kaxrimanisΟ Αλέξανδρος Καχριμάνης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1956, όπου τελείωσε το Καπλάνειο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και από το 1982 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Ιωάννινα, όπου και διατηρεί τεχνικό γραφείο.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Τριαντάφυλλου Κασσάρου και έχουν τρία παιδιά.

Η αυτοδιοικητική του δράση είναι ιδιαίτερα πλούσια, καθώς:

 • Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Μετσόβου το 1983
 • Από το 1986 και για τέσσερα χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου
 • Από το 1990 μέχρι το 2002 διατέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Ιωαννίνων και γραμματέας της από το 1999 έως το 2002
 • Από το 1991 έως και τις 5 Απριλίου 2002 διετέλεσε τρεις τετραετίες Δήμαρχος Μετσόβου
 • Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 εκλέχτηκε Νομάρχης Ιωαννίνων και επανεκλέχτηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006
 • Στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου του 2010 εκλέχτηκε πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης

Επίσης, έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση ως μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Μηχανικών Ιωαννίνων και στη συνέχεια ως μέλος της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. τμήματος Ηπείρου και της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργολάβων Δημοσίων Έργων τμήματος Ηπείρου.

Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τον βλαχόφωνο ελληνισμό στην Ελλάδα και σε όλο το Βαλκανικό χώρο.

Σε όλη του τη διαδρομή, εργάστηκε σκληρά και προώθησε αποτελεσματικά μια σειρά σημαντικών έργων και υποδομών για την ανάπτυξη του τόπου του, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 


 

19-5-2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ

Αισθάνομαι την υποχρέωση να  ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις χθεσινές εκλογές.  Να  ευχαριστήσω επίσης και εκείνους που δεν μας ψήφισαν, αλλά μας υποδέχτηκαν, μας άκουσαν, γίνανε κοινωνοί των προτάσεων μας.

Οι πόρτες μας, θα είναι,  όπως πάντα,  ανοικτές για όλους. Διχαστικές συμπεριφορές δεν ανήκουν στη δική μας πρακτική και λογική.

Η παράταξή μας, όπως το διακηρύξαμε,  είναι και θα είναι καθαρά αυτοδιοικητική: Είναι μια παράταξη Ηπειρωτική.

Αυτό πρεσβεύουμε, αυτό εκφράζουμε.

Ο λαός της Ηπείρου με την ετυμηγορία του αναγνώρισε το έργο μας. Επιβράβευσε την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και 3,5 χρόνια  στην Περιφέρεια για την επίλυση προβλημάτων, για την προώθηση αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ταυτόχρονα, όπως το είχαμε ζητήσει προεκλογικά,  μας έδωσε ισχυρή εντολή για το μέλλον: Είμαστε η μόνη Περιφερειακή Αρχή της Ελλάδος που εκλέχτηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Αυτός μας προσθέτει ευθύνες. Αποτελεί όμως ένα επιπλέον “όπλο” στις διεκδικήσεις μας από το Κεντρικό κράτος, το οποίο όχι μόνο θα αισθάνεται πιο δυνατή τη φωνή μας, αλλά θα είναι υποχρεωμένο να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αιτήματα και τις απαιτήσεις της Ηπείρου.

Οι Ηπειρώτες να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Η προεκλογική περίοδος για μας ολοκληρώθηκε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους της παράταξής μου για τον συγκινητικό  αγώνα που έδωσαν. Είτε  εκλεγούν, είτε όχι, όλοι θα κληθούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της νέας περιφερειακής περιόδου.

Οφείλω να επισημάνω την συμβολή όλων των άλλων παρατάξεων στο ήπιο και πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα που επικράτησε σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Συγχαίρω επίσης τις δημοτικές αρχές που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο, εύχομαι να έχουν έναν καλό και εποικοδομητικό αγώνα όσες μετέχουν στις επαναληπτικές της Κυριακής.  Τους  διαβεβαιώνω ότι όλοι τους θα είναι συνεργάτες μας στην κοινή προσπάθεια για την Ανάπτυξη της Ηπείρου.

 


 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 

Από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας/Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές:

Με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια για τις εκλογές (Δημοτικές-Περιφερειακές καθώς και τις Ευρωεκλογές του Μαϊμού 2014, Δ/νση του υπουργείου Εσωτερικών,  καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας.

Με βάση λοιπόν την ισχύουσα περί εκλογών νομοθεσία και την σχετική εγκύκλιο από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου (όλες οι Π.Ε.)  και Δήμων (υπάρχει συνεργασία), έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για όλα τα καθοριζόμενα  στάδια και ειδικότερα αυτά που αναφέρονται στην συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 18ης  2014 με την δημιουργία όλων των προβλεπόμενων συνεργείων (τεχνικής υποστήριξης, παραλαβής  και διακίνησης των εντύπων μετάδοσης των αποτελεσμάτων καθώς και την εσωτερική διαδικασία λήψης και προώθησης των εκλογικών αποτελεσμάτων).

Οι Δημοτικές λοιπόν και Περιφερειακές  εκλογές 2014 για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και οι επαναληπτικές, όπου χρειαστεί, την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014 μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Εκλογικά Τμήματα – Εγγεγραμμένοι

Στην Περιφέρεια Ηπείρου η οποία περιλαμβάνει τις Περιφερειακές Ενότητες (Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης)  έχουν συσταθεί με σχετικές αποφάσεις συνολικά  995 εκλογικά τμήματα και είναι εγγεγραμμένοι συνολικά  384.211.

Αναλυτικότερα:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, καθορίστηκαν 472 εκλογικά τμήματα.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στον Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 173.177 άτομα.

Ήτοι: 172.598 βασικοί εκλογείς, 527 ετεροδημότες (οι οποίοι θα ψηφίσουν μόνο στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014) και 52 κοινοτικοί (από χώρες Ε.Ε.) εκλογείς που ψηφίζουν στις Δημοτικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, καθορίστηκαν 199 εκλογικά τμήματα.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στον Νομό Άρτας, ανέρχονται σε 82.283  άτομα.

Ήτοι: 82.177 βασικοί εκλογείς, 101 ετεροδημότες και 5 κοινοτικοί εκλογείς.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, καθορίστηκαν 163 εκλογικά τμήματα.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στον Νομό Θεσπρωτίας, ανέρχονται σε 61.211  άτομα.

Ήτοι: 60.872 βασικοί εκλογείς, 96 ετεροδημότες και 80 κοινοτικοί εκλογείς.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης, καθορίστηκαν 161 εκλογικά τμήματα.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στον Νομό Πρεβέζης, ανέρχονται σε 67.703  άτομα.

Ήτοι: 67.386 βασικοί εκλογείς, 218 ετεροδημότες και 50 κοινοτικοί εκλογείς.

Έναρξη – λήξη ψηφοφορίας/ σταυροδοσία

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00 πμ. και θα τελειώσει στις 7.00 μμ.

Ως προς τις Περιφερειακές εκλογές,

_ οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης, των  νομών Άρτας  και Πρεβέζης έως 3  και του νομού  Θεσπρωτίας έως 2.

Ως προς τις Δημοτικές εκλογές

– ο αριθμός των σταυρών προτίμησης εξαρτάται από τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων που εκλέγει η κάθε εκλογική περιφέρεια. Παράδειγμα για τον πρώην Δήμο Ιωαννιτών (ονομασία Καλλικράτη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ) οι σταυροί προτίμησης είναι έως τρείς (3).

– όλοι οι εκλογείς, σε όλους του Δήμους ανεξάρτητα από τον αριθμό των σταυρών προτίμησης για υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της εκλογικής τους περιφέρειας μπορούν, να θέσουν κι ένα (1) σταυρό σε κάποιο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο  από άλλη εκλογική περιφέρεια του Δήμου τους.

– τέλος ο κάθε εκλογέας μπορεί να θέση σταυρό προτίμησης σε 1 έως 2 υποψηφίους της Δημοτικής Κοινότητας που ανήκει ή ένα (1) σταυρό για υποψήφιο Τοπικής Κοινότητας ή Εκπρόσωπο της Κοινότητας του.

Εάν σε κάποιο ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι σταυροί  από τους προβλεπόμενους, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων ο αριθμός των σταυρών αναγράφεται και επί των ψηφοδελτίων.

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικά έργα  για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή

Σημαντικά έργα που αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την αγροτική ανάπτυξη αλλά και τον πολιτισμό,  προωθούνται στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Αναλυτικά:

Δημοπρατήθηκαν τα έργα:

 • «Στερέωση – Αποκατάσταση Ι.Μ. Αγ. Μαρίνας Χαραυγής Φιλιατών», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ
 •  «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Ανήλιο και σύνδεση με χιονοδρομικό κέντρο», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ
 • «Διαγραμμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
 • «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Πεντόλακκο», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
 • «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Θεοδώριανα Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
 • «Ασφαλτοστρώσεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καναλακίου, στο 1ο Νηπιαγωγείο Καναλακίου και στην πλατεία της Εκκλησίας του Οικισμού Κορωνόπουλου», προϋπολογισμού 44.000 ευρώ

Ανάδοχοι αναδείχτηκαν για τα έργα:

 • «Αρδευτικό έργο υψηλής ζώνης Κουκλιών», προϋπολογισμού 360.000 ευρώ (Ανάδοχος: Μαίανδρος Τεχνική & Εμπορική Α.Ε.)
 • «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος επαρχιακής οδού Ανατολική – Κοτομίστα – Παλαιοχώρι», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ιωάννης Ν. Γέροντας)
 • «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Μηλιώνης Αθανάσιος)
 • «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος επαρχιακής οδού κόμβος Εθνικής Οδού Βίγλας – Κόνιτσας προς Αρίστη», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Ανάδοχος: RVR Κατασκευαστική ΕΠΕ)
 • «Αποκατάσταση οδού Μανολιάσα – Μελιγγοί», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ (Ανάδοχος: Αθανάσιος Μηλιώνης)
 •  «Αποκατάσταση οδού σύνδεσης πίστας οδηγών», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (Ανάδοχος: Φάης Δημήτριος)
 • «Τεχνικά έργα αντιστήριξη ανάντη πρανών της οδού Παππαδάτων Μελιανών (Έργα αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες στην Περιφέρεια Ηπείρου έτους 2013)», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Θωμάς Χριστιάς ΕΔΕ)

Επίσης, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχθηκαν οι εργολάβοι για το έργο του από εδάφους ψεκασμού των ελαιοδέντρων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2014 στην Π.Ε. Πρέβεζας. (προϋπολογισμού 99.889,74 ευρώ). Ανάδοχοι ανά τομείς είναι οι: Κωνσταντίνος Δημ. Ζήσης (Τομείς Α’, Β΄ και Δ’) και Τζίμας Σπ. Θωμάς (Τομείς Γ’ και Ε’).

 


 

kaxrimanis-donato

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εκδηλώσεις για τον Αγ. Δονάτο στην Παραμυθιά  παρέστη  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Παραμυθιά, για τον πολιούχο της  Άγιο Δονάτο, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αντιγόνη Φίλη. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης  συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τη Δήμαρχο Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση  καθώς και με κατοίκους της πόλης.

Απαγόρευση αλιείας σε

όλα τα ποτάμια της Ηπείρου

 

Mε απόφαση που  υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη    απαγορεύεται η αλιεία  σε όλα τα ποτάμια, τους παραποτάμους αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1η Μαΐου 2014 έως 31 Μαΐου 2014.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση της αλιείας ψαριών (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο. Στόχος είναι η προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα.

Οι παραβάτες τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν (άρθρο 11 και άρθρο 17 του Ν.Δ. 420/70, όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 9 παρ. 2 και 3 του Ν. 2040/92). Συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση αδείας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παράνομων αλιεμένων προϊόντων, κατάσχεση, εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

Υπεύθυνες αρχές για την τήρηση της απόφασης είναι η ΕΛ.ΑΣ., τα Δασαρχεία και όλες οι ανακριτικές αρχές.

 

Εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας

 οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, σύμφωνα με την 60740/1027/21.3.95 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, θα πραγματοποιηθούν:

– για την απόκτηση νέων αδειών, την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και ώρα 9:30

– για την ανανέωση αδειών, την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ημερίδα στις 5 Ιουνίου για το έργο VERSO

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στις 5 Ιουνίου 2014 διοργανώνει ημερίδα στο Ξενοδοχείο Du Lac Iωαννίνων, στo πλαίσιο υλοποίησης του έργο VERSO (Volunteers for European Employment), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC. Tο έργο VERSO επικεντρώνεται στην αναζήτηση εθελοντικών δράσεων με θετικό αντίκτυπο στην απασχόληση. Συμμετέχουν οκτώ Ευρωπαϊκές Περιφερειακές Αρχές και τέσσερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τα οποία θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη μελέτης στα Ιωάννινα την προηγούμενη ημέρα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου επιδιώκοντας την παρουσίαση των εθελοντικών δράσεων που αναπτύσσονται από φορείς στην περιοχή μας, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τις εθελοντικές οργανώσεις και τους φορείς που εφαρμόζουν εθελοντικά προγράμματα, και επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στην ημερίδα, να αποστείλουν έως τις 12 Μαΐου 2014 ένα σύντομο προφίλ του φορέα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου (ptaipir@otenet.gr), ή να επικοινωνήσουν με την κα Ελένη Καλαμπόκα (τηλ. 2651034054), και την κα Ευγενία Μπράτη (τηλ. 2651087123).

 

kaxrimanis-kivotos

Σύσκεψη για την “Κιβωτό του Κόσμου” 

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του π. Αντωνίου Παπανικολάου, ιδρυτή της “Κιβωτού του Κόσμου” πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσεων για ζητήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημά της στην Πωγωνιανή.

Ειδικότερα στη σύσκεψη που προήδρευσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  συμμετείχαν η βουλευτής κ. Άννα Ασημακοπούλου, ο  Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, Αντιδήμαρχοι του ίδιου Δήμου, στελέχη της “Κιβωτού”, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων του Πωγωνίου.

Τα ζητήματα που τέθηκαν είναι οι κτιριακές υποδομές, η παραχώρηση έκτασης για τις ανάγκες του Γεωργικού Σχολείου που οργανώνει η “Κιβωτός” και η ενίσχυση με διδακτικό προσωπικό των σχολείων τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, όταν και προβλέπεται αύξηση των μαθητών που θα φιλοξενούνται από την “Κιβωτό”.

Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε να εξετάσει τη δυνατότητα ανάληψης εκ μέρους της Περιφέρειας, μέσω προγραμματικής σύμβασης,  του έργου ανακαίνισης – συντήρησης των υπόλοιπων κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου της Πωγωνιανής, και να υπογράψει τη διάθεση, προς χρήση,  δημόσιας έκτασης για την ανάπτυξη των αγροτικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά της “Κιβωτού”.

Για το ζήτημα της χρήσης του κτιρίου ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης προέβη σε σύντομη ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει παρέμβει προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και συναποφασίστηκε με τη συνεργασία όλων των φορέων να συνεχιστούν οι ενέργειες για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης από τα 20 στα 30 χρόνια. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ανέλαβαν να παρέμβουν από κοινού ώστε να δρομολογηθεί από τώρα η ενίσχυση των σχολείων της Πωγωνιανής με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό για τη νέα χρονιά.

Πριν τη σύσκεψη τα παιδιά του παραρτήματος Πωγωνιανής της “Κιβωτού του Κόσμου” παρουσίασαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας  ένα μουσικό πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια και μια δική τους, επίκαιρη, σύνθεση.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρέσβη της Κίνας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Ζου Xiaoli, ο οποίος βρέθηκε στην Ήπειρο, φιλοξενούμενος του Συνδέσμου Ελληνοκινεζικής Φιλίας, είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις παραγωγικές  δραστηριότητες  της Περιφέρειας καθώς και  την τουριστική συνεργασία.