katsifarasΓεννήθηκε στο Καλέντζι Αχαΐας το 1959. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Ερυμάνθειας Αχαΐας και πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών. Εργάστηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (E.O.T.) από το 1981 έως και το 2004. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Ορκίστηκε Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρμόδιος για τα θέματα σωφρονιστικής πολιτικής και ισότητας των δύο φύλων στη νέα κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά την εκλογική νίκη της 4ης Οκτωβρίου 2009. Θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 προκειμένου να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Αχαΐας το 2004, ενώ επανεκλέχθηκε το 2007 και το 2009.

Διατέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Ανάπτυξης και αναπληρωτής Εισηγητής του ΚΤΕ Τουρισμού, ενώ παράλληλα ήταν και μέλος των ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Ορίστηκε, το 2006 έως το 2007, από τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου, Γραμματέας του Τομέα Διαβούλευσης και Συνεργασίας με τους θεσμικούς – κοινωνικούς εταίρους και με τα μαζικά κινήματα.

Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Αχαΐα στις πρώτες εκλογές για το Δεύτερο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1994, ενώ επανεκλέχθηκε το 1998 και το 2002.

Διετέλεσε Αντινομάρχης Οικονομικής Ανάπτυξης (1997-2000) και Αναπληρωτής Νομάρχης (2003-2004). Κατά τα χρονικά διαστήματα αυτά δεν εργαζόταν στον Ε.Ο.Τ.

Εκλέχθηκε, σε ηλικία 19 ετών για πρώτη φορά, μέλος της Ν. Ε. Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και ανέλαβε, από το 1978 έως το 1979, τα θέματα νεολαίας του νομού.

 


 

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Ευχαριστήρια επιστολή Τρύφωνα Φωτόπουλου

«Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ειδικότερα της Αχαΐας που με τίμησαν με την ψήφο τους τιμώντας ταυτόχρονα την παράταξή μας «Δικαίωμα στην Πρόοδο» και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που με το ήθος του, την ανιδιοτέλειά του και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη, τα προηγούμενα 3,5 χρόνια συντέλεσε αποφασιστικά στην επανεκλογή μας και για τα επόμενα 5 χρόνια.

Από μέρους μου θα σταθώ αλληλέγγυος, όπως άλλωστε έπραξα και στο παρελθόν, στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που συνεχίζουμε προκειμένου να συμβάλλω και εγώ, στο βαθμό που μου αναλογεί, στην προώθηση κι επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της δοκιμαζόμενης, λόγω της κρίσης, κοινωνίας μας. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε από κοινού, χωρίς να απεμπολούμε θέσεις και απόψεις, να συμβάλλουμε ο καθένας από τη δική του θέση στο βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος.

Τρύφωνας Φωτόπουλος».

 


 

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Ευχαριστίες από τον Γιώργο Αγγελόπουλο με αφορμή την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και επανεκλεγέντα πρώτου περιφερειακού συμβούλου της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας Γιώργου Αγγελόπουλου, με αφορμή την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

«Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄ όλους τους φίλους και φίλες του συνδυασμού, που κάτω από υπερβολικά αντίξοες συνθήκες στάθηκαν δίπλα μας και στήριξαν την προσπάθεια μας, παρότι κατά την προεκλογική περίοδο και «φίλια πυρά» δεχθήκαμε, και βρέθηκε απέναντί μας ένα ολόκληρο κυβερνητικό σύστημα, που επεδίωξε πάση θυσία να επιβάλλει τις κομματικές επιλογές του.

Μαζί με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα δώσαμε όλοι μας έναν έντιμο αγώνα προτάσσοντας την ανάγκη να αναδειχθούν πολιτικές και προγράμματα που θα προωθήσουν αναπτυξιακά την περιοχή μας.

Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας μας εμπιστεύτηκαν ξανά και μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε και στην επόμενη κρίσιμη πενταετία. Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας σκέφτηκαν προοδευτικά και ψήφισαν αυτοδιοικητικά, θέτοντας στο περιθώριο λογικές που θα παρέδιδαν τον θεσμό της αιρετής περιφέρειας ως κομματικό λάφυρο.

Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη που δείξατε στον δίκαιο αγώνα μας.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω από καρδιά καθέναν προσωπικά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, αναδεικνύοντάς με πρώτο περιφερειακό σύμβουλο, όπως και στην εκλογική αναμέτρηση του 2010.

Σας διαβεβαιώ πως από όποια θέση ευθύνης κι αν βρεθώ, θα δίνω καθημερινά μάχες με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των συμπολιτών μας και την καλυτέρευση του τόπου που ζούμε».

 


 

Τετάρτη, 28 Μαίου 2014

Δελτίο Τύπου

Στον Πύργο σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

Στον Πύργο προκειμένου να συναντηθεί με τους πολίτες, αλλά και τους υποψηφίους του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», θα βρίσκεται σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Μετά την επανεκλογή του κατά την επαναληπτική εκλογική διαδικασία της Κυριακής 25 Μαΐου, ο κ. Κατσιφάρας θα συναντηθεί στις 12 σήμερα το μεσημέρι με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και όλους τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει και με τους κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα μεταβεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας προκειμένου να συγχαρεί προσωπικά και να ευχαριστήσει όλους τους υπαλλήλους που συνέβαλαν στην γρήγορη και έγκαιρη μετάδοση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας και τις δύο Κυριακές.

Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας, αύριο Πέμπτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, όπου θα μεταβεί εκεί στις 12 το μεσημέρι μαζί με την νέα Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά.

 


 

staraka

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Χριστίνα Σταρακά: «Δικαίωση για τον αγώνα μας»

Την εξής δήλωση έκανε η νέα Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, για τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών, που μετά από μια ολονύκτια μάχη, έδειξαν πρωτιά  του Απόστολου Κατσιφάρα και της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο»:

«Ήρθε η τελική δικαίωση για τον αγώνα που δώσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειας είτε μας ψήφισαν είτε όχι.

Ξέρουν καλά ότι θα είμαστε δίπλα τους και θα δώσουμε τη μάχη για υποδομές και επανεκκίνηση της παραγωγής.

Δικαιώθηκε η Αυτοδιοίκηση και οι κόποι για να μείνει ακηδεμόνευτη. Νιώθουμε ευθύνη αλλά και μεγάλη τιμή για τη σπουδαία νίκη που μας έδωσε ο λαός της Περιφέρειας.

Τα χρόνια που θα έρθουν θα είναι χρόνια σκληρής δουλειάς. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».

 


 

aleksopoulos

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Ευχαριστήρια Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου στην Αχαΐα και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα που για μία ακόμη φορά έδειξαν εμπιστοσύνη και επέλεξαν την παράταξη μας να οδηγήσει τον τόπο μας για τα επόμενα 5 χρόνια σε μία ανοδική, αναπτυξιακή πορεία με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ιδίων και μόνο. Τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες και στους δημόσιους υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που στήριξαν το δύσκολο και απαιτητικό έργο της εκλογικής διαδικασίας.

Με μεγάλη ευθύνη και χρέος θα ανταποκριθούμε στην εντολή τους για μία Περιφέρεια που θα δικαιώσει στις προσδοκίες τους και θα υπερασπιστεί τις κοινωνικές τους ανάγκες.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους και όσους συμπολίτες μας είχαν άλλη άποψη, διαβεβαιώνοντάς τους παράλληλα ότι αυτή η Περιφερειακή αρχή θα εργαστεί αδιαλείπτως, συνεργαζόμενη με όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, με όλους τους Δήμους, τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για το καλό του τόπου.

Οι εκλογές τελείωσαν.

Συγχαρητήρια σε όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και έχω τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία όλων μας για το καλύτερο αποτέλεσμα των ενεργειών μας θα είναι ο πυλώνας στην κοινή προσπάθεια της νέας πενταετίας. Συνεχίζουμε τη δουλειά και είμαστε θετικοί στο να συνομιλήσουμε με όλους, να ακούσουμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι καλύτεροι.

Τα προβλήματα της Δυτικής Ελλάδας είναι σημαντικά και τα γνωρίζουμε, δεν περιμένουν και απαιτείται η συνεργασία μεταξύ μας για να πετύχουμε, προς όφελος των συμπολιτών μας.

 


 

georgiopoulos

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ηλείους, όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους όσους σήμερα είχαν μια διαφορετική, μια άλλη επιλογή. Άλλωστε οι διαφορετικές απόψεις και επιλογές είναι ο πυρήνας, η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Θέλω να δηλώσω πως η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες, η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν με την ψήφο τους, αποτελεί για μας και για μένα προσωπικά, μέγιστη, πρώτιστη ευθύνη. Με ευθύνη και αίσθηση του πολιτικού μας καθήκοντος, δεσμευόμαστε να πορευθούμε τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας, την αναγέννηση της Ηλείας.

Θέλω δε ως Ηλείος να δηλώσω, προς πάσα κατεύθυνση, πως θα υπερασπιστώ και θα διεκδικήσω τα συμφέροντα της Ηλείας, ενταγμένα στον περιφερειακό μας σχεδιασμό, μαχητικά και αταλάντευτα.

Η Ηλεία αξίζει καλύτερη μοίρα. Το δικαιούται, έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και πρέπει να μάθει να τα διεκδικεί με αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των πραγματικών αναγκών της μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις. Η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια με τους δημάρχους και φορείς της Ηλείας είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος, για να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας, να καθορίσουμε τις προτεραιότητες και να υλοποιήσουμε το έργο που θα αναζωογονήσει τον τόπο μας

Αυτή την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες γύρω μας ζουν σε συνθήκες μεγάλης δυσκολίας, φτώχειας και αναξιοπρέπειας, δεν μπορεί παρά η σκέψη μας να είναι μαζί τους. Ευθύνη μας αποτελεί η άσκηση κοινωνικών πολιτικών και δράσεων που θα συγκροτούν ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και μέριμνας.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τους συνεργάτες υποψηφίους συμβούλους και όσους βοήθησαν σ΄ αυτή τη δύσκολη και στην έναρξή της δυσοίωνη εκλογική μάχη. Ένα ψηφοδέλτιο γεμάτο ζωντάνια, ζήλο , νιάτα και κυρίως αγάπη για τον τόπο, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και να νικήσει.

Τελειώνω με μια φράση που αποτελεί βαθιά πίστη και πεποίθησή μου. Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια την ώρα της νίκης έχουν πολύ μικρή σημασία, εκείνα που αξίζουν είναι τα συγχαρητήρια και τα μπράβο την ώρα που αποτιμάται το έργο σου.

 


 

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Στο εκλογικό κέντρο της πλατείας Γεωργίου αύριο ο Απόστολος Κατσιφάρας

 

Στην περιοχή των Ζαρουχλείκων θα βρίσκεται αύριο από νωρίς το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας.

Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο κ. Κατσιφάρας θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρας προκειμένου να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους πολίτες.

 


 

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα του Απόστολου Κατσιφάρα για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

 

Μήνυμα προς τους πολίτες, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και εκ νέου υποψηφίου με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής:

«Στις 25 Μαΐου, σηματοδοτείται η προοδευτική πορεία που θα συνεχίσει να έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως αιρετός θεσμός.

Είναι η μέρα που αναμετράται η νεοφιλελεύθερη αντίληψη με την προοδευτική αντίληψη.

Είναι η μέρα που αναμετράται η δική μου αντίληψη που θέλει λαϊκή εντολή για να διοικεί, και η αντίληψη των άλλων που θέλουν δοτή κυβερνητική εντολή.

Είναι η μέρα που αναμετράται η αυτοδιοικητική πρόταση, με την κομματική και κυβερνητική πρόταση.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν παραδίδεται ως λάφυρο στην Κυβέρνηση. Η αυτονομία της είναι συνταγματική κατάκτηση.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το κεκτημένο του ελληνικού λαού, ένας βαθιά λαϊκός θεσμός. Και ο εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης οφείλει να βαδίζει δίπλα στον πολίτη, τις ανάγκες τους και τα δικαιώματά του.

Εμείς, το έχουμε αποφασίσει. Έτσι θα πορευτούμε.

Στις 25 Μαΐου, έχουμε μόνο μία επιλογή. Να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά.

Γι’ αυτό την Κυριακή, σκεφτόμαστε προοδευτικά και ψηφίζουμε αυτοδιοικητικά».

 


 

 

katsifaras-omilia

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Απ. Κατσιφάρας: Προσκλητήριο για καθαρή εντολή και καθαρή νίκη την Κυριακή

Προσκλητήριο συμμετοχής για μια καθαρή εντολή, για μια καθαρή νίκη έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα για τις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου.

Ο Περιφερειάρχης, σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, ευχαρίστησε τους πολίτες της Πάτρας, της Αχαΐας, της Δυτικής Ελλάδας για τη μέχρι σήμερα στήριξή τους στην κοινή πορεία, τους κοινούς αγώνες και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να τους κοιτά στα μάτια και να προχωρά δίπλα τους στις αγωνίες και τις ανάγκες τους.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε να κριθεί αυστηρά αλλά δίκαια, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της διαδρομής του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ποιοι είμαστε εμείς, από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε. Η καταγωγή μας, η διαδρομή μας, ακόμα και οι αντιφάσεις μας, συνέβησαν πάντα στο εσωτερικό της δημοκρατικής παράταξης. Η καταγωγή μας, η διαδρομή μας, ακόμα και τα λάθη μας, συνέβησαν πάντα στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Η καταγωγή μας, η διαδρομή μας, ακόμα και οι αστοχίες μας συνέβησαν πάντα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Όχι φίλες και φίλοι δεν θα κρυφτώ παριστάνοντας το νέο, τον αθώο και τον ανυποψίαστο. Δεν χρειάζομαι πρωθυπουργικά δεκανίκια για να εμφανιστώ ενώπιόν σας. Δεν φοβάμαι να βγω στις πλατείες και στους δρόμους κι ούτε κρύβομαι σε κλειστές μικρές αίθουσες».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος υποστήριξε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη και να λειτουργεί ως το αποκούμπι του πολίτη. Υπεραμύνθηκε της μέχρι σήμερα στάσης του, λέγοντας ότι επιτέλεσε στο ακέραιο αυτό το καθήκον και θα το ξανακάνει, επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα όπως το χαράτσι, για το οποίο η Περιφέρεια έφτασε μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας, τη διαθεσιμότητα, αλλά και το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για τα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, επικαλούμενος το συμφέρον του πολίτη Δυτικής Ελλάδας, ειδικά στο ζήτημα της αξιοποίησης των υδάτων κα ειδικότερα το φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Τόνισε ο κ. Κατσιφάρας ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει το φράγμα Πείρου-Παραπείρου σε ιδιωτικά συμφέροντα. Τι λέει γι’ αυτό ο εκλεκτός του κυρίου Σαμαρά; Δεν λέει το παραμικρό και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτή η σιωπή. Σημαίνει ιδιωτικοποίηση του νερού. Οφείλω όμως να πω τι δεσμεύομαι να κάνω εγώ, εδώ και τώρα μπροστά σας. Η Περιφέρεια, μαζί με τους συναρμόδιους Δήμους Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας συγκροτούν δημόσιο φορέα διαχείρισης των νερών του φράγματος. Έτσι ώστε να διασφαλιστεί για πάντα ο δημόσιος χαρακτήρας της ύδρευσης και της άρδευσης στην περιοχή μας».

Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας, αφού ανέφερε ότι «σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν, εμείς διαλέγουμε το δρόμο της αφοσίωσης στην υπόθεση της Δυτικής Ελλάδας», απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους συμπολίτες, λέγοντας: «Ζητώ εντολή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου μας. Ζητώ να κρατήσουμε ψηλά το αγωνιστικό μας φρόνημα, βάζοντας πάνω απ’ όλα και όλους το συμφέρον της Δυτικής Ελλάδας, το συμφέρον του τόπου μας».

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές να ανοίξει ο δρόμος για προοδευτικές λύσεις και το κριτήριο να είναι καθαρά αυτοδιοικητικό, αφού τα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σταθεί μακριά από πολιτικές και κομματικές αναφορές και να παλέψουμε όλοι μαζί για καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

«Πάμε μαζί για μια καθαρή εντολή, για μια καθαρή εκλογική νίκη. Θα είναι η δική μας νίκη, θα είναι η δική μας πορεία», επανέλαβε κλείνοντας την ομιλία ο κ. Κατσιφάρας.

 


 

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι επιχειρηματική επένδυση»

Με αιτιολογία την οικονομική κρίση και πρόσχημα την εξοικονόμηση εσόδων, η επιβολή ιδιωτικοποιήσεων συμπαρασύρει και το περιβάλλον… με πρώτο και κύριο στόχο το Νερό.

Ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», έχει σαφή θέση σε αντίθεση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης που περί… άλλων τυρβάζουν!

Ο Απόστολος Κατσιφάρας έχει δημόσια τοποθετηθεί και δεσμευτεί επ’ αυτού:

Το νερό για εμάς είναι δημόσιο αγαθό

Είναι κοινωνική επένδυση και όχι προϊόν επιχειρηματικής συναλλαγής

Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης

Είμαστε υπέρ του Αυτοδιοικητικού και Δημόσιου χαρακτήρα του Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου

Το Νερό για εμάς δεν Πωλείται… δε Διαπραγματεύεται… δεν είναι «τεχνικής φύσεως θέμα»!

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη θέση του επικεφαλής της παράταξης «Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας» για το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

 


 

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Εκμεταλλεύονται τον πόνο και το «νέο» κάνει ρουσφέτια… αλά παλαιά!

Επώνυμες καταγγελίες από πολίτες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι και ενημερώνονται από στελέχη του γραφείου του κ. Κατσανιώτη για την έγκριση των δανείων τους από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) και τους καλούν να σπεύσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματά τους.

Η παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» καταγγέλλει αυτές τις παλαιοκομματικές μεθόδους και τακτικές που ως μόνο σκοπό έχουν την εκμετάλλευση και την αγωνία των πολιτών, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Δεν φτάνει τα 6.000.000 ευρώ του 2013 που χάθηκαν με τις αλλαγές που έγιναν στο Τ.Α.Σ. και τελικά έφθασαν σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία μόλις τα 2,5 εκατ. ευρώ και μόλις 1 στην Ηλεία, αφαιρώντας το δικαίωμα από εκατοντάδες συμπολίτες μας να λάβουν αποζημίωση μετά τις καταστροφές από τον σεισμό, τώρα προσπαθούν κιόλας να τους «χρησιμοποιήσουν».

Το «ΝΕΟ» φαίνεται πως αυτές τις ημέρες αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον πόνο των ανθρώπων που ήδη δοκιμάζονται σοβαρά από την οικονομική ανέχεια και τη φτώχια.

Το «ΝΕΟ» πουλά ως ρουσφέτι το δικαίωμα του πολίτη, χρησιμοποιώντας… παλιούς τρόπους προπαγάνδας που βγαίνει και καταγγέλλει μέσα από την πολυδάπανη προωθητική καμπάνια του.

 


 

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Αύριο η προεκλογική συγκέντρωση του Απόστολου Κατσιφάρα

Αύριο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική ομιλία του Απόστολου Κατσιφάρα για την επαναληπτική διαδικασία των περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 25 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 και ώρα 8.30 το απόγευμα, στην Πάτρα, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου (στη συμβολή με την οδό Μαιζώνος), πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», κατά την οποία θα μιλήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας.

Θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

 


 

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Οι μάσκες πλέον έπεσαν…

Ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, με αφορμή τη δήλωση στήριξης της Χρυσής Αυγής στην παράταξη «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», ανακοινώνει τα εξής:

«Οι μάσκες έπεσαν.

Αποκαλύφθηκε ποιο είναι το «νέο».

Ποιος είναι με ποιον!

Ο λόγος τώρα ανήκει στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, που θα απαντήσουν με την ψήφο τους την Κυριακή.

Όλα πλέον είναι γνωστά».

 


 

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου με θέμα ανεργία – απασχόληση

Σήμερα Τρίτη 20 Μαΐου 2014 και ώρα 11.30 το πρωί, ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, θα παραχωρήσει συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο εκλογικό κέντρο της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα με θέμα τις θέσεις του συνδυασμού για την ανεργία και την απασχόληση, βάσει του προγράμματος που έχει ήδη ανακοινωθεί.

 


 

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Κατσιφάρας: «Χτυπάμε» την ανεργία, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, τονώνοντας την απασχόληση και την καινοτομία

Με μόνο στόχο την περαιτέρω στήριξη της επιχειρηματικότητας, την τόνωση της απασχόλησης και της καινοτομίας, ώστε μέσα από δυναμικές και προοδευτικές πρωτοβουλίες να «χτυπηθεί» στη ρίζα της η ανεργία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας με τα στελέχη της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» έχουν εκπονήσει ένα ειδικό πρόγραμμα και σχέδιο για την επόμενη πενταετία στην Περιφέρεια.

Αυτό επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Ιωάννης Γιαννακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχωρήθηκε στα μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί στο χώρο του εκλογικού κέντρου στην Πάτρα.

«Καταθέτουμε στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας τις προτάσεις μας για την επόμενη πενταετία. Η παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα έχει πρόγραμμα και το καταθέτει, έχοντας πάντα ως γνώμονα τον πολίτη. Η άποψη μας είναι πως μέχρι την Κυριακή αυτό που πρέπει να συζητείται και να αξιολογείται είναι το πρόγραμμά μας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες θέσεις, πλην της παράταξης του κ. Κατσιφάρα. Είμαστε οι μόνοι που διαθέτουμε πρόταση για την επόμενη μέρα, μια πρόταση αυτοδιοικητική, ακηδεμόνευτη και προοδευτική» σημείωσε ο κ. Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της ανεργίας και της απασχόλησης.

«Η ανεργία αποτελεί το σύγχρονο εφιάλτη κάθε κοινωνίας, που οδηγεί τελικά στην διάρρηξη των δεσμών της κοινωνικής συνοχής και στην αποσάθρωση της κοινωνίας. Η ανεργία έχει φθάσει στην χώρα μας στο 30% και στο 60% στους νέους ανθρώπους. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην βιώνει το δράμα της ανεργίας ή να μην φοβάται ότι θα το βιώσει στο μέλλον» επεσήμανε ο κ. Γιαννακόπουλος και συμπλήρωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προσπάθησε μέσα από τις αρμοδιότητες που της έχουν εκχωρηθεί, να σταθεί δίπλα στον άνεργο νέο και θα προσπαθήσει πιο έντονα και διεκδικητικά στο μέλλον να αλλάξει όλο αυτό το πλαίσιο που οδηγεί σε αυτή την γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε επίγνωση ότι η ανεργία είναι δομικής αιτιολογίας και δεν αντιμετωπίζεται με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά με ένα πλαίσιο ενεργειών που θα αυξάνουν την απασχόληση και θα οδηγούν σε νέες θέσεις εργασίας».

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προγραμματίζει για την επόμενη πενταετία να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα, να τονώσει την απασχόληση και την καινοτομία με τους εξής τρόπους:

 1. Δημιουργώντας οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και να εκσυγχρονίσει το ήδη υφιστάμενο στην Πάτρα.
 2. Να χρηματοδοτήσει τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων,
 3. Να ενισχύσει και διαδώσει την βιολογική γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την υδατοκαλλιέργεια, την ιχθυοκαλλιέργεια, βοηθώντας έτσι την πρωτογενή παραγωγή.
 4. Να συνδέσει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και να ενισχύσει τον προσανατολισμό των τοπικών παραδοσιακών κλάδων σε κλάδους υψηλότερης αξίας.
 5. Να βελτιώσει τη δυνατότητα οι εξαγωγές των επιχειρήσεων της Περιφέρειας να διεθνοποιηθούν μέσω της χρήσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.
 6. Να ενισχύσει τις υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις να αποκτήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής τους διαδικασίας.
 7. Και να εντάξουν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα τη δημιουργία τριών Κοιτίδων Επιχειρηματικότητας μία ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατά την επόμενη πενταετία θα προβεί σε:

 1. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω καινοτόμων επενδύσεων που θα ανταποκρίνονται στη μορφή της κάθε Περιφερειακής Ενότητας σεβόμενη πάντα το περιβάλλον.
 2. Παρεμβάσεις σε περιοχές που πλήττονται από υψηλή ανεργία σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, τόσο αστικές όσο και ημιαστικές.
 3. Λειτουργία δικτύου για την ανάπτυξη και την απασχόληση σε συνεργασία τόσο με το Ινστιτούτο Εργασίας και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και με τα Επιμελητήρια.

Επιπλέον, στόχος μας είναι:

 1. Ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας σε κόμβο έρευνας και καινοτομίας και θεσμοθέτηση του ετήσιου διαγωνισμού καινοτομίας
 2. Προβολή της υπάρχουσας εξειδίκευσης στις τεχνολογίες αιχμής και στην πληροφορική
 3. Ενίσχυση των σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας σε τομείς, όπως μεταποίηση / τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, αλιεία, υλικά και ενέργεια κ.λπ.

«Όλες οι παραπάνω δράσεις καθώς και όσες τεθούν σε διαβούλευση με τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδος, θα οδηγήσουν σε αύξηση των θέσεων εργασίας και θα δώσουν την δυνατότητα στην περιφέρεια μας να αναπτυχθεί προς όφελος των πολιτών της σεβόμενη πάντα το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής» κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος.

 


 

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους εσάς, που μας εμπιστευτήκατε στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Έχουμε βαδίσει μαζί, δίπλα ο ένας στον άλλον, πολλά χρόνια. Έχουμε κάνει κοινούς αγώνες. Έχουμε κερδίσει μάχες.

Τώρα, συνεχίζουμε μαζί. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την επόμενη μέρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Χωρίς νέα και παλιά διλήμματα. Χωρίς νέες και παλιές αντιλήψεις.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, δίνουμε τις προοδευτικές λύσεις για τον τόπο μας. Αποφασίζουμε για την επόμενη πενταετία της Δυτικής Ελλάδας.

Στις 25 Μαΐου, συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες για τον τόπο μας.

Τώρα, η προοδευτική συνεργασία αναλαμβάνει δράση στη Δυτική Ελλάδα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή. Θα είμαστε όλοι εκεί».

 


 

katsifaras-polites

Απ. Κατσιφάρας: Καθημερινά αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες των πολιτών και συζητούμε μαζί τους

Καθημερινή είναι η επαφή τόσο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψηφίου Απόστολου Κατσιφάρα με τους πολίτες σε κάθε γωνιά και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Χθες, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας βρέθηκε στο Εκλογικό Κέντρο της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες πολίτες, ενώ συζήτησε και με καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της πόλης, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Επιπλέον, το πρωί ο κ. Κατσιφάρας μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και συνομίλησε με δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους, υπαλλήλους, καθώς και πολίτες για διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

 


 

aleksopoulos-katsifaras

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Σε Λουσικά, Μαζαράκι και Φώσταινα ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξόπουλος

Για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική τους κοινωνία, συζήτησαν και χθες κάτοικοι περιοχών της Δυτικής Αχαΐας με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακή Ενότητας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Το κλιμάκιο των υποψηφίων συμβούλων βρέθηκε χθες Πέμπτη στα Λουσικά και το Μαζαράκι, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ τους παρουσίασε και το πρόγραμμα του συνδυασμού, αναδεικνύοντας τους στρατηγικούς στόχους για την ερχόμενη πενταετία.

Έγινε αναφορά, επίσης, από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλο για τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή και ιδίως για το Γυμνάσιο Λουσικών, μια παλιά εκκρεμότητα που έδωσε λύση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξόπουλος μαζί με τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού βρέθηκαν και στην Φώσταινα. Και στις τρεις περιοχές οι υποψήφιοι έγιναν δεκτοί από τους πολίτες με ιδιαίτερα θερμό τρόπο, ενώ φυσικά δεν έλειψαν και οι ευχές για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

 


 

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Στην Πάτρα σήμερα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Απόστολου Κατσιφάρα

Την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση πραγματοποιεί απόψε στην Πάτρα, ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με ομιλητή τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και ώρα 8.00 το απόγευμα, στην Πάτρα, στο Εκλογικό Κέντρο (Πλατεία Γεωργίου Α’ 28).

Θα προλογίσει ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ενώ θα παρίστανται όλοι οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Στην ομιλία θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

 


 

katsifaras-agrinio

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Απ. Κατσιφάρας: Το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία έστειλε μήνυμα νίκης για να συνεχιστεί ένα σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου, με τους πολίτες να μην σταματούν να χειροκροτούν ακατάπαυστα και να επευφημούν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα και την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» στο Αγρίνιο.

Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι πολίτες ήταν ιδιαιτέρως θερμή. Είναι χαρακτηριστικό πως ο παλμός και τα εκτεταμένα χειροκροτήματα έγιναν αφορμή να σταματήσουν αρκετές φορές την ομιλία τους, τόσο ο Απ. Κατσιφάρας όσο και η Χρ. Σταρακά, ενώ παραβρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι και στελέχη της παράταξης, υποψήφιοι του συνδυασμού, παλιά αλλά και νυν αυτοδιοικητικά στελέχη και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά, η οποία, κατά το σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο «μήνυμα νίκης» που στέλνει η Αιτωλοακαρνανία από το Αγρίνιο, μήνυμα, όπως είπε, πως η επιλογή που θα πρέπει να γίνει στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, είναι μόνο μία και βρίσκεται στο πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα και της παράταξης, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το σημαντικό έργο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Ακολούθως, ο Απόστολος Κατσιφάρας έλαβε το λόγο, καλώντας τους πολίτες να τον κρίνουν αυστηρά και δίκαια, ζητώντας την εντολή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου, και συνέχισε: «Σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν και πολλοί ψάχνουν για σημαίες ευκαιρίας, εμείς διαλέξαμε το δρόμο της αφοσίωσης στην υπόθεση της Δυτικής Ελλάδας. Σε αυτόν το δρόμο και σ’ αυτήν υπόθεση σας καλώ να βαδίσουμε μαζί για την προκοπή και ευημερία του τόπου μας. Για τη Δυτική Ελλάδα που μας αξίζει».

«Μέσα στην κρίση, με δική σας εντολή, αναλάβαμε αμέσως την ευθύνη μας. Έπρεπε να οργανώσουμε από την αρχή τον νέο θεσμό, να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες μας, να τακτοποιήσουμε παλιές εκκρεμότητες, να αποπληρώσουμε 36 εκ. χρέη που ήταν το ποσό όταν αναλάβαμε. Και σήμερα, η Περιφέρεια δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ. Συγκροτήσαμε θεσμικά τη λειτουργία μας για να μπορούμε να ακούμε και να συνομιλούμε με τις παραγωγικές τάξεις, με τους ενεργούς πολίτες» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί από τη στιγμή που ανέλαβε η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για έργα που έχουν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί ή για αυτά που ακόμη συνεχίζονται και εστίασε στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «θα είμαστε άγρυπνοι φρουροί μέχρι να ολοκληρωθεί και το σημαντικό έργο υποδομών, η κατασκευή της Ιονίας και της Ολυμπίας Οδού, μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο» και πρόσθεσε: «Έπρεπε να σταθούμε όρθιοι, δίπλα στους πολίτες μας. Δίπλα στον αγρότη, δίπλα στον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Και σταθήκαμε όρθιοι και είμαστε δίπλα τους. ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Σε αυτές τις δυνάμεις στηριχθήκαμε και χτίσαμε έναν λαϊκό θεσμό και όχι λαϊκίστικο».

Ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στα όσα ισχυρίζονται συνυποψήφιοί του για τον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας: «Δεν παραλάβαμε κανέναν σχεδιασμό και αφού δεν παραλάβαμε, σχεδιάσαμε. Μόνο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει καλλιεργητικό πλάνο, το Ηλεκτρονικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων που απευθύνεται σε όλους τους αγρότες είναι έτοιμο και παραδίδεται άμεσα και πολλούς άλλους στρατηγικούς στόχους που όχι μόνο έχουμε θέσει αλλά υλοποιούμε».

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, κάλεσε στο βήμα τόσο την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, όσο και όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, αναφέροντάς τους έναν – έναν ονομαστικά, τονίζοντας πως πρόκειται για ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία και όρεξη για δουλειά, που είναι και το σημαντικότερο.

Διερμηνεία και στη νοηματική γλώσσα

Όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας στο Αγρίνιο, υπήρχε και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στην αυριανή (Παρασκευή 16 Μαΐου) ομιλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, το βράδυ και ώρα 8 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα.

Συναντήσεις με παραγωγικές μονάδες και στο Εφετείο

Ο Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε στο Αγρίνιο, από νωρίς χθες το πρωί, όπου και είχε συναντήσεις με διάφορους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικές τάξεις και εκπροσώπους παραγωγικών μονάδων της Αιτωλοακαρνανίας.

Συνοδευόμενος από την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, καθώς και κλιμάκιο Περιφερειακών Συμβούλων της Αιτωλοακαρνανίας, συναντήθηκαν και με στελέχη και υπαλλήλους στο Εφετείο Αγρινίου και συζήτησαν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ επισκέφθηκαν και το δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου όπου συνομίλησαν με τα μέλη της Διοίκηση.

Παράλληλα, βρέθηκαν στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, με την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και τις πρωτοβουλίες και το σχεδιασμό του συνδυασμού για τη νέα θητεία να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

 


 

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Στο εκλογικό κέντρο της Πάτρας αύριο πρωί ο Απ. Κατσιφάρας

Στο Εκλογικό Κέντρο της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου Α’, θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 και από τις 11.30 το πρωί, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας.

Μαζί του θα βρίσκονται τόσο ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αλλά και υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας.

 


 

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Απ. Κατσιφάρας από τον Πύργο: Ζητώ τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας

Την εκ νέου λαϊκή εντολή να συνεχίσει το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Διοικητηρίου Π.Ε. Ηλείας, στον Πύργο.

«Μέσα σε αυτήν την κρίση αναλάβαμε, με τη δική σας εντολή τα καθήκοντά μας, δώσαμε αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα. Χτίσαμε ένα νέο θεσμό. Δώσαμε τη μάχη της ανάπτυξης σε όλα τα μέτωπα. Ζητώ την αυστηρή και δίκαιη κρίση σας και την εμπιστεύομαι. Ζητώ εντολή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους φίλους, τους υποστηρικτές του συνδυασμού, τους υποψηφίους, αλλά και τους πολίτες που γέμισαν χθες το χώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσης.

Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Εξαρχής ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος: να φτιάξουμε τη δική μας Δυνατή Τοπική Οικονομία, που θα δημιουργήσει δικές της συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για τους ανθρώπους της, τους νέους, τους άνεργους. Σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν, εμείς διαλέξαμε το δρόμο της αφοσίωσης στην υπόθεση της Δυτικής Ελλάδας. Σ’ αυτόν το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε μαζί. Για την προκοπή του τόπου μας, για την ευημερία των πολιτών, για τα παιδιά μας και τη ζωή τους. Για τη Δυτική Ελλάδα που μας αξίζει. Γι’ αυτήν και μόνο γι’ αυτήν θα ψηφίσουμε την Κυριακή που μας έρχεται. Οι αγώνες μας θα είναι σκληροί, θα τους δώσουμε μαζί για να χτίσουμε μια νέα Δυτική Ελλάδα, της Δυτική Ελλάδα του 2020».

Στην αρχή της εκδήλωσης, τον Απόστολο Κατσιφάρα, προλόγισε ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει για την Περιφέρεια και ιδίως την Ηλεία, η επανεκλογή του Περιφερειάρχη και στην επόμενη θητεία, ώστε να συνεχιστεί το έργο για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ, στο τέλος ο επικεφαλής του συνδυασμού παρουσίασε έναν – έναν τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου.

Θα οριστεί ένας επιπλέον Αντιπεριφερειάρχης για την τοπική Ανάπτυξη σε κάθε ενότητα

Μπροστά σε πυκνό ακροατήριο, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Απόστολος Κατσιφάρας, προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Τοπικής Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας σε κάθε μια ξεχωριστά Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανία- Αχαΐα- Ηλεία).

«Αυτή μας η απόφαση, για την ύπαρξη ενός δεύτερου Αντιπεριφερειάρχη (πέρα από τον χωρικό), αποβλέπει ουσιαστικά στην αποκέντρωση και διανομή  αρμοδιοτήτων που στοχεύουν στην ταχύτερη προώθηση ζητημάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και στην τοπική οικονομία των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Σημαντικό το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ηλεία

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε έναν απολογισμό του έργου της Περιφέρειας, αναφερόμενος κυρίως στην Ηλεία.

«Στην Ηλεία, όταν παραλάβαμε το ΕΣΠΑ, ήταν ενταγμένα, μόλις 7 έργα, προϋπολογισμού 32 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Συμβάσεις είχαν υπογραφεί μόλις 7, 5 εκ ευρώ και υπήρχαν μηδενικές απορροφήσεις, ενώ αντίθετα σήμερα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας, είναι ενταγμένα 48 έργα, δηλαδή επταπλασιάστηκαν οι εντάξεις. Ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά το 105 εκατομμύρια ευρώ, οι συμβάσεις τα 63 εκ. ευρώ και οι απορροφήσεις τα 30 εκ. ευρώ.  Έργα που παραδίδονται στους πολίτες της Περιφέρειάς μας και κυρίως της Ηλείας, χρήματα που αποδίδονται στην τοπική οικονομία. Έμπρακτα λοιπόν αποδεικνύουμε την μείωση της ψαλίδας μεταξύ των νομών μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Η πρόταση για την επόμενη πενταετία με στόχους και προοπτική

Ακολούθως, ο Απ. Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» αναφέρθηκε στην πρόταση της παράταξης για την επόμενη πενταετία και τους οκτώ θεματικούς άξονες για την περίοδο 2014-2019.

«Το πρόγραμμά μας έχει στόχους, προοπτική, είναι συνεκτικό και απαντά στις ανάγκες των πολιτών της Περιφέρειάς μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για την Ηλεία περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, όπως άλλωστε έχει διαμηνύσει ο κ. Κατσιφάρας και αποτελεί πάγια θέση του, πως δεν θα χαθεί ούτε ένα χιλιόμετρο από το αρχικό συμβατικό αντικείμενο του έργου, την ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε πολιτιστικό πόλο διεθνούς εμβέλειας, την αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού Κατακόλου για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του λιμανιού Κυλλήνης – Δημιουργία μαρίνας.

Κλείνοντας, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε, πως σημαντικό σημείο αποτελεί η ανάπτυξη οδικού άξονα Πύργος – Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη, η μελέτη και κατασκευή οδικού άξονα Κυλλήνης – Κουρούτας, η αξιοποίηση του Αεροδρόμιου Ανδραβίδας, η δικτύωση τριπόλου Αρχαία Ολυμπία – Αρχαία Ήλιδα – Επικούρειος Απόλλωνας  με Δελφούς, Δωδώνη και Μυκήνες, η ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε Διεθνές Αθλητικό, Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, η χωροθέτηση και λειτουργία ΒΙΟΠΑ για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δημιουργία Πειραματικών Αγροκτημάτων, η εξοικονόμηση νερού και μείωση του κόστους παραγωγού και ο εκσυγχρονισμός όλων των αρδευτικών δικτύων.

 


 

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Αύριο και την Παρασκευή οι δυο κεντρικές ομιλίες του Απόστολου Κατσιφάρα – Θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα

Αύριο Τετάρτη στο Αγρίνιο και την Παρασκευή στην Πάτρα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι δύο τελευταίες κεντρικές ομιλίες του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιου Απόστολου Κατσιφάρα, για τις Περιφερειακές Εκλογές 2014, μετά και τη σημερινή ομιλία στον Πύργο.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 και ώρα 8 το βράδυ, ο Απ. Κατσιφάρας θα μιλήσει στο Παπαστράτειο Μέγαρο – Πλατεία Συντριβανίου στο Αγρίνιο.

Στην προεκλογική εκδήλωση θα προλογίσει η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ενώ θα παρευρίσκονται και υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού.

Την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και ώρα 8 το βράδυ, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο εκλογικό κέντρο στην πλατεία Γεωργίου.

Τον Απόστολο Κατσιφάρα, θα προλογίσει ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

*Και στις δυο αυτές ομιλίες της Πάτρας και του Αγρινίου, θα υπάρχει επί σκηνής, διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας.

 


 

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Οκτώ θεματικοί άξονες με τον πολίτη στο επίκεντρο του προγράμματος του συνδυασμού του Απόστολου Κατσιφάρα για την περίοδο 2014-2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εξαρχής, ο συνδυασμός του Απόστολου Κατσιφάρα «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» έθεσε ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία μιας Περιφέρειας, η οποία θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών, που θα προασπίζει και θα επεκτείνει τα δικαιώματα των πολιτών.

Με αυτές ακριβώς τις σκέψεις, τις ανάγκες και κυρίως τις ηθικές αρχές, δημιουργήθηκε και το Πρόγραμμα του συνδυασμού του Απόστολου Κατσιφάρα για την περίοδο 2014-2019 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού www.dikaiomastinproodo.gr, όπου εκεί μπορεί να το βρει κάθε πολίτης είτε συνολικά, είτε διασπασμένο στους οκτώ θεματικούς άξονες, από τους οποίους και απαρτίζεται το πρόγραμμα.

Στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μπορείτε να βρείτε ταξινομημένες όλες τις πληροφορίες γύρω από την δραστηριότητα του συνδυασμού μας, την προεκλογική μας κίνηση, τις προγραμματικές μας θέσεις και την πολιτική μας πρόταση για την Δυτική Ελλάδα της επόμενης πενταετίας. Εδώ θα βρείτε το πλήρες πρόγραμμα μας, το οποίο δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή. Και από εδώ θα έχετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης του συνδυασμού μας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» στην Πάτρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης Ιωάννης Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στους θεματικούς άξονες, από τους οποίους και απαρτίζεται το πρόγραμμα 2014-2019.

Συγκεκριμένα:

Αειφόρος περιβαλλοντικός και χωρικός σχεδιασμός: Προστατεύουμε την κληρονομιά μας – Σχεδιάζουμε το μέλλον μας, για ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.

Οικονομική Ανάπτυξη και Απασχόληση: Σχεδιάζουμε την Οικονομική Ανάπτυξη και την τόνωση της Απασχόλησης. Προωθούμε τη διαφανή διαχείριση ενισχύσεων επιχειρήσεων.

Καθημερινότητα του Πολίτη: Σχεδιάσαμε μαζί την δράση της επόμενης πενταετίας. Αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για την βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη στη Δυτική Ελλάδα. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα πνοής για τη Δυτική Ελλάδα. Αξιοποιούμε νέα εργαλεία και νέες πηγές.

Αγροτικός και Αγροδιατροφικός Σχεδιασμός: Εμπλουτίζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές δράσεις του ολοκληρωμένου περιφερειακού μας σχεδιασμού για την αναβάθμιση του αγροτικού και αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας.

Τουριστική Ανάπτυξη και Πολιτισμός: Αναπτύσσουμε και προβάλλουμε το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Ελλάδας. Ενισχύουμε τις τουριστικές υποδομές και επιχειρήσεις. Αναδεικνύουμε τον Ιστορικό Πολιτισμό της Δυτικής Ελλάδας. Σχεδιάζουμε στοχευμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κοινωνικές Δομές, Υγεία, Ρατσισμός και Εθελοντισμός: Αναβαθμίζουμε τις Κοινωνικές Δομές και τις Δομές Υγείας. Ρατσισμός, Πολιτική για τους ΡΟΜΑ. Πολιτικές για τον εθελοντισμό.

Διαφάνεια και Δημόσια Λογοδοσία: Εφαρμόσαμε σε κάθε μας πράξη τη διαφάνεια και τη δημόσια λογοδοσία. Διαφάνεια στη διαχείριση πόρων. Ο πολίτης της Δυτικής Ελλάδας στο επίκεντρο. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες.

Ευρωπαϊκές και Διεθνές Εξελίξεις: Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο κέντρο των εθνικών και ευρωπαϊκών εξελίξεων. Ισχυρή φωνή – Συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις και ενώσεις.

«Τρεισήμισι χρόνια μετά τις εκλογές του 2010 η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατάφερε, παρά την δυσμενή συγκυρία και την υφεσιακή τροχιά της χώρας, ν’ αφήσει το δημιουργικό αποτύπωμα της και να χαράξει μια σαφή και συγκροτημένη πορεία αξιοποίησης των πολλών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Δεν έγιναν όλα. Έγιναν, όμως, πάρα πολλά» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου Ιωάννης Γιαννακόπουλος.

Απ. Κατσιφάρας: «Μπήκαν οι βάσεις και σήμερα ατενίζουμε με σιγουριά το μέλλον»

Σχολιάζοντας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας την ανάρτηση του προγράμματος του συνδυασμού στην ιστοσελίδα www.dikaiomastinproodo.gr σημείωσε: «Έχουν μπει ήδη οι βάσεις ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση ν’ ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία και σιγουριά το μέλλον. Δουλέψαμε σκληρά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς επικοινωνιακά στρατηγήματα, χωρίς περιττό «θόρυβο» και εμμονές με την προβολή. Πιστέψτε με τα όσα μπορούν να γίνουν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν περικλείονται μόνο μέσα στις 45 σελίδες ενός προεκλογικού προγράμματος».

Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Δεσμεύομαι δημόσια και εγώ ο ίδιος, αλλά και οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και όλοι οι συνεργάτες μας, να μαχόμαστε καθημερινά για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας».

 


 

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Ομιλία του Απόστολου Κατσιφάρα αύριο βράδυ στο Αγρίνιο

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιεί το βράδυ της Τετάρτης στο Αγρίνιο ο συνδυασμός του Απόστολου Κατσιφάρα «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, αύριο Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 και ώρα 8.00 το απόγευμα, θα μιλήσει στο Αγρίνιο στο Παπαστράτειο Μέγαρο – Πλατεία Συντριβανίου.

Θα προλογίσει η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ενώ θα παρευρίσκονται και υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού.

 


 

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζονται οι καθημερινές επαφές σε κάθε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας

Τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, αλλά και το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, συζητούν κατά τις καθημερινές τους επαφές με τους πολίτες, τόσο ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, όσο και οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο κ. Αλεξόπουλος, μαζί με κλιμάκιο υπ. Περιφερειακών Συμβούλων, βρέθηκαν στις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικόλαο Σπάτων, ενώ χθες το πρωί παρέστη στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ηρώων και Ευεργετών της Βορείου Ηπείρου στην ομώνυμη πλατεία στην Πάτρα.

Παράλληλα, ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα, συμμετείχε στην σημαντικότατη συνάντηση που έγινε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναχαικής, στα γραφεία του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, για το μέλλον των «κοκκινόμαυρων» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, το κλιμάκιο του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» μαζί με τον κ. Αλεξόπουλο, βρέθηκε χθες στα Δημοτικά Διαμερίσματα Βασιλικού, Φαρρών, Ισώματος, Χαλανδρίτσας, Δαφνούλας και Σταροχωρίου.

Κατά την παραμονή τους εκεί, συζήτησαν με τους πολίτες για τα έργα που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και για τον σχεδιασμό που έχει γίνει εκ μέρους της παράταξης, κυρίως όσον αφορά την ενίσχυση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, την ανάπτυξη του τουρισμού και την καταπολέμηση της ανεργίας, ζητήματα ιδιαίτερα μείζονα για την περιοχή μας.

 


 

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Σας προσκαλούμε αύριο Τρίτη 13 Μαΐου και ώρα 12.30 το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού του Απόστολου Κατσιφάρα «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», στην Πάτρα.

Στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Ιωάννης Γιαννακόπουλος, θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της παράταξης για την επόμενη πενταετία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 


 

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Ομιλία του Απόστολου Κατσιφάρα αύριο βράδυ στον Πύργο

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιεί αύριο βράδυ στον Πύργο ο συνδυασμός του Απόστολου Κατσιφάρα «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, αύριο Τρίτη 13 Μαίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, θα μιλήσει στον Πύργο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Διοικητηρίου Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου και 28ης Οκτωβρίου).

Θα προλογίσει ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ενώ θα παρευρίσκονται και υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

 


 

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Απ. Κατσιφάρας από το Μεσολόγγι: «Ο αγώνας για τη Δυτική Ελλάδα, όπως την ονειρευτήκαμε, δεν τελειώνει»

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις περιφερειακές εκλογές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, μίλησε μπροστά στους πολίτες του Μεσολογγίου, στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Πλήθος πολιτών, αυτοδιοικητικών στελεχών, συνεργατών, φίλων αλλά και υποψηφίων του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», παρευρέθη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και άκουσε τον Απόστολο Κατσιφάρα, να καλεί όλους τους πολίτες, την Κυριακή στις 18 Μαΐου, να προσέλθει στις κάλπες, να ψηφίσει για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τον Περιφερειάρχη προλόγισε η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ενώ, στο τέλος, ο Απ. Κατσιφάρας παρουσίασε έναν – έναν προσωπικά όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας.

«Η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας έχει χρέος να προχωρήσει μπροστά, να παρεμβαίνει παντού και σε όλα, σύμφωνα με τις δυνατότητές της, για να ανταποκριθεί στα νέα αιτήματα και τις νέες ανάγκες. Πριν τρία χρόνια διαμορφώσαμε μια πρόταση ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα επιλέγοντας ως τίτλο το Δικαίωμα στην Πρόοδο. Σήμερα, το Δικαίωμα στην Πρόοδο παραμένει και αναδεικνύεται  όσο ποτέ επίκαιρο και επείγον ως αίτημα και πρόταση» υπογράμμισε ο Απ. Κατσιφάρας, συνεχίζοντας: «Σήμερα κοιτάμε κατάματα τον πολίτη της Δυτικής Ελλάδας,  όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και δεσμευόμαστε ξεκάθαρα να στηρίξουμε: Το Δικαίωμα να μείνει και να δουλέψει στη γη του. Το Δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία. Το Δικαίωμα στην υγιή επιχειρηματικότητα στην δημιουργικότητα και στην καινοτομία, το Δικαίωμα να απολαμβάνει υψηλή ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον. Το Δικαίωμα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και το Δικαίωμα σε μια κοινωνία δικαίου».

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στον σκληρό, καθημερινό αγώνα των τρεισήμισι χρόνων για τις διεκδικήσεις της, το έργο που υλοποιήθηκε και έχει προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να στηριχθεί η κοινωνία και η καθημερινότητα του πολίτη, με διαφάνεια, αίσθημα ευθύνης, συνεχή λογοδοσία και διαύγεια.

Νέες υπερσύγχρονες σχολικές μονάδες για τους μαθητές του Μεσολογγίου

Νέα υπερσύγχρονα σχολικά κτίρια προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες που κάνουν μάθημα εκατοντάδες μαθητές, κατασκευάζονται στο Δήμο Μεσολογγίου, όπως τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», Απόστολος Κατσιφάρας, αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την ανέγερση με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου, του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γουριάς, του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου. Παράλληλα έγινε η μεταστέγαση του ΕΠΑΛ Κατοχής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σε αίθουσες ελαφράς προκατασκευής.

«Για την Αιτωλοακαρνανία καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 114 εκατ. ευρώ» όπως σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας και αναφέρθηκε ενδεικτικά στα έργα:

συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Αιτωλοακαρνανίας (τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της ΝΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων στη θέση Παλιοβούνα, συντηρήσεις, ηλεκτροφωτισμού, να χρηματοδοτήσουμε και να κατασκευάζουμε έργα προϋπολογισμού ένταξης πάνω από 25 εκατ. ευρώ, στον τομέα της Εκπαίδευσης, ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Αγρινίου, θεμελίωση του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, ολοκλήρωση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείου του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», χρηματοδότηση με Ολοκληρωμένες Αστικές Αναπλάσεις  στις έδρες των Δήμων, μελέτη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης και ανάδειξης περιοχής λιμνών και τεχνητών φραγμάτων, κατασκευή υποδομών Αποχέτευσης και Βιολογικούς Καθαρισμούς στο Μενίδι, την Πάλαιρο,  το Καινούργιο, το Παναιτώλιο, και τον Αστακό, χρηματοδότηση δημιουργίας εργοστασίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αιτωλοακαρνανίας και νέων έργων για τις ανάγκες των ΤΟΕΒ.

Ειδικότερα για το Μεσολόγγι, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην ανακαίνιση του κτιρίου ιδιοκτησίας Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας πρώην Χρυσογελου, Ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση «Παρουσι» Φυτειών, υδρευση σε περιοχές Καλλονή, Βίγλα, Αγιο Δημήτριο Μεσολογγίου, Βελτίωση της Ύδρευσης των οικισμών: Αμπελια, Κοσινα και Κουρβουλα της Τοπ. Κοινότητας Κοκκινόβρυσης και Τσιρνόκος Τοπ. Κοινότητας Αργυρού Πηγαδίου Δήμου Θέρμου.

«Εγώ αναγνωρίζω και το έχω πει και πάλι δημόσια, πως κάποια από αυτά τα έργα είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες αυτοδιοικητικές αρχές. Όμως τα παραλάβαμε και τα ολοκληρώσαμε, παραδίδοντάς τα στους πολίτες. Για όσα παραλάβαμε, δώσαμε δείγματα γραφής και δρομολογήσαμε μεγάλο αριθμό νέων έργων» προσέθεσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι βασικές προτεραιότητες για την επόμενη πενταετία

«Έχουμε μια πολύ συγκροτημένη και τεκμηριωμένη προγραμματική πρόταση με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο. Είναι ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο και εμείς είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε ακόμη πιο ενισχυμένο με περισσότερα έργα. Το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει είναι ανθρωποκεντρικό, όπως άλλωστε ήταν και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Γιατί για εμάς, πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος» επεσήμανε ο Απ. Κατσιφάρας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχεδιασμό για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την αναγέννηση της υπαίθρου και τη δρομολόγηση στρατηγικής για την ανάδειξη του πρωτογενή τομέα ως την αναπτυξιακή μας πυξίδα, την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων της Δυτικής Ελλάδας χωρίς εκπτώσεις στο φυσικό αντικείμενο, την αναβάθμιση της Περιφέρειας σε ενεργειακό πόλο με αξιοποίηση των κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την Προστασία και Ανάδειξη Φυσικού Περιβάλλοντος και επιπλέον την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και επιχειρήσεων.

«Ενδεικτικά για την Αιτωλοακαρνανία προβλέπουμε την εφαρμογή Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού για την ανάδειξη των Τουριστικών Ενοτήτων Αµβρακικού κόλπου (παράκτιες και ορεινές περιοχές), δυτικών ακτών της Αιτωλοακαρνανίας, Μεσολογγίου – Αιτωλικού, λιµνών, Δήµου Ναυπακτίας και την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού τριπόλου Μεσολόγγι – Ναύπακτος – Θέρµο.

 


 

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζονται τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα στους Δήμους Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας

Για τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που ως στόχο έχουν αποκλειστικά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας.

Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε πως και κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο τόσο ο ίδιος ως Περιφερειάρχης, όσο και ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν ακόμη περισσότερα έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής τους.

Ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε χθες μαζί με την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και κλιμάκιο Περιφερειακών Συμβούλων, στις περιοχές Αστακό, Μύτικα, Πάλαιρο, Βόνιτσα, Μενίδι και Αμφιλοχία και συζήτησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θερμό, ενώ οι πολίτες εύχονταν στον Απόστολο Κατσιφάρα, καθώς και όλους τους υποψηφίους της παράταξης, καλή επιτυχία για την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας κατά την παραμονή του εκεί συζήτησε με τους πολίτες για το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ τους ανέλυσε και το πρόγραμμα του συνδυασμού, έτσι όπως έχει ήδη σχεδιαστεί.

Έργα όπως: το Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Μενιδίου και τον Βιολογικό, τις παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην Αμφιλοχία, την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Μενίδι, την κατασκευή του Αποχετευτικού Δικτύου και του Βιολογικού Αστακού, τη βελτίωση της οδού Κουβαρά – Φυτείες – Αστακού και Φυτείες – Κατούνα – Μύτικα, την Αποχέτευση και τον Καταθλιπτικό Αγωγό Παλαίρου – Εγκατάσταση Επξεργασίας Λυμάτων, το Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Βόνιτσας, την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Μύτικα προς παραλία Παλιοβαρκα, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και της παραλιακής ζώνης της Βόνιτσας και την δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, τις τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων και καθαρισμό τάφρων – τεχνικών στην Ε.Ο. Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Όρια Π.Ε. και Άγιο Νικόλαο – Άκτιο, και τέλος τη συντήρηση βελτίωση Ε.Ο. Αμφιλοχίας – Ακτίου – Πρέβεζας στο τμήμα αρμοδιότητας ΔΕΣΕ Π.Δ.Ε.

 


 

Απ. Κατσιφάρας: Τα εκλογικά μας κέντρα ανοικτά για κάθε πολίτη σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 

Τρία εκλογικά κέντρα στην καρδιά των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, λειτουργούν από τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, για τις Περιφερειακές Εκλογές 2014.

Και τα τρία κέντρα είναι ανοικτά και δέχονται τους συμπολίτες μας, προκειμένου εκεί να έχουν καθημερινή επαφή τόσο με τα στελέχη του συνδυασμού και τους συνεργάτες, όσο και με τους ίδιους τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας έχει ζητήσει από όλους τους υποψηφίους να δώσουν το «παρών» σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας, να είναι δίπλα στους πολίτες, να τους παρουσιάζουν το πρόγραμμα του συνδυασμού και το έργο που έχει γίνει, αλλά κυρίως να τους ακούν.

 

Τα εκλογικά κέντρα του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» λειτουργούν καθημερινά στις παρακάτω διευθύνσεις:

Στο Αγρίνιο, πλατεία Δημοκρατίας 1, τηλέφωνο επικοινωνίας 26410-55035.

Στην Πάτρα, πλατεία Γεωργίου Α’ 28, τηλέφωνα επικοινωνίας 6984-645990 και 6984645991.

Και στον Πύργο, Μανωλοπούλου 14, τηλέφωνο επικοινωνίας 6981-145300.

 

Να υπενθυμίσουμε πως λειτουργεί και το «ηλεκτρονικό εκλογικό κέντρο» του συνδυασμού του Απόστολου Κατσιφάρα στον σύνδεσμο: www.dikaiomastinproodo.gr και email επικοινωνίας είναι το: info@dikaiomastinproodo.gr .

Παράλληλα λειτουργεί και η σελίδα του συνδυασμού στο Facebook (www.facebook.com/dikaiomastinproodo), όλο το φωτογραφικό υλικό του συνδυασμού, σε υψηλή ανάλυση, ταξινομείται ανά δραστηριότητα στο λογαριασμό Flickr (www.flickr.com/photos/dikaiomastinproodo/), ενώ στο YouTube (www.youtube.com/dedikaiomastinproodo) αναρτώνται βίντεο από εκδηλώσεις και δράσεις του συνδυασμού, ομιλίες, συνεντεύξεις, κλπ.

 


 

Απ. Κατσιφάρας: Είμαστε υπέρ των προσπαθειών εκσυγχρονισμού των δομών Υγείας και κατά της υποβάθμισής τους

 

Σε δομές Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και σε νοσηλευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Πάτρα, βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης Ιωάννη Γιαννακόπουλο και κλιμάκιο υπ. Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας.

Αρχικά, ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Ίδρυμα όπου συνομίλησε με μέλη της Διοίκησης και ηλικιωμένους, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα», όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο Άννα Σπηλιωτακάρα, μέλη της Διοίκησης και εργαζόμενους, ενώ επισκέφθηκε και τους τρόφιμους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, συζήτησαν για διάφορα ζητήματα που αφορούν το Κέντρο, όπως τη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση για την εύρυθμη λειτουργία, αλλά και το λιγοστό προσωπικό που πρέπει καθημερινά να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας σημείωσε πως πάντα η αιρετή Περιφέρεια βρισκόταν και θα βρίσκεται στο πλευρό τους, με πιο δυνατή φωνή ώστε να «εισακουστούν» τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία, ενώ τόνισε πως και ο ίδιος από τη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά και ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» έχει στο σχεδιασμό την αναβάθμιση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

Τα νοσοκομεία πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη

Στη συνέχεια ο Απ. Κατσιφάρας μαζί με το κλιμάκιο των συμβούλων και τον Γ. Αλεξόπουλο, επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και Νοσημάτων Θώρακος, όπου και συνομίλησε με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης, ενώ άκουσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Κατά την παραμονή του στο Καραμανδάνειο, ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για την σημαντική δουλειά που γίνεται για τα μικρά παιδιά σε αυτό το νοσοκομείο, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι πρόκειται για το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, που δημιουργήθηκε από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και λειτουργεί κανονικά προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα παιδιά.

Ακολούθως βρέθηκε στο νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Δυτικής Ελλάδας «Ο Άγιος Λουκάς» και συναντήθηκε με την αναπληρώτρια Διοικήτρια Κωνσταντίνα Σιάμου, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή του στα σχέδια της Κυβέρνησης για υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Παράλληλα, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πάγια θέση του να ισχύσει ο «Καλλικράτης» και οι δομές υγείας ως αρμοδιότητα να έλθουν στο β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, ο οποίος και βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, ενώ έγινε αναφορά και στην έναρξη των εργασιών ανακατασκευής των τριών κτιρίων του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Δυτικής Ελλάδας Ο Άγιος Λουκάς» (Μικροβιολογικού, Διοικητηρίου και Τεχνικής Υπηρεσίας, που επλήγησαν από τον σεισμό τον Ιούνιο του 2008), με σύμβαση που υπεγράφη από την Περιφέρεια.

Δικαιώνονται οι αγώνες μας για την αποκατάσταση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε στη συνέχεια, μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Αλεξόπουλο και τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους και τα νοσοκομεία πρώην «409», αλλά και τον «Άγιο Ανδρέα».

Εκεί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον διοικητή Απόστολο Λέτσιο, μέλη της διοίκησης και το προσωπικό ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας πως και την επόμενη πενταετία θα υπάρχει στενή συνεργασία με όλες τις περιφερειακές δομές υγείας, πάνω στον χάρτη υγειονομικών αναγκών της Δυτικής Ελλάδας, για το καλό των συμπολιτών μας.

«Πετύχαμε την αναβάθμιση των δομών υγείας, όπως το γενικό νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», το Νοσοκομείο Αγρινίου, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, πολυιατρείο Λεχαινών, καθώς αναβαθμίσαμε και κοινωνικές δομές, όπως λειτουργία του Ιδρύματος Φιλοξενίας Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα», του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Καραμανδανείου, του Κέντρου Αποκατάστασης στην ΚΦΙΑ Παραλίας Πάτρας, η ολοκλήρωση ανέγερσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείου του εργαστηρίου «Παναγία η Ελεούσα» στο Αγρίνιο, η θεμελίωση του νέου κτιρίου Ημερήσιας Φροντίδας – Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση «Μαχητές» κ.α.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Το σημαντικότερο, όμως επίτευγμά μας είναι η επανέναρξη των εργασιών αποκατάστασης στο κεντρικό πολυώροφο κτίριο του Αγ. Ανδρέα, ένα έργο προϋπολογισμού 20.739.217 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Επιτέλους μπήκε ένα τέλος σε ένα “προβληματικό” έργο στην Δυτική Ελλάδα. Έχουμε αγωνιστεί πολύ μέχρι να φθάσουμε σε αυτό το σημείο για να αποδοθεί επιτέλους και αυτό το κτίριο στους πολίτες. Βρεθήκαμε μπροστά στο τραγελαφικό φαινόμενο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες της δημοπρασίας, να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ελέγχου νομιμότητας, και δυστυχώς για αρκετούς μήνες να μην υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Τελικά τα καταφέραμε και οι εργασίες ξεκίνησαν πάλι».

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη και τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ

Ο Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη, όπου συζήτησαν για την αγαστή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με το Τεχνολογικό Ίδρυμα, τρόπους συνέχισης αυτής της επαφής, αλλά και για τη συμβολή και των δύο πλευρών τόσο στη συνέχιση της έρευνας όσο και στης τεχνολογίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο με τον οποίο και συζήτησαν για τη συνδρομή τόσο της Περιφέρειας όσο και της Εκκλησίας στους αδύναμους συμπολίτες μας εν μέσω οικονομικής κρίσης και συμφώνησαν σε περαιτέρω συνεργασία, ενώ ο Απόστολος Κατσιφάρας και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δέχθηκαν τις ευχές του σεβασμιωτάτου για καλή επιτυχία στις εκλογές.

 


 

Απ. Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια διαθέτει ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο και εμείς είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε ακόμη πιο ενισχυμένο

Στο πλευρό των πολιτών, στους προβληματισμούς, στις αγωνίες, στον αγώνα για μια καλύτερη Δυτική Ελλάδα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, από έναν κατάμεστο χώρο χθες βράδυ στη Ναύπακτο, όπου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Ο Απόστολος Κατσιφάρας μίλησε στο Δημοτικό Κτίριο του Ξενοδοχείου Ξενία, έχοντας στο πλευρό του την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ παρευρέθησαν ιστορικά στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων, φίλοι και υποστηρικτές της παράταξης.

«Η Περιφέρεια διαθέτει ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο και εμείς είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε ακόμη πιο ενισχυμένο με περισσότερα έργα. Ο αγώνας μας για τη Δυτική Ελλάδα, όπως την έχουμε ονειρευτεί δεν τελειώνει ποτέ. Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται πάντοτε με την παρουσία των συμπολιτών μας. Απόψε εδώ από τη Ναύπακτο στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε ο Απ. Κατσιφάρας καλώντας όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της επόμενης Κυριακής επιλέγοντας το Δικαίωμα της Δυτικής Ελλάδας στην Πρόοδο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή συνεχίζονται σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ειδική σημείωση στις αστικές αναπλάσεις της Ναυπάκτου μέσω ΕΣΠΑ, ένα έργο προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ και τις στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Αλκυόνη.

Cherplan: Ανάδειξη της Ναυπάκτου σε Καστρόπολη μέσα από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Παράλληλα, ο Απόστολος Κατσιφάρας μίλησε και για ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά προγράμματα που εκτελείται στην περιοχή, το οποίο αφορά την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και του φυσικού κάλλους της Ναυπάκτου μέσω της Περιβαλλοντικής Σχεδίασης και Διαχείρισης.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο εκπονείται στο πλαίσιο του έργου CHERPLAN του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Νοτιοανατολική Ευρώπη (South East Europe –SEE) στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, συμμετέχει ως ο ένας από τους 13 συνολικά εταίρους επτά διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών που απαρτίζουν το εταιρικό σχήμα του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.962.530 ευρώ συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (πρόγραμμα South East Europe) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι μέσα από το χωροταξικό σχεδιασμό και με ήπιες και περιβαλλοντικά φιλικές δράσεις, να αναπτύξει ένα σύνολο διαδρομών που θα συνδέουν τους χώρους και τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Ναυπάκτου (κάστρο, λόφος Δεξαμενής, λιμάνι, κλπ.), με στόχο τη ανάδειξή τους και την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

«Το δικό μας σύστημα αναφοράς είναι ο διάλογος που έχουμε αναπτύξει με τα δημιουργικά τμήματα της Περιφέρειας μας, ένας διάλογος που μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε την καθημερινότητα, να διαμορφώσουμε πολιτικές, να υλοποιήσουμε στρατηγικές. Το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η παράταξή μας είναι ανθρωποκεντρικό, όπως άλλωστε ήταν και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Γιατί για εμάς, πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Θα συνεχίσω να υπηρετώ τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκα τόσα χρόνια. Με τις όποιες επιτυχίες και τα ανθρώπινα λάθη. Τις ίδιες αρχές, με την ίδια παρρησία, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι και στην επόμενη θητεία μου».

Παρουσίασε έναν-έναν τους υποψηφίους της Αιτωλοακαρνανίας

Τον Απόστολο Κατσιφάρα, προλόγισε η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η οποία μίλησε για μια σημαντική προσπάθεια ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας που πρέπει και θα συνεχιστεί και στην επόμενη πενταετία για να ολοκληρωθεί και να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

Στο τέλος, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», όπου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θύμισε πως ο συνδυασμός είναι «μια ομάδα, ένα όραμα, ένας στόχος» και γνώρισε στο κοινό, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, έναν – έναν προσωπικά, τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

 


 

Απ. Κατσιφάρας: Μεγάλα αναπτυξιακά έργα προς όφελος των πολιτών όλης της Αιγιάλειας

Στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο του νέου λιμένα Αιγίου που ολοκληρώθηκε και έχει ήδη παραδοθεί προς χρήση, αλλά και στο σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο που κατασκευάζεται στην περιοχή της Αιγιάλειας, την κατασκευή των κεντρικών αποχετευτικών αγωγών των παραλιακών οικισμών από τον πρώην Δήμο Ερινεού έως τον πρώην Δήμο Αιγείρας, βρέθηκε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας.

Μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, ο κ. Κατσιφάρας αρχικά μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κοντά στην Τ.Κ. Βερίνου Αιγίου, όπου χθες πανηγύριζε λόγω της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών και συνομίλησαν με τους υπαλλήλους και τους παραγωγούς που βρίσκονταν εκεί, ενώ συναντήθηκαν και με την Διοίκηση της Ένωσης, όπου συζήτησαν για τη συνεργασία που έχουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, εκτός από την αναφορά που έγινε στο στρατηγικό πρόγραμμα που ήδη έχει αναπτύξει και συνεχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια σε θέματα ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα, στο επίκεντρο τέθηκαν και τα ζητήματα φορολογίας των αγροτών, της παραγωγική ανασυγκρότηση με θεσμική αξιοπιστία και φυσικά μείωση της γραφειοκρατίας, κατασκευή νέων έργων στήριξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και φυσικά για τους τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας προς το εξωτερικό.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη στο επίκεντρο και της νέας θητείας μας

Με κατοίκους και επαγγελματίες του Αιγίου συνομίλησε ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την περιοδεία του στην πόλη, συνοδευόμενος από τον κ. Αλεξόπουλο και τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους.

Συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα της καθημερινότητας και τους ανέπτυξε το πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία, ενώ δέχθηκε τις ευχές των πολιτών για «καλή επιτυχία» στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Κατσιφάρας μαζί με το κλιμάκιο βρέθηκε και στο νέο λιμάνι Αιγίου, ένα έργο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο μελετήθηκε, επιβλέφθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ.

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα για εμάς, μείζονος σημασίας, έργο παρατημένο που καταφέραμε και το ολοκληρώσαμε πολύ πιο γρήγορα από το συμβατικό χρόνο. Ένα έργο που θα δώσει νέα πνοή στην τοπική κοινωνία και θα συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως ήδη έχει γίνει η μελέτη της σύνδεσης του νέου λιμένα Αιγίου με την Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου και θα ενταχθεί στο νέο ΣΕΣ 2014-2020, η οποία που θα συμβάλλει στην αποφόρτιση του κυκλοφοριακού ζητήματος με την έξοδο από την πόλη τον φορτηγών προς το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη και το κλιμάκιο βρέθηκαν στο σημείο κατασκευής των κεντρικών αποχετευτικών αγωγών των παραλιακών οικισμών από τον πρώην Δήμο Ερινεού έως τον πρώην Δήμο Αιγείρας που υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συναντήθηκαν με τον εργολάβο, ο οποίος και τους ενημέρωσε για την πορεία του έργου, προϋπολογισμού περίπου 37.750.000 ευρώ και δεσμεύτηκε για ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του 2015. Το έργο αφορά την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου μήκους αγωγών 67 χλμ., 13 αντλιοστασίων. Ξεκινά δυτικά από το Λαμπίρι και φθάνει μέχρι τον Βιολογικό του Αιγίου και ανατολικά από το υφιστάμενο τμήμα του Βιολογικού του Αιγίου μέχρι και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ακράτας και Αιγείρας.

 


 

Στη διάθεση του κοινού ο απολογισμός δράσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα

Στην ιστοσελίδα της παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα, όπως είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, είναι αναρτημένος από σήμερα τα ξημερώματα ο απολογισμός δράσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Για μία ακόμη φορά, ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα έχει επιλέξει έναν σύγχρονο, χρηστικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, ώστε να επικοινωνεί άμεσα και διαδραστικά με τους πολίτες, πιστοί πάντοτε στις αρχές της διαφάνειας.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται και αναλύονται τα έργα που έχουν υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Αρχή κατά την θητεία των τρεισήμισι χρόνων, έργα σημαντικά που έχουν συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και βοηθούν στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση.

«Σε αυτές τις σελίδες του απολογισμού, ξεδιπλώνεται ένα πλούσιο έργο, με ελάχιστους πόρους και αιματηρές οικονομίες έγινε εφικτό και θα αποτελέσει γέφυρα για τις προοπτικές του μέλλοντος», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Ο απολογισμός σε ένα έργο, όπως αναφέρουμε πάντα, είναι κατά την άποψή μας, κορυφαία στιγμή ευθύνης. Αποτελεί μέτρο αξιολόγησης, µε βάση το οποίο οι πολίτες ελέγχουν το έργο και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών µας μέχρι σήμερα. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε και οι πολίτες να μας κρίνουν αυστηρά, αλλά δίκαια».

Κλείνοντας, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχω δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια πως θα πορευτούμε στην κατεύθυνση της διαφάνειας και θα δημοσιοποιούμε κάθε δράση μας, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των πολιτών. Και αυτό ακριβώς πράττουμε».

Ο απολογισμός είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.dikaiomastinproodo.gr, όπου μπορεί κάθε πολίτης να τον διαβάσει και να ενημερωθεί αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει. Ήδη στην ιστοσελίδα του συνδυασμού έχει αναρτηθεί η Διακήρυξη Αρχών, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι στη διάθεση του κοινού και το πλήρες Πρόγραμμα.

 


 

Ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία μείζον ζήτημα για τον συνδυασμό του Απ. Κατσιφάρα

 

Μείζον ζήτημα για τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα, αποτελεί ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του δικτύου άρδευσης στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και η αναβάθμιση γενικότερα όλων των τοπικών κοινοτήτων μέσα από αναπτυξιακά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Αυτά τα θέματα τίθενται προς συζήτηση στις καθημερινές συναντήσεις που έχει η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά με τους κατοίκους των περιοχών που επισκέπτεται όλες αυτές τις ημέρες μαζί με κλιμάκιο υπ. Περιφερειακών Συμβούλων.

Προχθές, η κυρία Σταρακά μαζί με το κλιμάκιο βρέθηκε στις Τοπικές Κοινότητες Τρίκορφο, Γαλατά, Γαβρολίμνη, Άγιο Γεώργιο και στο Ευηνοχώρι.

Εκτός των παραπάνω, συζητήθηκε με τους κατοίκους και τους φορείς, κυρίως το έργο που ήδη εκτελείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την βελτίωση της οδού Κρυονέρι – Γαλατάς, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, καθώς και για το αρδευτικό στο Τρίκορφο.

Παράλληλα, χθες περιόδευσε στις περιοχές Κάτω Μακρυνού, Καψοράχη, Άγιο Ανδρέα και Γαβαλού.

Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και αναφέρθηκε εκτός άλλων στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία που αφορά, τόσο τη συνέχιση του έργου για την στήριξη του πρωτογενή τομέα, όσο για το δίκτυο άρδευσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και κάτοικοι.

 


 

Απ. Κατσιφάρας: «Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή, προχωράμε με όραμα για το μέλλον της Δυτικής Ελλάδας»

Με παραγωγικές τάξεις και εκπροσώπους φορέων συναντήθηκε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο οποίος και συνοδευόταν από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και κλιμάκιο υπ. Περιφερειακών Συμβούλων.

Αρχικά συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ομάδας παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας της Ηλείας Χρήστο Βαλλιανάτο και τα μέλη Ευάγγελο Πετρόπουλο, Κώστα Παπαγιαννόπουλο και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Αθανάσιο Αντωνάτο, οι οποίοι και του υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Παράλληλα, συζήτησαν για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμή και κυρίως για τον προγραμματισμό του συνδυασμού και για τη νέα θητεία όσον αφορά την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης.

Ακολούθως, ο Απ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και συνομίλησε με τον αναπληρωτή Διοικητή Λέανδρο Καλογεράκο και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και συναντήθηκε με τον Διοικητή Βασίλη Δημόπουλο και τον πρόεδρο των εργαζομένων Ανδρέα Βγενόπουλο.

Κατά τις συναντήσεις με τους δύο διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης των νοσοκομείων, ώστε να μπορέσουν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών της Ηλείας και έτσι να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Πάτρας, που στοιβάζονται οι ασθενείς.

Παράλληλα, ενημερώθηκε για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και προωθούνται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως η στήριξη της Ογκολογικής και της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην απόφαση που έχει ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και με την οποία είχε ζητηθεί να προβούν σε εξακτίνωση των κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των νοσοκομείων στις Περιφέρειες, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης».

Το κλιμάκιο των υπ. Περιφερειακών Συμβούλων μαζί με τον Απ. Κατσιφάρα και τον Γ. Γεωργιόπουλο, συναντήθηκαν στη συνέχεια με τα μέλη του προεδρείου του ΚΤΕΛ Ηλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνομίλησαν για θέματα που αφορούν στη συνεργασία της Περιφέρειας με το ΚΤΕΛ, όπως είναι η μεταφορά των μαθητών, η ενίσχυση των δράσεων τουρισμού κ.α.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας περιόδευσε στα καταστήματα της πόλης του Πύργου και συζήτησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

 


 

Απ. Κατσιφάρας: Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και οι αγρότες στο επίκεντρο του προγράμματός μας και για την ερχόμενη πενταετία

 

Μπροστά σε πλήθος φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας μίλησε χθες βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα, για το έργο που έχει γίνει στην αιρετή Περιφέρεια, αλλά κυρίως για όσα δεσμεύεται τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη να κάνει αμέσως μετά την επανεκλογή του στις επερχόμενες εκλογές.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Κατσιφάρα τέθηκαν διάφορα ζητήματα όπως είναι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, ώστε ο αγροτικός κλάδος να στηριχθεί περισσότερο και να βγει από το τέλμα που έχει περιέλθει, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η στήριξη των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων και η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, η αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και, κυρίως, η εφαρμογή των πολιτικών που έχουν ήδη σχεδιαστεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης για τον ρατσισμό και τους Ρομά.

«Είμαστε στο πλευρό όλων των πολιτών, όπως κάναμε και τα τρεισήμισι αυτά χρόνια, όπως θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε και στην επόμενη θητεία μας. Όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχουν Δικαίωμα σε μια κοινωνία προόδου, ποιότητας. Μέχρι τώρα ο αγώνας ήταν σκληρός και καθημερινός ώστε να προασπίσουμε τα δικαιώματα όλων και είναι δέσμευσή μας  να συνεχίσουμε να προστατεύσουμε κεκτημένα δικαιώματα στην υγεία, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην προστασία και βελτίωση της ποιότητας ζωής» υπογράμμισε ο Απ. Κατσιφάρας.

Και συνέχισε λέγοντας πως οι δεσμεύσεις τόσο του ίδιου όσο και του συνδυασμού είναι τα δικαιώματα του πολίτη της Δυτικής Ελλάδας, δεσμεύσεις οι οποίες πρέπει και θα υλοποιηθούν παρά τις δυσμενείς συνθήκες κρίσεις, προσθέτοντας ο επικεφαλής της παράταξης: «Όλα τα στελέχη και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», στοχεύουμε σε μια Περιφέρεια που θα σχεδιάζει και υλοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών».

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην εκχώρηση δράσεων που αντιστοιχούν στο 30% των πόρων της επόμενης Προγραμματικής Περίοδος για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και δεσμεύτηκε για έγκαιρη, διαφανή διαχείριση με σωστό σχεδιασμό, με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών μας προϊόντων και μίλησε παράλληλα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που ολοκλήρωσε το σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλάθι Προϊόντων» με αντικείμενο την ανάδειξη του αγροδιατροφικού προτύπου της Δυτικής Ελλάδας και την προβολή και προώθηση των προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

«Το Καλλιεργητικό Πλάνο που αποτελεί το βασικό εργαλείο του αγρότη και ιδίως του νέου, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, η Συμβολαιακή Γεωργία και το Ηλεκτρονικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων, είναι αυτά που μελετήσαμε και ήδη υλοποιούμε. Δεσμευόμαστε για το εισόδημα των κατοίκων της υπαίθρου, την αύξηση του αγροτουρισμού και της απασχόλησης, την κατασκευή του Δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας, την ολοκλήρωση της ίδρυσης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, την πιστοποίηση ονομαστών ποιοτικών προϊόντων της Περιφέρειας, την πλήρη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ηλεκτρονικού Καλαθιού και πολλών άλλων παρεμβάσεων και δράσεων» επεσήμανε ο επικεφαλής της παράταξης Απ. Κατσιφάρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε και τις πολιτικές που έχουν αναπτυχθεί ήδη από την Περιφέρεια για τους Ρομά και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως επίσης για την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών, αλλά και τα σχέδια για την επόμενη ημέρα και πως θα γίνει καλύτερη η ζωή τους.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ενταχθεί στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», ενώ έχει ήδη εκπονηθεί το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δράσεις για την στέγαση, την εκπαίδευση, την υγεία και κοινωνική προστασία και την απασχόληση. Πρωτοστατήσαμε ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα της διακοπής ρεύματος σε ευπαθείς οικογένειες υποστηρίζοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες, ενώ εφαρμόσαμε προγράμματα δωρεάν εμβολιασμών σε Ρομά σε συνεργασία με τους Δήμους.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, την υλοποίηση του σχεδίου για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, την εξαίρεση των ευπαθών ομάδων από το τέλος ακινήτων, την προαγωγή διαφόρων πρωτοβουλιών ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η επαγγελματική αποκατάσταση, και πολλές άλλες δράσεις και στρατηγικές ώστε ο αδύναμος συμπολίτης μας, ο ανήμπορος, ο πάσχων, να ανακουφιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Το ίδιο απόγευμα επίσκεψη και στη Μανωλάδα Ηλείας

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και κλιμάκιο υπ. Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» επισκέφθηκαν την Παλιά και τη Νέα Μανωλάδα.

Το κλιμάκιο της παράταξης με επικεφαλής τον Απ. Κατσιφάρα, συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα αιτήματα που έχουν για την ανάπτυξη της περιοχής τους.

 


 

Katsifaras-proteriotita

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Προτεραιότητα μας κάθε γωνιά και κάθε πολίτης της Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Τις προτεραιότητες του συνδυασμού με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη συνέχιση του σημαντικού έργου που έχει επιτελεστεί έως σήμερα, συζήτησε με τους κατοίκους του πρώην Δήμου Αρακύνθου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.

Η κυρία Σταρακά μαζί με κλιμάκιο υπ. Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας, περιόδευσε στα χωριά Άνω και Κάτω Κεράσοβο, Ζευγαράκι, Παπαδάτες, Γραμματικού και Ματαράγκα και συνομίλησε με τους κατοίκους των περιοχών αυτών για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η υπ. Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα ενημέρωσε τους κατοίκους για τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή με χρηματοδότηση μέσω της Περιφέρειας, όπως το έργο κατασκευής του δρόμου προς το Άνω Κεράσοβο, καθώς και για τις ενέργειες, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν και θέματα όπως το αρδευτικό και τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα για πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου σε ολόκληρη την Περιφέρεια, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αλλά και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

«Προτεραιότητά μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, προκειμένου κάθε γωνιά της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρκανίας και εν γένει της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να μην νιώθει αποξενωμένη και δίχως στήριξη» σημείωσε η κυρία Σταρακά.

 

 

Katsifaras-aigialia

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Απ. Κατσιφάρας: Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Περιφέρειας γίνεται στην Αιγιάλεια

Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και με πολλούς φίλους του από παλιά, βρέθηκε χθες βράδυ στην Ακράτα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Akrata Beach» στο Δήμο Αιγιαλείας, με την παρουσία του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου και υπ. Περιφερειακών Συμβούλων.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας «το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στην περιοχή της Αιγιάλειας και πρόκειται για την κατασκευή των κεντρικών αποχετευτικών αγωγών των παραλιακών οικισμών από τον πρώην Δήμο Ερινεού έως τον πρώην Δήμο Αιγείρας».

Ο κ. Κατσιφάρας συμπλήρωσε πως «βασική μας προτεραιότητα στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 είναι να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και να ενισχύσουμε τις θέσεις εργασίας, για αυτό και φροντίσαμε να υλοποιούμε αλλά και να προετοιμάζουμε προς υλοποίηση μια σειρά από παρεμβάσεις ώστε την επόμενη πενταετία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο».

«Με το πρόγραμμά μας για τη νέα θητεία μας στόχος μας είναι να προάγουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αξιοποιεί ορθολογικά και βιώσιμα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της: τους ανθρώπους της, την παράδοσή της, την ιστορία της και τον φυσικό της πλούτο. Κάνουμε σταθερά βήματα με σαφή προσανατολισμό στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στη δημιουργία προοπτικών για την κοινωνία, και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σωστής προετοιμασίας που έχει γίνει από την Περιφέρεια για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας απάντησε σε ερωτήσεις των κατοίκων που του έγιναν και αφορούσαν τη στήριξη του αγροτικού τομέα, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, την εξυπηρέτηση πολίτη και την καθημερινότητα.

«Αντίθετα με το δυσμενές πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αντισταθήκαμε και παλέψαμε και οι παρεμβάσεις που κάναμε σε όλους τους τομείς ευθύνης μας, απέδωσαν σημαντικά αποτελέσματα για τους πολίτες. Βασική μας επιδίωξη είναι οι συμπολίτες μας να ενημερώνονται για τα πραγματικά δεδομένα της Περιφέρειας που ζουν και εργάζονται και να έχουν ιδία άποψη για το παρόν και το μέλλον αυτής. Θέλουμε να οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία, που βελτιώνουν την ποιότητα της δημοκρατίας, αξιοποιούν την ικανότητα των πολιτών και ενισχύουν την συμμετοχή» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Νέο λιμάνι Αιγίου: Ένα έργο παρατημένο, που παραδόθηκε προς χρήση νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα

Σημαντικό σημείο αναφοράς για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι το νέο λιμάνι Αιγίου, το οποίο ήδη ολοκληρώθηκε και έχει παραδοθεί προς χρήση, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ. Ένα έργο μείζονος σημασίας, το οποίο μελετήθηκε, επιβλέφθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ήταν ουσιαστικά η πρώτη σύμβαση έργου, η οποία και υπεγράφη όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο αιρετός Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Το νέο λιμάνι του Αιγίου ήταν ένα έργο παρατημένο, μια πονεμένη ιστορία, το οποίο όμως θα δώσει πνοή και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Αιγιάλειας και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ένα έργο σημαντικό για την τοπική κοινωνία που το ανέμενε δεκαετίες. Με αυτό το έργο δώσαμε ένα μήνυμα ευθύνης και συνέπειας αποδεικνύοντας πως σε μια περίοδο που όλοι έχουν σηκώσει τα χέρια, εμείς δουλεύουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας» συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας.

Να σημειωθεί πως ήδη έχει γίνει η μελέτη της σύνδεσης του νέου λιμένα Αιγίου με την Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου και θα ενταχθεί στο νέο ΣΕΣ 2014-2020, ένα έργο που θα συμβάλλει στην αποφόρτιση του κυκλοφοριακού ζητήματος με την έξοδο από την πόλη τον φορτηγών προς το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή της Αιγιάλειας

«Παρά τις αντιξοότητες κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε έργα αποκαταστάσεων και συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφέρειάς μας, μια Περιφέρεια που έχει το μεγαλύτερο και οδικό δίκτυο της χώρας. Προτεραιότητά μας οι μεταφορές, το περιβάλλον, ο τουρισμός. Είχαμε την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων, της Ιόνιας και της Ολυμπίας Οδού και μόλις σήμερα ο Υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε τη δημοπράτηση και του τμήματος της Πατρών – Πύργου» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Προφανώς και δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας και παραμένουμε σε εγρήγορση για την απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων και την ολοκλήρωσή τους, ενώ παραμένουμε σταθεροί στη διεκδίκησή μας για άρση του αποκλεισμού της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τα μεγάλα σιδηροδρομικά δίκτυα και ενεργειακά δίκτυα (φυσικό αέριο)» .

Παράλληλα, ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή και ήδη έχουν παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες, αλλά και σε όσα προγραμματίζονται να υλοποιηθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα υλοποιείται το μεγάλο έργο κατασκευής των κεντρικών αποχετευτικών αγωγών των παραλιακών οικισμών από τον πρώην Δήμο Ερινεού έως τον πρώην Δήμο Αιγείρας, προϋπολογισμού 37.700.000 ευρώ, με την απορρόφηση να βρίσκεται ήδη στα 10.000.000 ευρώ.

Επίσης, είναι έτοιμη η μελέτη για τα εσωτερικά δίκτυα των εν λόγω οικισμών, ένα έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ για την κατασκευή των οποίων έχει ήδη εγκριθεί από το ΕΠΠΕΡΡΑ το κονδύλι των 32.000.000 ευρώ. Γίνεται η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού του Αιγίου, προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

Υλοποιείται το έργο αποκατάστασης βατότητας στη 19η Επαρχιακή Οδό Ακράτας – Ζαρούχλας, στη θέση Πύργος, προϋπολογισμού 225.000 ευρώ, ενώ υπό εκτέλεση είναι το έργο της αστικής ανάπλασης του Αιγίου, προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ, καθώς και ο ΧΥΤΑ Παπανικολού με Προγραμματική Σύμβαση.

Όπως σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο για την άρση της επικινδυνότητας με συντήρηση – αποκατάσταση και τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων με προϋπολογισμό πάνω από 400.000 ευρώ.

Επιπλέον, εγκρίθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος και αναμένεται σύντομα η υπογραφή της σύμβασης μόλις κατατεθεί η εγγυητική επιστολή του έργου «Βελτιώσεις – Αποκαταστάσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου (Τμήμα Αίγιο – όρια νομού Αχαΐας) προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις μελέτες για την προστασία των ακτών της Αιγιάλειας από τη διάβρωση. Ειδικότερα για το τμήμα της ακτής στον Πλάτανο και στο Κρυονέρι του πρώην Δήμου Ακράτας υπάρχουν εγκεκριμένες οριστικές μελέτες και έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι. Έχει υποβληθεί ο φάκελος στην Κτηματική Υπηρεσία για την άδεια κατασκευής του έργου με προοπτική ένταξης στο ΣΕΣ 2014 – 2020. Ο προϋπολογισμός είναι 1.500.000 ευρώ.

Για τα τμήματα ακτών της Αιγείρας και του Διακοπτού οι μελέτες έχουν επιστραφεί από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ μέχρι να υλοποιηθούν τα παραπάνω αναφερόμενα έργα και θα επανέλθουμε με μελέτη.

 

Katsifaras-olybia

Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

«Η Ολυμπία Οδός πρώτο θέμα αν θέλουμε ανάπτυξη. Ούτε ένα χιλιόμετρο λιγότερο» τόνισε ο Απόστολος Κατσιφάρας από την Αμαλιάδα που βρέθηκε σήμερα

Με τους πολίτες, τους εμπόρους, τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες της Αμαλιάδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο κ. Κατσιφάρας με πολίτες, φορείς και επαγγελματίες ήταν το ζήτημα της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού στο σύνολο της και ιδίως το τμήμα της Πατρών – Πύργου.

«Η Ολυμπία Οδός είναι το πρώτο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους αν θέλουμε ανάπτυξη. Και αυτό κάνουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν δεχόμαστε ούτε ένα χιλιόμετρο λιγότερο και αυτό το έχουμε ήδη καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση και τους συναρμόδιους Υπουργούς» τόνισε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε στην λαϊκή αγορά της πόλης μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας και συζήτησε τόσο με τους καταναλωτές όσο και με τους παραγωγούς και πωλητές.

Επιπλέον, τέθηκε το μείζον ζήτημα του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τους στηρίζει στο δίκαιο αγώνα που κάνουν προκειμένου να μην διαλυθεί ακόμη περισσότερο ένας οικονομικός κλάδος, ο οποίος έχει ήδη πληγεί από την κρίση.

Παράλληλα, συζήτησαν για τα σοβαρά θέματα που εγείρει η ψήφιση αυτού το νομοσχεδίου, με τα επίμαχα άρθρα που ουσιαστικά προβλέπουν κλήρωση κάθε χρόνο για τις θέσεις, υπέρογκα πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις, ενίσχυση της γραφειοκρατίας για την έκδοση ή ανανέωση αδειών κ.α., την υπερφορολόγηση και ο Απ. Κατσιφάρας τους ενημέρωσε για την παρέμβαση που έκανε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης για το νομοσχέδιο και για την παράταση που ζητήθηκε.

Κατά τις συζητήσεις, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με στις καλλιέργειές τους με τις χαμηλές τιμές, τις ζημιές που υπόκεινται από τα συχνά άσχημα καιρικά φαινόμενα και συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής που έχει αναπτύξει και υλοποιεί για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

«Όλα αυτά ήδη βρίσκονται σε οδό υλοποίησης και στόχος είναι η τόνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, της ανταγωνιστικότητας και η πιστοποίηση των προϊόντων, η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση και την ενίσχυση των εξαγωγών» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Μεταξύ αυτών είναι το Καλλιεργητικό Πλάνο που αποτελεί το βασικό εργαλείο του αγρότη και ιδίως του νέου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι η πρώτη Περιφέρεια που έχει ολοκληρωμένο πλαίσιο που βασίζεται στο μικροκλίμα, την κουλτούρα, την ιστορία μιας περιοχής και τη βιωσιμότητα μιας καλλιέργειας, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, η Συμβολαιακή Γεωργία και το Ηλεκτρονικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων».

Βόλτα και στην αγορά της πόλης

Ακολούθως, ο Απόστολος Κατσιφάρας έκανε βόλτα στην αγορά της Αμαλιάδας, συναντήθηκε με εμπόρους καταστηματάρχες και συνομίλησε για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω οικονομικής κρίσης με την έλλειψη ρευστότητας, τους παρουσίασε τους βασικούς στόχους του προγράμματος για την ανάπτυξη της περιοχής κατά την επόμενη πενταετία, ενώ έγινε αποδέκτης ιδιαίτερα εγκάρδιας υποδοχής από τους κατοίκους με τους οποίους και συζήτησε για διάφορα αιτήματά τους.

«Θα πρέπει οι ιθύνοντες στην κεντρική εξουσία να αντιληφθούν πως δεν γίνεται να συνεχίσει να απειλείται η κάθε οικογένεια. Δεν μπορούν να εξυπηρετούνται τα μεγάλα συμφέροντα και οι μικρομεσαίοι να πλήττονται συνεχώς δίχως κανείς να δίνει σημασία στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και κατέληξε: «Εμείς σε αυτό το συνδυασμό είμαστε μαζί με τους πολίτες μια ομάδα. Έχουμε έναν κοινό στόχο και ένα όραμα για μία ακόμη καλύτερη Δυτική Ελλάδα».

Να σημειωθεί πως ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε και τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων Δημάρχων Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και Α. Σμέρου, όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους για τα θέματα του Δήμου, ενώ αντήλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.

 

Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Απ. Κατσιφάρας: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου έγινε έργο «σημαία» για την Περιφερειακή Αρχή και χρηματοδοτήθηκε ως τέτοιο, αλλιώς το Αγρίνιο δε θα είχε νοσοκομείο»

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο είχε χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας με την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Γ. Καψιαμπέτης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που έχει μέχρι στιγμής η Διοίκηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και, όπως τόνισε, ελπίζει και σε περαιτέρω συνεργασία και στην επόμενη πενταετία.

«Περιοχή που δεν παράγει, δεν έχει μέλλον. Και για αυτό το λόγο η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας ευλογημένος τόπος και για αυτό το λόγο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγική ανασυγκρότηση, κάτι που ήδη κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από το στρατηγικό της σχέδιο και τους στόχους που έχει θέσει και ήδη υλοποιεί κατά μεγάλο βαθμό» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στο νοσοκομείο Αγρινίου: «Το νοσοκομείο του Αγρινίου έγινε έργο «σημαία» για την Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε ως τέτοιο, αλλιώς το Αγρίνιο δε θα είχε νοσοκομείο».

Και συνέχισε πως πρόκειται για ένα υπερσύχρονο κτήριο, που κατασκευάστηκε μέσω του ΕΣΠΑ και λειτουργεί κανονικά, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

«Πρέπει τώρα το νοσοκομείο να ενισχυθεί με προσωπικό ειδικοτήτων κυρίως γιατρούς, ώστε να αναπτυχθεί πλήρως» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ επεσήμανε πως άμεσα θα πρέπει να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών σε επίπεδο ιατρικού προσωπικού.

Επιπλέον συζήτησαν για το κόστος της μεταφοράς τον μαθητών της Αιτωλοακαρνανίας και για τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα, ενώ αναφέρθηκαν στα υπεράριθμα τουριστικά λεωφορεία της Αιτωλοακαρνανίας, λέγοντας πως θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να συνδράμουν στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια για περαιτέρω τουριστική προβολή και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας για αύξηση του τουριστικού προϊόντος.

Παράλληλα, συζήτησαν για τα ιδιωτικά και τα δημόσια ΚΤΕΟ, καθώς και για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της περιοχής μέσω της τοποθέτησης τακτικών καθηγητών και όχι αναπληρωτών.

Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους του Αγρινίου

Στο μεταξύ, τα μαγαζιά και την κεντρική αγορά της πόλης επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του χθες το απόγευμα στην Αιτωλοακαρνανία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαιτέρως θερμή και ο κ. Κατσιφάρας συνομίλησε με τους συμπολίτες μας, ακούγοντας τα προβλήματα της καθημερινότητας και συζήτησε μαζί τους για τα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και για τον προγραμματισμό για την επόμενη πενταετία.

 

Katsifaras-Aitoloakarnania

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου

Περιοδεία του Απόστολου Κατσιφάρα και της Χριστίνας Σταρακά σε Αβόρανη, Παραβόλα, Καινούργιο και Παναιτώλιο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Αβόρανης – Παραβόλας – Καινούργιου και Παναιτωλίου, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα και στην υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Χθες το απόγευμα, τόσο ο κ. Κατσιφάρας όσο και η κυρία Σταρακά έκαναν περιοδεία στην περιοχή αυτή, συνοδευόμενοι από ομάδα υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Αιτωλοακαρνανίας του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Η παρουσία του κόσμου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες ήταν έντονη και ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συζήτησε με τους κατοίκους τα χρόνια προβλήματα και τις άμεσες ανάγκες που έχουν, ενώ τους ανέλυσε και ποιο ακριβώς είναι το πρόγραμμα για την ερχόμενη πενταετία.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για τα δεκάδες έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εκτελεστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, τα σχολεία που κατασκευάζονται ή ήδη έχουν ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί προς χρήση στους μαθητές, για τις υποδομές στην υγεία, τη βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου με τις μεγάλες εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των πολιτών κ.α.

«Από το 2010 καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της Δυτικής Ελλάδας και το υλοποιούμε στην Περιφέρεια. Μέσω του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας αναπτύξαμε πρωτοβουλίες για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, βιώσιμο και με εστίαση στον πολίτη. Πάνω σε αυτό εργαστήκαμε σκληρά και θα συνεχίσουμε και στη νέα θητεία μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να το ολοκληρώσουμε στο ακέραιο».

Αυτό υπογράμμισε ο υπ. Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ζητώντας παράλληλα, από τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν τον συνδυασμό, την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους στην Αιτωλοακαρνανία.

«Ο Περιφερειάρχης μας έχει αναφέρει πολλές φορές πως έχει χρέος να λογοδοτήσει ενώπιον των πολιτών για το έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής αυτά τα τρεισήμιση χρόνια. Και αυτός είναι ο σκοπός μας με τις περιοδείες. Να ενημερώσουμε τον κόσμο για το έργο που έχει γίνει, να το θέσουμε υπό την κρίση τους και να τους παρουσιάσουμε το σχέδιο και το πρόγραμμά μας για την επόμενη πενταετία» σημείωσε η υπ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά.

Να σημειωθεί πως η περιοδεία διήρκησε αρκετές ώρες, θέτοντας ως πρωταρχικό ρόλο την προσήλωση των υποψηφίων στα τοπικά προβλήματα με στόχευση κυρίως την άμεση επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες.

Διακήρυξη Αρχών με επίκεντρο τον άνθρωπο για τον Απόστολο Κατσιφάρα και τον συνδυασμό του

 

Με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο, τον συμπολίτη μας και πως θα μπορέσουμε ακόμη περισσότερο να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του, δημιουργήθηκε η Διακήρυξη Αρχών για τις Περιφερειακές Εκλογές 2014 του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Σήμερα από το εκλογικό κέντρο στο κέντρο του Αγρινίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Ιωάννης Γιαννακόπουλος, ανακοίνωσε την Διακήρυξη Αρχών, στη διάρκεια συνέντευξης που έγινε με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτική Ελλάδας και εκ νέου υποψηφίου Απόστολου Κατσιφάρα, της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά και υπ. Περιφερειακών Συμβούλων.

Με την σημερινή ανακοίνωση στο Αγρίνιο, ξεκινά να αναπτύσσεται στους πολίτες η ατζέντα, το πρόγραμμα, ο απολογισμός, οι δεσμεύσεις και οι στόχοι του συνδυασμού, αλλά και του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για την επόμενη πενταετία στην Περιφέρεια, θέτοντας ως βάση το αξιακό υπόβαθρο και το οραματικό πλαίσιο για μία καλύτερη Δυτική Ελλάδα.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια και των τρεισήμισι χρόνων που βρίσκεται ο συνδυασμός μας στο ‘τιμόνι’ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την έναρξη του νέου θεσμού του ‘Καλλικράτη’, στηριχτήκαμε στην ιδρυτική διακήρυξή μας του 2010 και αυτήν προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε, στηριζόμενοι στη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση, την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη της περιοχής μας, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του» υπογράμμισε ο κ. Γιαννακόπουλος σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οικοδομήσαμε και συνεχίζουμε να οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία μας, ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες που αξιοποιούν την ικανότητα των πολιτών και ενισχύουν την συμμετοχή τους».

Και συνέχισε: «Μπορούμε τώρα, να συνενώσουμε τις δυνάμεις της Δυτικής Ελλάδας να γεφυρώσουμε τις ιστορικές μας διαδρομές, να αδράξουμε ενέργεια από την «Δυτική Ελλάδα – Περιφέρεια γεμάτη με αντιθέσεις».  Να διαμορφώσουμε από κοινού ένα νέο ολοκληρωμένο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, να επαναφέρουμε στη δημόσια ζωή και λειτουργία, αξίες όπως η συμμετοχικότητα, η ισότητα, η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία που βρίσκονται σήμερα στον πυρήνα μιας νέας έντιμης και εμπνευσμένης διακυβέρνησης. Μπορούμε να αναδείξουμε τη Δυτική Ελλάδα σε πρότυπο δημοκρατίας, ισονομίας και ισοπολιτείας. Η οργάνωση και η λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης συνιστά για την παράταξη μας μια μεγάλη πρόκληση: Να κάνουμε τη Δυτική Ελλάδα ένα πρότυπο τοπικής δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου επεσήμανε πως όραμα της αυτοδιοικητικής παράταξης είναι «μια Περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως γνήσια αντιπροσωπευτικός δημοκρατικός θεσμός, με αυτοτέλεια,  με ανεξαρτησία και ισχυρή πολιτική παρέμβαση και εξαγγέλλουμε σήμερα, ένα πλαίσιο αρχών και δεσμεύσεων μας απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Τα δικαιώματα του πολίτη της Δυτικής Ελλάδας. Το Δικαίωμα στην πρόοδο».

Απευθύνεται η παράταξη σε όλους ανεξαιρέτως, καλώντας τους να κάνουν μια νέα αρχή, να χτίσουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, όχι στα λόγια, αλλά μέσα από πράξεις που καθοδηγούνται από έναν κώδικα αρχών και αξιών.

Ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα δεσμεύεται πως θα μείνει προσηλωμένος στην ιδέα της ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης, με ισχυρή διεκδικητική φωνή απέναντι στην κεντρική εξουσία και ισότιμα προς όλους, προκειμένου να καταστήσει την Δυτική Ελλάδα πόλο ανάπτυξης και απασχόλησης με ένα νέο ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Παράλληλα, δέσμευσή του αποτελεί πως δεν θα επιτρέψει, η οικονομική κρίση να αποτελέσει άλλοθι για την πραγματοποίηση επενδύσεων που θα υπονομεύουν τον φυσικό μας πλούτο και θα διαιωνίζουν ένα ξεπερασμένο αναπτυξιακό πρότυπο.

«Δεσμευόμαστε απέναντι σας ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα κατοχυρώνει έμπρακτα τις διαδικασίες διαβούλευσης και δημοκρατικού προγραμματισμού. Μια σύγχρονη δημοκρατική περιφέρεια, η οποία θα σχεδιάζει με τον πολίτη, θα υλοποιεί για τον πολίτη και θα απολογείται στον πολίτη» σημείωσε ο κ. Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε απέναντι σας ότι θα εργαστούμε για να γίνει το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματικά κορυφαίο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού. Όραμά μας μια Περιφέρεια πρότυπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του πολίτη, στη διαφάνεια της διοίκησης, στην άσκηση του κοινωνικού ελέγχου. Δεσμευόμαστε απέναντι σας ότι θα παλέψουμε για την κατοχύρωση της αξιοπρέπειας των πολιτών. Δεσμευόμαστε, τέλος, ότι θα αγωνιστούμε για να γίνει πράξη στην Δυτική Ελλάδα ένα κορυφαίο πρόταγμα της δημοκρατίας, η ισότητα μεταξύ των πολιτών. Οραματιζόμαστε μια Περιφέρεια που θα μάχεται για την κατοχύρωση των θεμελιωδών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Και κατέληξε, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού του Α. Κατσιφάρα, ο κ. Γιαννακόπουλος:

«Πολίτες της Δυτικής Ελλάδας,

Είναι ώρα να βάλουμε τέλος στο χάσμα λόγων και πράξεων να συνάψουμε ένα συμβόλαιο τιμής και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Δέσμευση της παράταξης μας θα είναι το φως, η διαφάνεια και η διαύγεια σε κάθε πτυχή της δημόσιας λειτουργίας μας.

Δικαίωμά σας είναι να οραματίζεστε να αλλάξει ο τόπος μας, να βγει το γρηγορότερο από τη θέση που οι λαθεμένες πολιτικές και οι φαύλες πρακτικές των κυβερνώντων τα τελευταία χρόνια τον έχουν οδηγήσει.

Είναι το δικαίωμα στην πρόοδο της Δυτικής Ελλάδας.

Και αυτό είναι η ΔΕΣΜΕΥΣΗ μας».

Katsifaras-Nosokomeio-Agriniou

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Προτεραιότητα και στη νέα μας θητεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Υγεία, η Πρόνοια και οι Κοινωνικές Δομές

 

Μία από τις σημαντικότερες υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου που χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παραδόθηκε άμεσα στους συμπολίτες μας, επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Ο Απόστολος Κατσιφάρας μαζί και με τον εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης τον Παιδίατρο – Νεογνολόγο Ιωάννη Γιαννακόπουλο, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Γιώργο Βλάχο, διευθυντές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ συνομίλησε και με ασθενείς που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Αιτωλοακαρνανία είναι αυτό το νοσοκομείο που παρέχει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας. Τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί και οι σκόπελοι, ευτυχώς ξεπεράστηκαν και πλέον εδώ και αρκετό καιρό, αυτή η σημαντική δομή υγείας, έχει ήδη παραδοθεί και χρησιμοποιείται» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, ιδίως ιατρικού ειδικοτήτων.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως ήδη ασκεί πιέσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες ώστε να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών σε επίπεδο ιατρικού προσωπικού, όπως ενημέρωσε και τους φορείς σε προηγούμενη συνάντηση στην Αιτωλοακαρνανία.

Και παράλληλα, συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας: «Το υπερσύγχρονο αυτό κτίριο, κατασκευάστηκε μέσω του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση τόσο για το κτιριακό όσο και για τον εξοπλισμόΤΤετά, στο πλαίσιο των βασικών προτεραιοτήτων για την Υγεία, την Πρόνοια και την κοινωνική προστασία, που είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη πενταετία με νέες υποδομές για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας. Οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει ως Περιφερειακή Αρχή, αλλά και ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει και συμπεριλάβει για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 έχουν ως στόχευση, τον άνθρωπο, τη στήριξή του και την φροντίδα του».

Ακολούθως, ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε μαζί με την κυρία Σταρακά και το κλιμάκιο των υπ. Περιφερειακών Συμβούλων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που βρίσκεται πριν την κεντρική πλατεία, ενώ έκανε και βόλτα στην αγορά της πόλης, κατά την οποία συνομίλησε με τους πολίτες για θέματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και για το πρόγραμμα του συνδυασμού.

 

Katsifaras-Staraka

Περιοδεία του Απόστολου Κατσιφάρα και της Χριστίνας Σταρακά σε Αβόρανη, Παραβόλα, Καινούργιο και Παναιτώλιο

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Αβόρανης – Παραβόλας – Καινούργιου και Παναιτωλίου, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα και στην υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Χθες το απόγευμα, τόσο ο κ. Κατσιφάρας όσο και η κυρία Σταρακά έκαναν περιοδεία στην περιοχή αυτή, συνοδευόμενοι από ομάδα υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Αιτωλοακαρνανίας του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Η παρουσία του κόσμου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες ήταν έντονη και ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συζήτησε με τους κατοίκους τα χρόνια προβλήματα και τις άμεσες ανάγκες που έχουν, ενώ τους ανέλυσε και ποιο ακριβώς είναι το πρόγραμμα για την ερχόμενη πενταετία.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για τα δεκάδες έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εκτελεστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, τα σχολεία που κατασκευάζονται ή ήδη έχουν ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί προς χρήση στους μαθητές, για τις υποδομές στην υγεία, τη βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου με τις μεγάλες εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των πολιτών κ.α.

«Από το 2010 καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της Δυτικής Ελλάδας και το υλοποιούμε στην Περιφέρεια. Μέσω του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας αναπτύξαμε πρωτοβουλίες για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, βιώσιμο και με εστίαση στον πολίτη. Πάνω σε αυτό εργαστήκαμε σκληρά και θα συνεχίσουμε και στη νέα θητεία μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να το ολοκληρώσουμε στο ακέραιο».

Αυτό υπογράμμισε ο υπ. Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ζητώντας παράλληλα, από τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν τον συνδυασμό, την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους στην Αιτωλοακαρνανία.

«Ο Περιφερειάρχης μας έχει αναφέρει πολλές φορές πως έχει χρέος να λογοδοτήσει ενώπιον των πολιτών για το έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής αυτά τα τρεισήμιση χρόνια. Και αυτός είναι ο σκοπός μας με τις περιοδείες. Να ενημερώσουμε τον κόσμο για το έργο που έχει γίνει, να το θέσουμε υπό την κρίση τους και να τους παρουσιάσουμε το σχέδιο και το πρόγραμμά μας για την επόμενη πενταετία» σημείωσε η υπ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά.

Να σημειωθεί πως η περιοδεία διήρκησε αρκετές ώρες, θέτοντας ως πρωταρχικό ρόλο την προσήλωση των υποψηφίων στα τοπικά προβλήματα με στόχευση κυρίως την άμεση επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες.

 


 

katsifaras-floga

Απ. Κατσιφάρας: «Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι μοναδική και δεν μπορεί να υποβαθμίσει κανείς αυτό τον ιστορικό θεσμό»

 

«Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι μοναδική και δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν κάποιοι να την… “τεμαχίσουν” και να την εμπορευματοποιήσουν. Στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση αυτού του ιστορικού θεσμού και όχι η υποβάθμισή του στη λογική που θέλουν ορισμένοι».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της τελετής εναντίωσης που διοργανώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία για την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να πραγματοποιήσει την Τελετή Αφής της «Φλόγας» για τους 2ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε επίσης πως η αποδοκιμασία των φορέων και των πολιτών που διεφάνη με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση αλλά και με τις παρεμβάσεις που έγιναν προς τους αρμοδίους, δείχνει ακριβώς αυτή τη διαμαρτυρία και καταδίκη όλων στην προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους, για την αποσύνδεσή της από της ρίζες της και κυρίως από την κοιτίδα του Ολυμπισμού.

Ο υπ. Περιφερειάρχης βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο κ. Κατσιφάρας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, ο οποίος του ευχήθηκε εγκαρδίως καλή επιτυχία στις εκλογές προκειμένου, όπως είπε και ο ίδιος να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε το δικαστικό μέγαρο Πύργου, όπου εκεί συνομίλησε με δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους, υπαλλήλους κ.α. για διάφορα θέματα, τα οποία και ο ίδιος είχε ασχοληθεί και μεριμνήσει λόγω της θητείας του ως Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κατσιφάρας έκανε βόλτα και στην αγορά του Πύργου όπου είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τους πολίτες, ενώ επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 


 

katsifaras-epimelitirio

Σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας είχε ο Απόστολος Κατσιφάρας και ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος

 

Σε σύσκεψη με τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας συμμετείχαν σήμερα το μεσημέρι ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας και ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για την συνεχή και αγαστή συνεργασία από την αρχή που ξεκίνησε η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την σημαντική προσπάθεια που γίνεται ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.

«Από την πρώτη στιγμή θελήσαμε και το πετύχαμε να διασφαλίσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται βάναυσα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και κυρίως στόχος μας είναι να συνδράμουμε στην αναθέρμανση της αγοράς με τη ρευστότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Έχουμε αυτή τη στιγμή εξασφαλίσει τους διπλάσιους πόρους για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, σε σχέση με την προηγούμενη, δηλαδή από 300.000.000 ευρώ τα υπερδιπλασιάσαμε στα 650.000.000 ευρώ, χρήματα τα οποία και προορίζονται για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Και αυτό είναι μια σημαντική κατάκτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τους πολίτες της».

Παράλληλα, ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη διεύρυνση του Περιφερειακού Οργάνου Διασύνδεσης Πανεπιστημίων ΑΤΕΙ και Ακαδημαϊκών – Ερευνητικών Ιδρυμάτων με την καινοτομία, έρευνα και Τοπική Ανάπτυξη που έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή και των τριών Επιμελητηρίων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας, καθώς και εκπροσώπου του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος «Πανεπιστήμιο Πατρών».

«Η έρευνα, η καινοτομία και η διασύνδεση με την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή έχουν τεθεί στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με σκοπό την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και την τόνωση της ανάπτυξης, όπου ρόλος της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αυτονόητα κρίσιμος» συμπλήρωσε ο εκ νέου υπ. Περιφερειάρχης.

Επιπλέον ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για την σημαντική προσπάθεια της Περιφέρειας για την ενίσχυση των υποδομών με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για τη συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, τη συνεχή διεκδίκηση μέχρι κεραίας ώστε να φθάσει ο σιδηρόδρομος μέχρι και τον Πύργο και την Καλαμάτα και φυσικά την πάγια θέση τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και του ίδιου για ολοκλήρωση ολόκληρου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού, όχι μόνο μέχρι την Πάτρα αλλά και μέχρι τον Πύργο, το Καλό Νερό και την Τσακώνα, έδωσε δε ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευή του Δρόμου Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα.

«Η τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια έχει ως επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Κατάκολο και ένα βασικό έργο υποδομής, κρίσιμο για την ανάπτυξη και την οικονομία της Ηλείας είναι η Εθνική Οδός Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Βυτίνας-Τρίπολης» σημείωσε και έκανε ειδική αναφορά στο έργο των λιμενικών υποδομών στο Κατάκολο που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, με προϋπολογισμό 12.124.000 ευρώ και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ με στόχο περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια να καταφθάνουν στο Κατάκολο.

Κλείνοντας, ο Απ. Κατσιφάρας υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει δώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και της αγροτικής παραγωγής με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, πρώιμα κηπευτικά, νέες καλλιέργειες, καλύτερη ποιότητα, ενίσχυση της εξωστρέφειας κ.α. Τέλος, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Περιφέρεια για ένταξη στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των αρδευτικών δικτύων.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος επεσήμανε: «Είναι σημαντική η επικοινωνία και η συνεργασία που έχει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια με το Επιμελητήριο Ηλείας σε διάφορους τομείς, όπως η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η ανάπτυξη του τουρισμού, η εξασφάλιση πόρων για τις υποδομές. Το έργο μας θα συνεχιστεί και στην επόμενη θητεία μας ώστε να υλοποιηθεί στο ακέραιο και το στρατηγικό μας πλάνο για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας».