηγετική φυσιογνωμία του Γιάννη Μαχαιρίδη, η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, ο οποίος μου έκανε την σχετική πρόταση, καθώς και η εμπιστοσύνη μου στις προθέσεις και την εμπειρία του Γιάννη Μαχαιρίδη, ώστε να επικρατήσουν οι αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της λογοδοσίας στη δημόσια ζωή.

Πιστεύω ότι με τον Γιάννη Μαχαιρίδη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης, καινοτόμου επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης νέων επενδύσεων. Γνωρίζει τα προβλήματα της Περιφέρειας (ανεργία, περιβάλλον, εκπαίδευση, υγεία, ακτοπλοϊκό κ.α.) και θέλει και μπορεί, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο Περιφερειάρχη, να τα αντιμετωπίσει. Ξέρει και μπορεί να διοικήσει με σοβαρότητα και με προτάσεις».

Με τιμή

Κανδιώ Μαραγκού

 

Υποψήφιο Περιφερειακή Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 

skitzis

Δήλωση του Διευθυντή ξενοδοχειακών μονάδων, κ. Έκτορα Σκιτζή, για την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση  δεν πρέπει να σχετίζονται με κόμματα, αλλά, κυρίως, με πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν. Ο Γιάννης Μαχαιρίδης είναι ένας έντιμος άνθρωπος, με όραμα, που έχει επιδείξει ένα πολύ σοβαρό έργο τα προηγούμενα χρόνια, σε όλους τους τομείς, αλλά και συγκεκριμένα στον τομέα που εγώ προσωπικά εδώ και χρόνια δραστηριοποιούμαι, τον τουρισμό.

 

Είμαι της γνώμης ότι έχουν τεθεί οι σωστές βάσεις και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα. Πιστεύοντας στη συνέχεια της δουλειάς του, αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρότασή του να στηρίξω αυτήν την προσπάθεια και να εμπλουτίσουμε αλλά και να υλοποιήσουμε από κοινού τους αναπτυξιακούς στόχους».

Με τιμή

Έκτωρ Σκιτζής

 

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 

maxairidis-odiko-diktio

Δελτίο Τύπου

Θέμα : Δέσμευση Γιάννη Μαχαιρίδη στους πολίτες για την  παράδοση του οδικού δικτύου στη γέφυρα Αρχαγγέλου

Στη σημασία στήριξης των απομακρυσμένων χωριών της Ρόδου και των κατοίκων τους, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης, επισκεπτόμενος πέντε διαφορετικά διαμερίσματα του νησιού. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο 20 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, επισκέφθηκε τα Μάσσαρι, τη Μαλώνα, το Χαράκι, τον Αρχάγγελο και τα Στεγνά.

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης, έχοντας στο πλευρό του τους συνεργάτες του, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει μέσα σε άριστο κλίμα με πολίτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων ανά περιοχή, αποκομίζοντας θετικά σχόλια για το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα. Ευχαριστώντας τους, για την εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπό του, τους ενημέρωσε για την πορεία των εκτελούμενων έργων στην περιοχή, ενώ τους παρείχε λεπτομερή αναφορά σχετικά με την πορεία εκτέλεσης των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου που αφορά στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ακούγοντας προσεκτικά τους προβληματισμούς των πολιτών, δείχνοντας τη δέουσα προσοχή για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους απασχολούν, τους εξήγησε ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα ξεκινήσουν οι εναπομείναντες εργασίες   στο οδικό δίκτυο, στη γέφυρα του Αρχαγγέλου, ώστε να δοθεί άμεσα προς χρήση. Προσωπικά δεσμεύτηκε ότι σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ώστε το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου να δοθεί στην κυκλοφορία. 

 

maxairidis-notia-rodo

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

«Με τη νίκη» φώναζαν πολίτες στον Γιάννη Μαχαιρίδη!

 

Με λουλούδια και συνθήματα νίκης υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννη Μαχαιρίδη, που τους επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Μαΐου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής του, περιόδευσε στα χωριά Κατταβιά, Λαχανιά, Γεννάδι, Ασκληπειό, Λάερμα και Λάρδο, με τους πολίτες να του επιφυλάσσουν θερμότατη υποδοχή.

Στην Κατταβιά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης, συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες των δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην πλατεία του χωριού, με τους θαμώνες αυτών, αλλά και με κατοίκους, οι οποίοι και τον προσκάλεσαν να καθίσει μαζί τους. Το ίδιο ευχάριστο και θερμό κλίμα του επεφύλαξαν και οι κάτοικοι στη Λαχανιά, ενώ στο Γεννάδι του προσέφεραν κατακόκκινα λουλούδια, ευχόμενοί του καλή επιτυχία.

Στο Ασκληπειό οι γυναίκες του χωριού γνωστοποίησαν πως ψηφίζουν Γιάννη Μαχαιρίδη, βρισκόμενες στο καφενείο που συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή μετά τον πρωινό εκκλησιασμό τους, ενώ στο πλευρό του Γιάννη Μαχαιρίδη βρίσκονται και οι άνδρες του Ασκληπειού, τους οποίους και συνάντησε λίγη ώρα αργότερα σε ένα άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου συγκεντρώνονται την Κυριακή μόνο οι άνδρες του χωριού.

Στα Λάερμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αντήλλαξε απόψεις με τους κατοίκους του χωριού, ενώ τους ενημέρωσε ότι έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η αναγκαία χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου των Λαέρμων. «Με τη νίκη», του φώναζαν κάτοικοι στη Λάρδο, όπου περιόδευσε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην περιοχή, επισκεπτόμενος όλων των ειδών τα μαγαζιά και συνομιλώντας με δεκάδες πολίτες.

 


 

Nikos-Sofos-profile-photo-LR

Δήλωση του Νίκου Σοφού για την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

«Έχω την τύχη, ως Διευθυντής του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, να συνεργάζομαι με τον Γιάννη Μαχαιρίδη και τα στελέχη του, από τα χρόνια που ήταν Νομάρχης έως σήμερα. Πάντοτε διαθέσιμος και φιλικός, πρόθυμος να παρέμβει ανοίγοντας πόρτες και υποστηρίζοντας δράσεις, συμβάλλοντας στην προβολή και προώθηση των νησιών μας.

Αναγνωρίζοντας το έργο του και γνωρίζοντας τα σχέδιά του για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δέχομαι την πρόσκληση και την πρόκληση να συμμετάσχω στην ομάδα που θα διαχειριστεί το τουριστικό μέλλον της ομορφότερης γειτονιάς της Ελλάδας και απαρτίζεται από έμπειρα, δυναμικά και επιτυχημένα στελέχη».

Με τιμή

Νίκος Σοφός

MSc Διαχείρισης Τουρισμού

Διευθυντής Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου

 

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

με την παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

 


 

eliseou

Δήλωση του Σάκη Ελισσαίου για την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

«Αγαπητοί συμπατριώτες,

Βαδίζουμε προς την τελική ευθεία για τις Περιφερειακές Εκλογές. Είναι αλήθεια ότι στα νησιά μας έχουν αλλάξει πολλά. Επέλεξα να απαντήσω θετικά στην πρόσκληση του Γιάννη Μαχαιρίδη να είμαι συνοδοιπόρος σ’ αυτό το ταξίδι, μιας και η πορεία του μέχρι σήμερα έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στα νησιά του Αρχιπελάγους. Η εποχή μας δεν επιτρέπει πειραματισμούς με «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» και «ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΥΚΑIΡΙΑΣ».

Με δεδομένη την αγάπη μας και τη θέληση μας να προσφέρουμε στα νησιά μας, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, σας καλούμε να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι μαζί.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!»

Με τιμή

Αθανάσιος Ελισσαίου

 

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

skopelitis

Δήλωση του Μακάριου Σκοπελίτη για την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

«Κατάγομαι από την Έξω Γωνιά Θήρας όπου και διαμένω. Εργάστηκα ως προϊστάμενος στο πρακτορείο ΔΕΗ Θήρας από το 1983 έως το 1996. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκα στα κοινά της Σαντορίνης και εκλεγόμουν Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θήρας από το 1985 μέχρι το 2007. Την τετραετία 2006–2010 εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος Θήρας και διετέλεσα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συμμετοχή μου στις Αυτοδιοικητικές Περιφερειακές Εκλογές με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας του Γιάννη Μαχαιρίδη, εκφράζει την πίστη μου ότι ο πολίτης δεν πρέπει να είναι παρατηρητής των εξελίξεων, αλλά να ενεργοποιείται ο ίδιος και να συμβάλλει με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη θέλησή του στην προώθηση και βελτίωση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου του.

Με τη νίκη!»

Με τιμή

Μακάριος Ι. Σκοπελίτης

 

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

issaris

Δήλωση του Κωνσταντίνου Ίσσαρη για την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

«Στα χρόνια που υπηρέτησα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενήργησα λαμβάνοντας υπόψη το δίκαιο, το ηθικό και το νόμιμο και με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Βεβαιώνω τον κάθε Ανδριώτη ότι θα συνεχίσω –στο μέτρο των δυνατοτήτων μου- να εργάζομαι προς όφελός του με την ίδια εργατικότητα και την ίδια σύνεση ενσκήπτοντας πάνω στα προβλήματά του μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Τίθεμαι, λοιπόν, εκ νέου υποψήφιος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητώντας την ψήφο των συντοπιτών μου, πιστεύοντας στο σύνολο της παράταξης «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και αναγνωρίζοντας στον επικεφαλής της, Γιάννη Μαχαιρίδη, τη δυναμικότητα, το θάρρος και την πυγμή να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για τα νησιά μας. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη επιτυχία της Περιφερειακής Αρχής στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση της απορρόφησης των κονδυλίων, και η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους σημαντικών έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων και στα 48 κατοικημένα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Με τιμή

Κωνσταντίνος Ίσσαρης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

Ο Κωνσταντίνος Ίσσαρης είναι υπάλληλος του Πυροσβεστικού Σώματος και έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Υδρούσας και Περιφερειακός Σύμβουλος Άνδρου

 


 

Ρόδος, 28 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου

Το Ψηφοδέλτιο της Παράταξης «Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

Το νέο κύμα πολιτών που απαρτίζει το ψηφοδέλτιο του υπ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», κατατέθηκε χθες το βράδυ στο Πρωτοδικείο της Σύρου. Ο συνδυασμός του Γιάννη Μαχαιρίδη, απαρτίζεται από ανθρώπους νέους, με διάθεση για πρόσφορα και σχέδιο για την ανάπτυξη των νησιών του Αρχιπελάγους.

Με την εμπειρία και τη γνώση ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια όλο το Νότιο Αιγαίο, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, όπως είναι ο Γιάννης Μαχαιρίδης, και έχοντας δίπλα του ανθρώπους νέους με όρεξη για δουλειά, ο συνδυασμός «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας, εγγυάται την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των κατοίκων του Αρχιπελάγους. Εγγυάται τη στήριξη των πολιτών από την ακριτική Κίναρο της Δωδεκανήσου μέχρι και τη Γυάρο των Κυκλάδων.

«Νιώθω τιμή να έχω στο πλευρό μου τους καλύτερους δυνατούς εκπροσώπους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Νιώθω όμως και μεγάλη την ευθύνη που κουβαλούσα και θα συνεχίσω να κουβαλάω, απέναντι σε όλους όσοι με στήριξαν και με στηρίζουν. Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι σε όλους εσάς, και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη των νησιών μας και την ευημερία των κατοίκων τους», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, φανερά συγκινημένος από την αγάπη που τρέφουν στο πρόσωπό του, τόσο οι συνεργάτες του, όσο και οι πολίτες του Αρχιπελάγους.

Στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, για τη συγκρότηση του νέου κύματος πολιτών, συντάχθηκαν άνθρωποι νέοι, κατηρτισμένοι, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση. Το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» συνθέτουν οι παρακάτω 84 υποψήφιου:

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Ιωάννης  του Θεοφύλακτου υπ. Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Αρχιτέκτονας

ΚΡΗΤΙΚΟΣ Δημήτριος του Γεωργίου υπ. Χωρικός  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Ιατρός Πνευμονολόγος

ΔΕΚΑΒΑΛΛΑΣ Ιωάννης του Νικολάου υπ. Χωρικός  Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Δικηγόρος, Δήμαρχος Σύρου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥ

ΙΣΣΑΡΗΣ Κωνσταντίνος  του Δημητρίου   Υπάλληλος Πυροσβεστικού Σώματος

ΨΑΡΡΟΥ Μαρία του Νικολάου  Υποψήφια Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΗΡΑΣ

ΑΡΓΥΡΟΥ Μαρία-Δέσποινα του Ιωάννη Τελειόφοιτη του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΒΑΡΒΑΡΟΥΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΗ Μαριγώ του Πλούτωνος Συνταξιούχος Εκτελωνίστρια

ΔΑΓΑΛΑΚΗ Ευαγγελία του Ιωάννη Ιδιωτική Υπάλληλος

ΜΑΪΝΑΣ Ηλίας του Νικολάου Συνταξιούχος Δ..Ε.Η.

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ Μακάριος του Ιωάννη Συνταξιούχος Δ.Ε.Η

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΓΚΟΒΑΤΣΟΥ Ειρήνη του Νικόλαου     Καθηγήτρια πιάνου- Σολίστ

ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ Αθανάσιος  του Ιωάννη Συνταξιούχος Ο.Τ.Ε.

ΚατσοτοΥρχης Γεώργιος του Μιχαήλ   Πρόεδρος  Ομοσπονδίας των Παράκτιων Αλιέων Ν. Αιγαίου

ΜποΥκης Μιχαήλ του Νικόλαου      Κτηνίατρος Συνταξιούχος Αγρ. Τράπεζας

ΣκορδΑλλης Αθανάσιος-Θεολόγος του Στέλιου- Ευάγγελου  Επιχειρηματίας

ΣταυλΑς Κωνσταντίνος του Δημητρίου        Εκπαιδευτικός

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΕρωτΟκριτος Μιχαήλ του Εμμανουήλ Δημοτικός Υπάλληλος

ΧουβαρδΑ– ΠαπαβασΙλη Μυροφόρα του Ιωάννη Κοινοτική Σύμβουλος Ολύμπου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΑΣ-ΚΥΘΝΟΥ

βασιλακησ Στυλιανός του Δημητρίου Σύμβουλος επιχειρήσεων-Οικονομολόγος

κοκιασμενοσ Αντώνιος του Μιχαήλ Τραπεζικός Υπάλληλος

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ κω

ΒαμβακοΥση Μαρία του Χαράλαμπου Δασκάλα ζωγραφικής- Αγιογράφος

ΓαβαλΑ Κατερίνα του Νικόλαου Οφθαλμίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Κω

ΔημοποΥλου Σταυρούλα του Χαριλάου     Ραδιοφωνική παραγωγός

ΚαμπανΗς Ιωάννης του Παύλου   Ιατρός – Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

ΚαπετανΑκης Ιωάννης του Δημητρίου    Οικονομολογος

ΚΙνας Εμμανουήλ  του Θεόδωρου  Πρόεδρος Συνδέσμου ιδιοκτητών και Ένωσης Ραδιοταξί Κω

ΠαπαλεξανδρΑτου Ξένη-Ευαγγέλια του Γεώργιου Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

ΣβΥνου Ειρήνη του Κωνσταντίνου      Ξενοδόχος

ΣκιτζΗς Έκτωρ του Γεώργιου         Διευθυντής Ξενοδοχείου

ΣοφΟς Νικόλαος του Μιχαήλ           Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΧατζημιχαΗλ Μηνάς του Νικόλαου      Ξενοδόχος – Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΗΛΟΥ

ΗΛΙΑΚΗΣ Πέτρος του Σταύρου  Πολιτικός Μηχανικός-Δημόσιος Υπάλληλος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ Ανδρέας του Δημητρίου Προϊστάμενος Τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ Νέστωρ του Παναγιώτη Συνταξιούχος Επιχειρηματίας

ΠΕΤΡΗ Μαρίνα του Κωνσταντίνου Ζωγράφος-Συγγραφέας, Οργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

ΧΑΝΙΩΤΗ Μαρσούλα (Πάχη) του Νικολάου  Επιχειρηματίας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑΞΟΥ

ΒΕΚΡΗΣ Ελευθέριος του Ιωάννη  Ναυτικός Πράκτορας

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ Ιάκωβος του Βασιλείου  Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., Υποψήφιος Διδάκτωρ Ε.Μ.Π

ΓΚΟΥΦΑΣ Γεώργιος του Δημητρίου  Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

ΛΕΟΝΤΙΟΥ Ευδοκία Του Γεωργίου  Υπάλληλος Υποθηκοφυλακείου

ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ Ευάγγελος του Θεοφάνη  Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΡΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΟΣ Γρηγόριος του Πέτρου  Επιχειρηματίας

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Παντελεήμων του Γεωργίου  Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α.

ΧΑΝΙΩΤΗΣ Ευθύμιος του Παναγιώτη  Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. Οικονομίας και Διοίκησης Σύμβουλος Οργανισμών Δημόσιος Διοίκησης και Επιχειρήσεων

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΟΔΟΥ

ΑΛΙΦΕΡΗ Ανδρομάχη  (Μάχη) του Αναστασίου     Διεθνολόγος-Ασκούμενη Δικηγόρος

ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣΚΟΥΛΟΥΚΑ Αικατερίνη (Τίνα) του Ανδρέα-Αντωνίου  Διεθνολόγος-Δημόσιες Σχέσεις

ΒΕΝΕΡΗΣ  Παναγιώτης  (Πάνος) του Νικολάου Αρχιτέκτονας

ΓΑΜΒΡΟΥΔΗΣ  Χρήστος  του Χρήστου   Μηχανικός Ορυκτών Πόρων

ΓκουσιΟπουλοΣ Εμμανουήλ του Δημητρίου        Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας

ΔαβιλΑ Γεωργία (Τζίνα) του Χρήστου  Εκπαιδευτικός-Δημοσιογράφος

ΔρακιοΥ Μιχαήλ του Σάββα     Περιφερειακός Σύμβουλος-Υπεύθυνος Αθλητισμού

ΕυγενικΟς Γεώργιος του Εμμανουήλ   Δημόσιες Σχέσεις-marketing

ΚΑτσας Διονύσιος του Γεώργιου    Έμπορος-Επιχειρηματίας

ΚατσιΩληχατζηβασιλη Σταυρούλα (Βιβή) του Ιωάννη Διοίκηση τουριστικών Επιχειρήσεων-Ιατρικός Επισκέπτης

ΚορινθΙου Αναστασία του Αντωνίου    Συγγραφέας

Κυζουλής Αντώνιος του Γεώργιου  Συνθέτης

ΜανΝΑκης Μιχαήλ του Παρασκευά  Έμπορος-Επιχειρηματίας

ΜΑτσης Σάββας του Κωνσταντίνου    Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

ΜιχαλαρΕα Βασιλική του Χαράλαμπου    Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών-Μεταφράστρια

ΝικολΗ Σεβαστή του Κωνσταντίνου  Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Σύμης

ΞΑνθος Τσαμπίκος του Ιωσήφ   Γιατρός-Ειδικός Παθολόγος

ΠαλλΑς  Εμμανουήλ του Στεφάνου    Επιχειρηματίας

ΠαπαδοποΥλου Μαρία του Νικόλαου   Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΠαπατσΗ Ευαγγέλια (Λίνα) του Μιχαήλ   Οικονομολόγος

ΠΙντζου Ελένη του Στέργου  Πολιτικός Μηχανικός

ΠολυχρΟνης Μιχαήλ του Σταύρου Οικονομολόγος-Επιχειρηματίας

ΡουσΑκης Δημήτριος του Γεώργιου     Διασώστης ΕΚΑΒ

ΣαββΙγκος Μιχαήλ του Σάββα  Ιατρός-Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

ΤεχνΙτης  Μιχαήλ του Εμμανουήλ  Δικηγόρος

ΤΟλιου Ειρήνη του Ευάγγελου Προϊστάμενη ΓΑΚ τμήμα Δωδεκανήσου

ΦακΕς Φώτιος του Ιακώβου Διευθυντής Ξενοδοχείου

ΦραγκΑκης  Ευάγγελος (Άγγελος) του Γεώργιου    Αστυνομικός

ΦτακλΑκη Παρασκευή-Ελευθερία (Λίτσα) του Παναγιώτη Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Πολιτική Επιστήμονας

ΧατζηγεωργΙου Νικολέτα  (Λέτα) του Κλεόβουλου  Εκπαιδευτικός

ΧατζηιΩαννου Αντώνιος του Σταύρου   Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας -Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ

ΧαντζηκωνσταντίνουΠαπαμανΩλη Μιράντα του Σταυρού  Τραπεζικός Υπάλληλος

ΧατζηνικολΑου Χαριτωμένη (Μένη) του Μιχαήλ      Οδοντίατρος

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΡΟΥ

ΓΡΥΠΑΡΗΣ Δημήτριος του ΙωάννηΣυνταξιούχος Δ.Ε.Η.

ΚΑΡΤΑΝΟΥΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΥ Θεοδώρα του Αριστοτέλη Δικηγόρος

ΜΑΚΡΥΩΝΥΤΗΣ Γεώργιος (Τζώρτζης) του Νικολάου Εκπαιδευτικός

ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Μάνθος του ΜιχαήλΔικηγόρος

ΜΑΡΑΓΚΟΥ Κανδιώ του Βίκτωρος  Δικηγόρος

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΝΟΥ

ΒΙΛΛΑΣ Ματθαίος (Μάνθος) του Βερνάρδου  Γεωπόνος

ΜΩΡΑΪΤΗΣ Ραφαήλ του Γεωργίου  Συμβολαιογράφος

 


 

Ανακοίνωση  για τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της  Παράταξης

«Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

Σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Το Ποντίκι, αναφέρθηκε εκ παραδρομής, ότι η παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη Αρχιπέλαγος Δημιουργίας υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

Θέλουμε λοιπόν να διευκρινίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς εκείνους που θα επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά, ότι δεν στηριζόμαστε από κανένα κόμμα και ότι ο συνδυασμός μας είναι υπερκομματικός και ανεξάρτητος.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει ασφαλώς το σύνολο των στελεχών, που ανακοινώθηκαν ήδη στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, η διαδρομή των οποίων είναι γνωστή στην κοινωνία μας.

Η αντιμετώπιση των πολυσύνθετων προβλημάτων του τόπου και των νησιωτικών μας κοινωνιών δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να έχει  χρώματα και κομματικές τοποθετήσεις. Απαιτεί συνεχή αγώνα και αποφασιστικότητα πέρα κι έξω από κομματικές αγκυλώσεις.

Αυτή ήταν η ξεκάθαρη δέσμευσή μας, από την πρώτη στιγμή, με το σύνολο των καταξιωμένων στελεχών που αποφασίσαμε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι στο Αρχιπέλαγος. Δεν θα παρεκκλίνουμε ούτε στο ελάχιστο από την πορεία αυτή που χαράξαμε.

Έχουμε ευτυχώς τη δυνατότητα να βλέπουμε την κοινωνία μας στα μάτια κι αυτή είναι η μοναδική πυξίδα που καθορίζει το κοινό ταξίδι μας.

 


 

Ρόδος 22 Απριλίου 2014

Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM) εξελέγη σήμερα ομόφωνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης

Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM) εξελέγη σήμερα ομόφωνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 34ης Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Νήσων που φιλοξενείται σήμερα και αύριο στη Ρόδο.

Η εκλογή του κ. Μαχαιρίδη επισφραγίζει και δικαιώνει τον αγώνα του, από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα του οργάνου, του Νομάρχη και του Περιφερειάρχη, με στόχο να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της νησιωτικότητας.

Σημειώνεται πως σήμερα και αύριο, στο ξενοδοχείο Rodos Palace, όπου συνέρχεται η Επιτροπή Νήσως της  CRPM, πραγματοποιείται Συνέδριο με θέμα «Πώς μπορούν – ή θα μπορούσαν – οι νέες Ευρωπαϊκές Πολιτικές να βοηθήσουν τα νησιά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες»,

Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τις νησιωτικές Περιφέρειες «πνεύμονα της Ευρώπης», και τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουν δυνατή φωνή που θα εισακούεται στις Βρυξέλλες και σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 


 

kritikos-maxairidis

Ρόδος, 24 Απριλίου 2014

Άρθρο του υπ. χωρικού Αντιπεριφερειάρχη με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» κ. Δημήτρη Κρητικού:

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΠΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το 2014 θα είναι η χρονιά της Ρόδου στον τουρισμό. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι φέτος θα φιλοξενηθούν στο νησί πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες, καθώς το come back των Ευρωπαίων είναι πλέον αδιαμφισβήτητο.

Εξίσου θετικά είναι τα μηνύματα και για άλλους νησιωτικούς προορισμούς της Δωδεκανήσου που ετοιμάζονται να υποδεχτούν περισσότερους τουρίστες φέτος, την κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας.

Όλοι τους θα γευτούν την τοπική κουζίνα, και τα τοπικά προϊόντα που τα τελευταία χρόνια, έχουν κερδίσει τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι των επισκεπτών μας.

Τοπικό πρωινό και ντόπια κουζίνα έχουν εδραιωθεί στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας λειτουργώντας προσθετικά και πολλαπλασιαστικά σε αυτό που ήδη προσφέρει ο προορισμός.

Ξεκίνησε με αυτό τον τρόπο, η σταδιακή ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα καθώς η προώθηση των αγαθών που παράγονται, μπορεί να τροφοδοτήσει καθοριστικά τον τουρισμό και να στηρίξει σημαντικά τη δοκιμαζόμενη οικονομία.

Ας μη ξεχνάμε ότι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου καταρτίζει και επιχειρησιακό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για την περίοδο 2014-2020 με απώτερο σκοπό τη διασύνδεσή του πρωτογενούς τομέα με τον τομέα του τουρισμού.

Η αύξηση της παραγωγής προκειμένου να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες ντόπιων αλλά και επισκεπτών, θα συμβάλει στη μείωση των εισαγωγών και θα ενισχύσει την απασχόληση συγκρατώντας έτσι τον πληθυσμό στα νησιά μας.

Αν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι τότε θα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Οι βάσεις τέθηκαν πριν από τρία χρόνια με κοινή προσπάθεια της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου και του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου που με τη συμβολή της εταιρίας Praxis plus, διοργάνωσαν την πρώτη εκδήλωση ανάδειξης και στήριξης των τοπικών προϊόντων. Πέρασαν από τότε, ακριβώς τρία χρόνια και ο σπόρος της προσπάθειας βρήκε γόνιμο έδαφος, ρίζωσε και σιγά -σιγά δίνει τους πρώτους καρπούς.

Πολλά ξενοδοχεία πιστοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στο σύμφωνο για το τοπικό παραδοσιακό πρωινό, ενώ όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης υιοθετούν την παραδοσιακή κουζίνα.

Η αύξηση της κατανάλωσης και η ζήτηση σε τοπικά προϊόντα, θα βοηθήσει στη συστηματική ενασχόληση, την ποιοτική παραγωγή, την τυποποίηση και την αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις. Θα μειωθούν έτσι οι εισαγωγές και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τουρισμός βασίζεται στις βιωματικές εμπειρίες που αποκτούν οι επισκέπτες μας και η γεύση μέσα από τη γαστρονομία αποτελεί ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα. Άλλωστε στη Ρόδο και κατ’ επέκταση σε όλο το νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, τα τοπικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από άριστη ποιότητα, συμβάλλουν στην καλή και υγιεινή διατροφή και προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Η στροφή στον πρωτογενή τομέα από τους νέους ανθρώπους των νησιών μας, αποτελεί σίγουρα και μία μορφή διεξόδου προς την απασχόληση, τώρα μάλιστα που η ανάπτυξή του θα βασιστεί σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

 


 

papatsi-maxairidis

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας της Πρόεδρου του ΚΕΚ Γ Γεννηματάς  κα. Παπατσή  (Λίνας) Ευαγγελίας με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της οικονομολόγου , εντεταλμένη περιφερειακής συμβούλου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και  Πρόεδρου  του ΚΕΚ Γ Γεννηματάς  κα. Παπατσή  (Λίνας) Ευαγγελίας με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

Η Δήλωση της κα. Παπατσή :

Η συμμετοχή μου σ’ αυτές τις εκλογές με την παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και τον Γιάννη Μαχαιρίδη έχει διττή υπόσταση. Από τη μία ως εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος της παρούσης Περιφερειακής Αρχής συμμετέχω ενεργά στο αξιόλογο έργο που επιτελείται και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται σε μια πραγματική δύσκολη συγκυρία προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και δράσεις που στόχο έχουν να διευκολύνουν και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των νησιωτών μας.

Από την άλλη ως Πρόεδρος του ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς” καλούμαι να υπερασπιστώ τον τιτάνιο αγώνα που δώσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου προκειμένου να συντελέσουμε στην κατάρτιση ενός πολύ μεγάλου αριθμού ανέργων, εργαζομένων και επαγγελματιών, στην ένταξή τους στη νέα εποχή και στις νέες τεχνολογίες, στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, ώστε να τους δώσουμε τα εφόδια να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες συνθήκες της επόμενης μέρας. Η τεράστια συμμετοχή στα τμήματα που δημιουργήσαμε καθώς και το γεγονός ότι διαπιστώσαμε επισκεπτόμενοι τις τοπικές επιχειρήσεις ότι τα σεμινάρια μας πραγματικά έπιασαν τόπο, μου δημιουργεί ακόμα πιο έντονη την ανάγκη να προασπίσω το αποτέλεσμα αυτής της συντονισμένης ομαδικής δουλειάς και να διεκδικήσω ακόμα περισσότερα για τους συμπολίτες μας.

Με εκτίμηση

Παπατσή  (Λίνα) Ευαγγελία
υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος
«Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

divala-maxairidis

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Γεωργίας (Τζίνα) Δαβιλά

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου-εκπαιδευτικού, κας Γεωργίας (Τζίνας) Δαβιλά, με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».

«Παρακολουθώ προσεκτικά την πορεία του κ Μαχαιρίδη από το 2000, που ζω στη Ρόδο. Έχει την στόφα του ηγέτη, του ακριβοδίκαιου και ικανού αρχηγού, έχει ήθος, εντιμότητα και πείρα ασύγκριτη. Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που διαχειρίζεται τις αντιξοότητες και μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Επιπλέον, σημαντική παράμετρος για την προσωπική μου απόφαση είναι η σεμνότητα και το ήθος της οικογένειάς του. Συνεπώς, δεν είχα ενδοιασμούς για την συμμετοχή μου στην παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», παρ’όλο που δεν έχω ποτέ στο παρελθόν συμμετάσχει, με παρόμοιο τρόπο, στον κοινό βίο.

Ενδοιασμούς δεν έχω και για τον τομέα, που θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθώ.  Με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως η Πρόνοια, καθώς πιστεύω ακράδαντα πως Πολιτισμός πρωτίστως είναι να μην πεινάει ούτε ένας άνθρωπος. Έχοντας συνομιλήσει μέσα από την δημοσιογραφική μου ιδιότητα με ανθρώπους εξαιρετικά σημαντικούς από όλους τους χώρους που ήταν για μένα σχολείο, έχοντας θαυμάσει το έργο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στον τομέα της Πρόνοιας και με αφορμή την αποχώρηση από την παράταξη της νυν υπεύθυνης κας Δέσποινας Μουτάφη,  είμαι πεπεισμένη πως αν αξίζει στη ζωή να προσπαθήσεις για κάτι, είναι να είσαι χρήσιμος».

Με τιμή

Γεωργία (Τζίνα) Δαβιλά
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

panos-maxairidis

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Παναγιώτη Βενέρη

Ο Πάνος Βενέρης είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Αρχιτεκτονική Τοπίου και επαγγελματική εξειδίκευση στην Πολεοδομία – Χωροταξία – Περιβάλλον.

Επί σειρά ετών διετέλεσε υπεύθυνος του προγράμματος Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης για το νομό Δωδ/σου, πρόγραμμα που εμπνεύσθηκε ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης. Σήμερα είναι υπεύθυνος για το περιβάλλον και τη χωροταξία Δωδεκανήσου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μέλος σε πολλά Όργανα Διοίκησης – Επιτροπές – Συμβούλια τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό – εθνικό επίπεδο (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων του ΥΠΕΚΑ και του Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου, Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου, Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κω – Νισύρου κλπ).

Εισηγητής σε πλειάδα διεθνών, εθνικών και τοπικών συνεδρίων –  επιστημονικών συναντήσεων με θεματολογία κυρίως την Ανάπτυξη, τη Χωροταξία και το Περιβάλλον. Πολλές δημόσιες τοποθετήσεις στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο καθώς επίσης με εξειδικευμένο συγγραφικό έργο.

Αιρετός πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τμ. Δωδ/σου επί τρεις συνεχόμενες θητείες (2001 – 2010) καθώς επίσης μέλος του (προ Καλλικράτη) Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (2002 – 2009) και μέλος της αντίστοιχης Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων ΠΕΠ νοτίου Αιγαίου.

Δήλωση του Πάνου Βενέρη.

«Με συνέπεια, πίστη και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

Έχοντας εργασθεί όλα αυτά τα χρόνια σε ζητήματα που αφορούν στη νησιωτικότητα, τη χωροταξία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό  και εν γένει την ανάπτυξη, τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό επίπεδο, έχοντας επιπρόσθετα πλήρη γνώση των συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων όλου του νησιωτικού μας συμπλέγματος και παράλληλα έχοντας προσπαθήσει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε ζητήματα που αφορούν σε εργασιακούς χώρους και επιστημονικούς – επαγγελματικούς φορείς που επί σειρά ετών υπηρέτησα,  αισθάνομαι ότι μπορώ να αξιοποιήσω τη συσσωρευμένη αυτή εμπειρία, μετουσιώνοντάς την σε συγκεκριμένες πολιτικές μέσα από θεσμοθετημένα όργανα προγραμματισμού και ανάπτυξης όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Γνωρίζετε τις θέσεις μου και τις απόψεις μου μέσα από τις πολλαπλές δημόσιες τοποθετήσεις μου, από την εν γένει δράση μου σε φορείς που έχω υπηρετήσει και μέσα από τους καθημερινούς μου αγώνες είτε σε συλλογικό, είτε σε ατομικό επίπεδο. Αισθάνομαι ότι έχει ήδη αποκτηθεί μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. Θα ήταν διπλή τιμή για εμένα, η σχέση αυτή να ενδυναμωθεί.

Τιμητική πρόταση για συμμετοχή μου και θέτω υποψηφιότητα για Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο και πλήρως ανανεωμένο συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Μαχαιρίδη.

Με αίσθημα ευθύνης και τιμής, ζητώ την εμπιστοσύνη σας».

 


 

xatzinikolaou-maxairidis

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Χαριτωμένης Χατζηνικολάου

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της οδοντιάτρου, κας Χαριτωμένης (Μένης) Χατζηνικολάου, με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

«Δηλώνω συμπαραστάτης στην πρόσκληση του κ. Μαχαιρίδη για συμμετοχή μου στην κοινή μας προσπάθεια, με στόχο την προστασία και την ανάδειξη του μακραίωνος πολιτισμού και της λαμπρής ιστορίας των νησιών του Ν. Αιγαίου.

Απώτερη φιλοδοξία, στην οποία έμπρακτα υπήρξε αρωγός ο κ. Μαχαιρίδης ως περιφερειάρχης, η ίδρυση ναυτικού μουσείου παραδοσιακών σκαφών στο νησί της Ρόδου».

Με τιμή

Χαριτωμένη (Μένη) Χατζηνικολάου
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Με την παράταξη Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας

 


 

kizoulis-maxairidis

Ανακοίνωση της Υποψηφιότητας κ. Αντώνη Κυζούλη

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Μουσικού Συνθέτη , κ. Αντώνη Κυζούλη, με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη.

«Μετά από μία πολυετή επαγγελματική ενασχόληση με τα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ρόδου, θεωρώ ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή προκειμένου να θέσω τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισα, στην υπηρεσία του τόπου, ανταποκρινόμενος θετικά στην τιμητική πρόταση του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να συμμετάσχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης, Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας.».

Με τιμή

Αντώνης Κυζούλης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σϋμβουλος
Με την παράταξη Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας

 


 

gamvroudis

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Χρήστου Γαμβρούδη

Αγαπητοί μου,

Είμαι ένας νέος, 30 ετών, με μόρφωση, ικανότητες και όρεξη να προσφέρω στον τόπο μου. Η γνώση για το Περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους των νησιών μας είναι η δύναμη μου. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση από τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, να συμμετέχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Ενότητας Ρόδου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης διακρίνεται για την εντιμότητα, το ήθος και την ευθύτητα του χαρακτήρα του. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη που δείχνει στους νέους και στην ανανέωση προσώπων μου έδωσε κίνητρο για να προσφέρω στον τόπο μου. Η μεγάλη εμπειρία και ικανότητά του, σε συνδυασμό με τις νέες ιδέες, τα οράματα, τις γνώσεις και τις προτάσεις των συνεργατών του, εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο για τους κατοίκους της Ρόδου και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Δεν έχω εξάρτηση από κομματικούς σχηματισμούς. Χρειάζεται η εμπειρία, αλλά είναι απαραίτητη και η ανανέωση σκέψεων και ιδεών.

Το αποτέλεσμα των πράξεων των εκπροσώπων μας εξαρτώνται από τις σωστές ή όχι δικές μας επιλογές. Με την επιλογή σας ανοίξτε, επιτέλους, τις κλειστές πόρτες  στους  νέους  του τόπου μας. Διεκδικώ την προσφορά μου για κάτι διαφορετικό. Ας μου δώσετε αυτή την ευκαιρία με την δική σας ψήφο. Από εσάς εξαρτάται να διεκδικήσουμε μαζί την Ελπίδα για τη Ρόδο και τα νησιά μας.

Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες:

Εγώ μονάχος έχω χρέος να σώσω τον τόπο μου.

Αν δεν σωθεί, φταίω εγώ!

Το εγώ είμαστε όλοι.

Εσείς, Εμείς!

Να εκλέξετε με τη ψήφο σας νέους, ικανούς και άριστους, και όχι συγγενείς, φίλους και ευχάριστους!

Με τιμή

Γαμβρούδης Χρήστος του Χρήστου

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με την παράταξη «Νοτίο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

chatzikonstantinou

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Μιράντας Χατζηκωνσταντίνου

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της Διευθύντριας τραπεζικού καταστήματος, κας Μιράντας Χατζηκωνσταντίνου, με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».

«Η πεποίθηση μου, πως στην τρέχουσα δυσμενή οικονομική και πολιτική συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δεν επιτρέπει ανέξοδη κριτική και αμφίβολους πολιτικούς ακροβατισμούς σε κανένα συνειδητό πολίτη του τόπου μας, με οδήγησε στην απόφαση να συμπορευθώ με την παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» που με επικεφαλής τον Γιάννη Μαχαιρίδη έχει αποδείξει στην πράξη τι σημαίνει υπεύθυνη, έντιμη, δημιουργική και κοινωνικά ευαίσθητη διοίκηση της πιο ιδιαίτερης νησιωτικής περιφέρειας της χώρα μας.

Με εχέγγυα την επαγγελματική μου πορεία, τη διάθεσή μου για προσφορά και την αρτιότητα του ψηφοδελτίου νίκης στο οποίο συμμετέχω, σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου για να διατηρήσουμε μαζί την ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για την πόλη μας, τον τόπο μας, τα νησιά μας».

Με τιμή

Μιράντα Χατζηκωνσταντίνου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

drakiou

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας του κ. Δρακιού Μιχάλη  , με την παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Δικαστικού Υπάλληλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Δρακιού Μιχάλη  με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

Δήλωση του κ. Δρακιού:

«Φίλες και φίλοι,οι εκλογές της 18ηs  Μαΐου αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.Θα επιλέξουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του τόπου μας, με όραμα, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με αξιόπιστες λύσεις. Αυτό το μέλλον δεσμεύομαι να υπηρετήσω με πίστη και αφοσίωση μαζί με όλους εσάς. Σας καλώ όλες και όλους να μου δώσετε δύναμη για να υλοποιήσουμε μαζί το όραμα για ένα τόπο ισχυρό, αναπτυγμένο, ανθρώπινο.»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Με εκτίμηση

Μιχάλης Δρακιού
υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος
«Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

petri

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας της κα. Πετρή Μαρίνα, με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας

Συνάντηση με την ιδιαίτερα γνωστή ζωγράφο της Μυκόνου Μαρίνα Πετρή είχε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιάννης Δεκαβάλλας.

Κατά τη συνάντησή τους οριστικοποιήθηκε η συνεργασία και συμμετοχή της κας Πετρή στο συνδυασμό “Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” του Γιάννη Μαχαιρίδη.

Η Μαρίνα Πετρή, διαθέτει σπουδαίο βιογραφικό και με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα τόσο στο νησί της Μυκόνου, όσο και εκτός Μυκόνου.

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η κα Πετρή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Αποφάσισα να συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό “Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” με επικεφαλής το νυν περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη για τις Κυκλάδες τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, στην Π.Ε. Μυκόνου.

Στόχος μου είναι μια ουσιαστική και αποδοτική Περιφέρεια που θα μας δώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας για την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Μυκόνου και των λοιπών νήσων.

Ως βασικό στόχο θέτω την προστασία και προβολή των ιστορικών και πολιτιστικών χώρων της Μυκόνου καθώς και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Στους κύριους στόχους μου θα είναι η προαγωγή της σύγχρονης τέχνης με θεσμούς που θα έχουν παγκόσμια δημοσιότητα με σκοπό την αύξηση του ποιοτικού τουρισμού.

Η ανάπτυξη της εξωστρέφειας θα συντελέσει για ένα Νότιο Αιγαίο ανταγωνιστικό, υπολογίσιμο και σεβαστό στο διεθνή χώρο.

Συμμετέχω με τον συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη για μια Μύκονο με γνήσια και ξεκάθαρη πολιτιστική ταυτότητα.

Για μια Μύκονο με ποιοτική ανάπτυξη σύμφωνη με τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας”.

 

Με εκτίμηση,

Πετρή Μαρίνα
υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη «Νότιο Αιγαίου- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

mixalarea

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Βασιλικής Σαββίδου-Μιχαλαρέα

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της καθηγήτριας ξένων γλωσσών, κας Βασιλικής Σαββίδου-Μιχαλαρέα, με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στην παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» για να βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου  από το χώρο που βρίσκομαι στο έργο του κυρίου Μαχαιρίδη που είναι αξιόλογο. Το έργο της νομαρχίας επί θητείας του  και της Περιφέρειας από το 2011 με περιφερειάρχη πάλι τον κύριο Μαχαιρίδη  ανέβασε την ποιότητα ζωής στα Δωδεκάνησα και στη Ρόδο και έγιναν πολλά σημαντικά έργα που βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα των νησιών μας με στόχο την ανάδειξη του φυσικού κάλλους τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης και εργασίας  με σεβασμό στον συνάνθρωπό του.

Οι ευαισθησίες που δείχνει ο  νυν και  πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης μας για τον άνθρωπο και τον τόπο μας είναι παραδειγματικές και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό σε χρόνους που η διαφθορά ταλανίζει το λαό μας.     Εγώ ως καθηγήτρια αγγλικών με εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, με ευαισθησίες σε θέματα λογοτεχνίας και ποίησης και σε θέματα που αφορούν  σε σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού θα μπορούσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην παροχή πληροφοριών και δωρεάν υπηρεσιών για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο εξωτερικό, για σπουδές ή για εξεύρεση εργασίας και για σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν στα θέματα αυτά. Η παιδεία στην Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ ψηλό επίπεδο και τα νέα παιδιά πρέπει να το μάθουν και να μη υποτιμούν τα ελληνικά πανεπιστήμια».

Με τιμή

Βασιλική Σαββίδου-Μιχαλαρέα

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

xanthou

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Τσαμπίκου Ξάνθου

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Ειδικού Παθολόγου και Διευθυντή του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης, κ Τσαμπίκου Ξάνθου.

«Γνωρίζω τον κ. Μαχαιρίδη σχεδόν τρίαντα χρόνια και, ο καθένας από το πόστο του, συνεργαζόμαστε και υπηρετούμε την ίδια κοινωνία παίρνοντας αχούρια και φτιάχνοντας παλάτια. Το έργο του ήταν πάντα γεμάτο ουσία και δεν είχε την ανάγκη για προβολή ή άλλη σκοπιμότητα.

Τα τελευταία χρόνια έχω υπηρετήσει τον κλάδο της Υγείας σε Χάλκη, Πάτμο, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Λειψούς και Σύμη, ακούραστα και με κόστος για την οικογένειά μου. Νιώθω ότι έχω μέσα μου ένα «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και θεωρώ καθήκον μου να του προσφέρω ακόμα περισσότερα. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους του υποψηφίους».

Με τιμή

Τσαμπίκος Ξάνθος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

toliou

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας της κα. Ειρήνης Τόλιου , με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Νομού Δωδεκανήσου, κα. Ειρήνης Τόλιουμε την παράταξη «Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

Δήλωση της κα. Τόλιου:

«Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη να συμμετάσχω ενεργά στη νέα προσπάθεια που ξεκινά η μεγάλη παράταξη “Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” επειδή πιστεύω στη δύναμη και στην εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την ευαισθησία του στα κοινωνικά και πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας, την τιμιότητα και το σεβασμό που δείχνει απέναντι στον κάθε πολίτη ανεξαιρέτως. Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μου ως Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Δωδεκανήσου με το Γιάννη Μαχαιρίδη επιβεβαίωσε αυτό που αποτελεί κοινή αντίληψη για τους συμπολίτες μας. Την ανεξάντλητη δυναμική του και την πολύτιμη προσφορά του σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, βεβαίως και στον πολιτισμό μας.

Μέσα από τη στενή και γόνιμη συνεργασία μας δημιουργήσαμε ένα παγκόσμιο δίκτυο ενδιαφέροντος που μεταφράζεται σε ένα άλλο νέου τύπου τουρισμό, τον πολιτιστικό, που τόσα πολλά έχει να δώσει ο τόπος μας με την ιστορική μοναδικότητα που διαθέτει. »

Με εκτίμηση

Ειρήνη Τόλιου

υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος

«Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

katsioli

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας της κα. Σταυρούλας Κατσιώλη, με την παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Με μεγάλη χαρά και με αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να συμμετάσχω στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, με την παράταξη Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας.

Σε μια δύσκολη για την γενιά μας χρονική περίοδο, οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, όχι απλώς να διαμαρτυρόμαστε.  Σήμερα οι νέοι αποστρέφονται ολοένα και περισσότερο την πολιτική, κοιτούν το μέλλον με απαισιοδοξία και αγανακτούν. Με σκληρή δουλειά, θέληση, επιμονή, αγάπη για τα νησιά μας και με επικεφαλή τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, στου οποίου την δύναμη, την εμπειρία και την ικανότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση πιστεύω βαθύτατα, θέλω να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια με όλες μου τις δυνάμεις.

Με την άριστη επιλογή του κ. Δημήτρη Κρητικού ως υποψηφίου χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η παράταξη ηγείται ικανών, έμπειρων και πολιτικά έντιμων ατόμων έτοιμων να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες των καιρών. Με την επιλογή εξαιρετικών νέων προσώπων των τοπικών κοινωνιών μας μπορούμε να συμπορευτούμε στην υλοποίηση των προγραμμάτων της Περιφέρειας.

 

Με τιμή

Σταυρούλα Κατσιώλη
Υποψήφια Περιφερειακή Σϋμβουλος
με τον συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

xatzigeorgiou

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας της κα. Νικολέτας Κλ. Χατζηγεωργίου, με την παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της εκπαιδευτικού, κα. Νικολέτας Κλ. Χατζηγεωργίουμε την παράταξη «Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

Δήλωση της κα. Χατζηγεωργίου:

«Ως νέος άνθρωπος που πιστεύει ότι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των νέων, αποτελούν αντίβαρο στην αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην παράταξη «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Γιάννη Μαχαιρίδη. Μέσα σε ένα αβέβαιο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, όπου βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες αυτής της πολύπλευρης κρίσης στη χώρα μας, σε μία περίοδο απαξίωσης της πολιτικής και δημιουργίας μιας μη πολιτικοποιημένης γενιάς, αποφάσισα να συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές γιατί πιστεύω ότι ως νέα έχω όλη τη δύναμη να προφέρω σε έναν τόπο που αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που έχει.»

Με εκτίμηση

Νικολέτα Κλ. Χατζηγεωργίου
υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος
«Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Τσαμπίκου Ξάνθου

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Ειδικού Παθολόγου και Διευθυντή του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης, κ Τσαμπίκου Ξάνθου.

«Γνωρίζω τον κ. Μαχαιρίδη σχεδόν τρίαντα χρόνια και, ο καθένας από το πόστο του, συνεργαζόμαστε και υπηρετούμε την ίδια κοινωνία παίρνοντας αχούρια και φτιάχνοντας παλάτια. Το έργο του ήταν πάντα γεμάτο ουσία και δεν είχε την ανάγκη για προβολή ή άλλη σκοπιμότητα.

Τα τελευταία χρόνια έχω υπηρετήσει τον κλάδο της Υγείας σε Χάλκη, Πάτμο, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Λειψούς και Σύμη, ακούραστα και με κόστος για την οικογένειά μου. Νιώθω ότι έχω μέσα μου ένα «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και θεωρώ καθήκον μου να του προσφέρω ακόμα περισσότερα. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους του υποψηφίους».

 

Με τιμή

Τσαμπίκος Ξάνθος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

aliferi

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας της κα. Ανδρομάχης Αναστάσιου Αλιφέρη, με την παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της ασκούμενης δικηγόρου και διεθνολόγου, κα. Ανδρομάχης Αναστάσιου Αλιφέρη με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιρίδη

Δήλωση της κα. Αλιφέρη:

«Με έντονο το αίσθημα της ευθύνης έκανα δεκτή την ιδιαιτέρως τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη να συμμετάσχω στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές ,με την παράταξη « Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».

Σκοπός της υποψηφιότητας μου είναι η  προάσπιση των συμφερόντων των μικρών νησιών  και η συνέχιση του οράματος του Τάσου Αλιφέρη για την άρση  του γεωγραφικού αποκλεισμού των ακριτών μέσω της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου. Η παράταξη του κ.Ιωάννη Μαχαιρίδη ήταν εκείνη που υιοθέτησε το όραμα και βοήθησε στην πραγμάτωση του «Θαύματος» της Τήλου.

Τα μικρά νησιά απέδειξαν πως έχουν φωνή να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Όλοι μαζί με προσπάθεια, δουλειά και αφοσίωση στο στόχο μας θα μπορέσουμε να κάνουμε την ουτοπία του σήμερα να γίνει  πραγματικότητα του αύριο.»

Με εκτίμηση

Ανδρομάχη Αναστασίου Αλιφέρη
υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος
«Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

Fakesc

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Φώτη Ι. Φακέ

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Διευθυντή Ξενοδοχείου, κ. Φώτη Ι. Φακέ, με τον συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

«Η πολυετής σταδιοδρομία μου στον κλάδο του τουρισμού, σε μία κατεξοχήν τουριστική Περιφέρεια με πολλές ιδιομορφίες και αρετές, οφείλει την επιτυχία της στην αγάπη για τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους.

Ενόψει των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, θεωρώ καθήκον μου να συνταχθώ με τον συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ώστε να συνεισφέρω τις δυνάμεις και τις γνώσεις μου στα κοινά μας οράματα και τις κοινές μας εμπνεύσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη της κοινωνίας του Νότιου Αιγαίου.»

 

Με τιμή

Φώτης Ιακώβου Φακές
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 


 

dekavalas-moraitis-villas

Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων των κ. Ραφαήλ Μωραΐτη και Ματθαίο Βίλλα με την παράταξη «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Οριστικοποιήθηκε  η υποψηφιότητα του τέως Έπαρχου Τήνου κου. Ραφαήλ Μωραΐτη με την παράταξη “Νότιο Αιγαίο: Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” του Γιάννη Μαχαιρίδη.

Ο Ραφαήλ Μωραίτης συναντήθηκε με το δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης και υποψήφιο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων  κ. Γιάννη Δεκαβάλλα που επισκέφτηκε το νησί της Τήνου και συμφωνήσαν να είναι υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα της Τήνου, μαζί με τον νυν περιφερειακό σύμβουλο Ματθαίο Βίλλα.

Πέρα από τη συνάντηση με τους  κυρίου Βίλλα και Μωραίτη, ο κ. Δεκαβάλλας είχε συνάντηση με το δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα του νησιού.