aris_giannakidisΟ Άρης Γιαννακίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1959.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε ενεργή φοιτητική συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή.

Ασχολήθηκε από νωρίς με τα κοινά ενώ συνδέεται άρρηκτα με τον αγροτικό συνεταιριστικό χώρο ως υπάλληλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ροδόπης.

Διατέλεσε δε μέλος του ΔΣ της ΟΣΕΓΟ (Ομοσπονδία Συνεταιριστικών Εργαζομένων). Εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 1994 και του 1998,την δεύτερη φορά μάλιστα πρώτος σε ψήφους προτίμησης.

Επί 8 χρόνια διατέλεσε αναπληρωτής Νομάρχη Ροδόπης έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποβολή πρότασης αλλά και της υλοποίησης του Β’ και Γ’ ΚΠΣ για το Νομό Ροδόπης.

Από το 1999 έως το 2002 διατέλεσε διοικητικός σύμβουλος της εταιρείας DIAXON.

Το 2002 εξελέγη Νομάρχης Ροδόπης με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Το 2006 επανεξελέγη Νομάρχης Ροδόπης.

Μιλά καλά αγγλικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης.

 


 

 

Κομοτηνή 22 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σιωπή είναι χρυσός….

Με έκπληξη και απορία παρακολουθούμε τις αμήχανες δηλώσεις του «συστήματος» Παυλίδη, αναφορικά με το θέμα του χρυσού.

Σύρθηκε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης τη τελευταία στιγμή να συνυπογράψει το κείμενο της “Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού”, προφασιζόμενος ότι δήθεν δεν τον είχαν ενημερώσει. Λες και δεν είχε άλλες ευκαιρίες όλα αυτά τα χρόνια να καταγράψει έστω και μία φορά ξεκάθαρα την άποψή του και τη θέση του για το θέμα αυτό.

Η απόλυτη διάψευση των ισχυρισμών του έρχεται από την ίδια την Διανομαρχιακή Επιτροπή μέσω του δελτίου τύπου που η ίδια δημοσιοποίησε. Το όψιμο, δύο μόλις μέρες πριν από το δεύτερο κρίσιμο γύρο των Περιφερειακών εκλογών της Κυριακής «ενδιαφέρον» του, για την υπογραφή του σχετικού κειμένου, αναδεικνύει τα υστερόβουλα και ιδιοτελή χαρακτηριστικά αυτής, της με μισή καρδιά, υπογραφής.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν στους συμπολίτες μας τη στάση αυτού και της παράταξής του, σταχυολογώντας τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέσα από τα Πρακτικά του, που αποτελούν έγκυρη καταγραφή των γεγονότων.

  1. Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 192/2011 (28 Ιουλίου 2011) με θέμα την εξόρυξη και μεταλλουργία παραγωγής χρυσού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ο κ. Παυλίδης Γ. απουσίαζε, όπως άλλωστε και ο κ. Πατακάκης Αργ. Από την ίδια συνεδρίαση αποχωρεί ο κ. Μαρκόπουλος Θ., Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Λευκό δηλώνουν οι κ. Δ. Πέτροβιτς και Κ. Ζαγναφέρης.
  2. Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 340/2011 (18 Νοεμβρίου 2011) με θέμα την Προκαταρκτική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (ΠΠΕΑ), που αφορά στο έργο «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις στο Πέραμα Ν. Έβρου» της Εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.». Ο κ. Παυλίδης Γ. πάλι απουσίαζε ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο προέβαινε σε σημαντικές παρατηρήσεις επί της μελέτης.
  3.  Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 103/2012 (29 Μαρτίου 2012) με θέμα την συνάντηση της διαπαραταξιακής Επιτροπής και φορέων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τους αρμόδιους Υπουργούς για την μη έγκριση της επένδυσης Χρυσού στην περιοχή του Περάματος. Από την συνεδρίαση αυτή απουσίαζαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ. Πέτροβιτς Δ. και Μαρκόπουλος Θ.
  4. Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 305/2012 (2 Αυγούστου 2012) με θέμα την Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Ερευνητικό πρόγραμμα στον κεντρικό τομέα του Δ.Μ.Χ. Ε5, Π.Ε. Ροδόπης της Εταιρίας «Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε.» Σε αυτή την συνεδρίαση ο κ. Παυλίδης Γ. για μία ακόμη φορά ήταν απών, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πατακάκης Αργ. Στην ίδια συνεδρίαση δήλωσαν λευκό οι κ. Πέτροβιτς Δ., Μαρκόπουλος Θ., Ζαγναφέρης Κ.
  5. Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου, Αρ. Αποφ. 362/2012 (3 Οκτωβρίου 2012) με θέμα την Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα Π.Ε. Έβρου» της Εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.». Δηλώνει λευκό ο κ. Ζαγναφέρης Κ. με το επιχείρημα ότι «πρώτα πάρθηκαν οι πολιτικές αποφάσεις απόρριψης της μελέτης από συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένες πρακτικές και έπειτα προσπάθησαν κάποιοι να ντύσουν «επιστημονικά» την ήδη ειλημμένη απόφαση».

Υπενθυμίζουμε ότι οι κ. Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος, Πατακάκης είναι σήμερα οι τέσσερις από τους πέντε συνολικά υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες του κ. Παυλίδη.

Είναι εμφανές λοιπόν, ότι την ώρα των αποφάσεων, των συγκρούσεων και των αποφασιστικών λύσεων η ηγετική ομάδα της Περιφερειακής Αναγέννησης ταυτιζόμενη με τις κυβερνητικές αποφάσεις, είναι είτε συστηματικά απούσα, είτε δηλώνει λευκό, αλλοιώνοντας την ομοφωνία του υπόλοιπου Περιφερειακού Συμβουλίου και σε πλήρη αντίθεση με την ομόθυμη αρνητική στάση της κοινωνίας. Είναι σύμπτωση ότι η ίδια ομάδα ανθρώπων (Παυλίδης, Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος, Πατακάκης) αποτελεί τη σημερινή ηγεσία της Περιφερειακής Αναγέννησης; Δεν νομίζουμε.

Κύριοι, μην επιχειρείτε να παραπλανήσετε τους πολίτες, την ώρα που οι μάχες δίνονται στήθος με στήθος. ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΆΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, όχι στο χειροκρότημα της υπαγορευμένης κομματικής πολιτικής, αλλά στους αγώνες που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής.

Εσείς πού τοποθετείτε τον εαυτό σας; Γιατί στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΤΕ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ.

Για εμάς το θέμα του χρυσού είναι κόκκινη γραμμή. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

 


 

Κομοτηνή 20 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στην Π.Ε. Καβάλας

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Το βασικό αναπτυξιακό μας εργαλείο είναι το ΕΣΠΑ και αυτό αξιοποιούμε οικοδομώντας μια Περιφέρεια με σύγχρονες δομές και υποδομές, που αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και «χτίζει» την ανάπτυξη της, άρα και τις νέες θέσεις εργασίας πάνω σε μία νέα βάση.

Έργα συνολικού ποσού 164,9 εκ. € χρηματοδοτήθηκαν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 (ΕΣΠΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Εξ’ αυτών έργα ύψους 106,7 εκ. € εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση μετά την 30/6/2011 όπου η ευθύνη διαχείρισης των συγχρηματοδοτούμενων πόρων αποτελεί αρμοδιότητα της αιρετής Περιφερειακής Αρχής.

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης υλοποιεί, ως δικαιούχος φορέας, έργα ύψους (μετά τη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών) 27,1 εκ. €.

Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, υλοποιούνται με τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σημαντικά έργα που συγχρηματοδοτούνται τόσο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 όσο και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

 


 

Κομοτηνή 19 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά τους 97.000 συμπολίτες μας, που στις εκλογές της 18ης Μαΐου εμπιστεύτηκαν την Κοινωνική Συμμαχία και ανανέωσαν την εντολή τους για τη συνέχιση του έργου μας, πιστεύοντας στην μόνη πραγματικά αδέσμευτη και ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρόταση.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους μας και τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Στο εκλογικό αποτέλεσμα της 1ης Κυριακής καταγράφεται ξεκάθαρα μια προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία που μπορεί και πρέπει να πάρει στα χέρια της το μέλλον της Περιφέρειάς μας για τα επόμενα 5 χρόνια, απέναντι σε μια δήθεν ανεξάρτητη, συντηρητική παράταξη, που είναι ταυτισμένη με τις κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν στη λιτότητα τη φτώχεια και την ανεργία.

Δικός μας στόχος ήταν και παραμένει η διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της περιφέρειας μας, η συνέχιση και η ολοκλήρωση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού, η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας και των συμπολιτών μας, η βελτίωση της ποιότητας και των συνθηκών ζωής τους χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, η προστασία του Περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη, η διεκδίκηση των δικαίων μας και η αντίδραση στις κεντρικές επιλογές που μας οδηγούν στην οπισθοδρόμηση.

Ζητούμε από όλους  τους πολίτες, την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στην πρώτη Κυριακή, να προσέλθουν δυναμικά στις κάλπες για να διασφαλίσουν την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική και προοδευτική αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας και να αποτρέψουν την μετατροπή της σε εργαλείο στήριξης και εφαρμογής των κεντρικών πολιτικών. 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Της Κοινωνικής Συμμαχίας

Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης: Άρης Γιαννακίδης

 


 

gianakidis-komotin

Κομοτηνή 16 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινωνική Συμμαχία προτάσσει το ήθος, την εμπειρία και την διαφάνεια και ζητά εκ νέου τη λαϊκή εντολή

Σφράγισαν τη ΝΙΚΗ η παρουσία και η ομιλία του ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

500 έργα ενταγμένα, 1000 συνολικά, σε 3,5 χρόνια αναβαθμίζουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Με τη στόφα του πολιτικού και αυτοδιοικητικού ηγέτη και την αναγνώριση των συμπολιτών για το έργο και τους κοινωνικούς αγώνες στα 20 χρόνια της αδιάλειπτης θεσμικής του παρουσίας, ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας και Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, σφράγισε με την ομιλία του, το βράδυ της Πέμπτης, στην κεντρική εκδήλωση στην Κομοτηνή, τη νικηφόρα πορεία της παράταξης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, από το Νευροκόπι ως το Τρίγωνο του Έβρου.

Ο Άρης Γιαννακίδης, ο Άρης όπως τον αποκαλούν πλέον οι πολίτες σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, δεν απαρίθμησε απλά τα 500 έργα που ενέταξε στο ΕΣΠΑ η διοίκηση της Περιφέρειας, συνολικά 1000 έργα με τα παράπλευρα, έδωσε το αναπτυξιακό στίγμα της περιοχής σε σχέση με τα γεωπολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά της χαρακτηριστικά και προσδιόρισε επακριβώς τον σχεδιασμό που ήδη υλοποιείται και ο οποίος, όπως τόνισε, θα γίνει αποδεκτός από την κυβέρνηση, καθώς αφορά σε μια Περιφέρεια πρότυπο, όπως άλλωστε χαρακτήρισε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, όταν έγινε κοινωνός του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ΑΜ-Θ.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε από καρδιάς και απευθυνόμενος στους συμπολίτες του Μακεδόνες και Θρακιώτες, τόνισε την συνεχή παρουσία του όπου υπήρχε ανάγκη, σε κάθε σημείο της Περιφέρειας, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών αγροτών, εργαζόμενων, επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Διακοπτόμενος συχνά από το χειροκρότημα των φίλων της Κοινωνικής Συμμαχίας που προσήλθαν μαζικά στο χώρο της εκδήλωσης, ο Άρης Γιαννακίδης ζήτησε εκ νέου την εντολή των συμπολιτών του για τη νέα θητεία, προτάσσοντας το ήθος των στελεχών της παράταξης, την εμπειρία και αποτελεσματικότητα και την διαφάνεια στην διοίκησης της Περιφέρειες, τις αξίες που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τον ίδιο, καθώς και την Κοινωνική Συμμαχία, την πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη.

Μια στήριξη, την οποία από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, δίνουν απλόχερα, ολοένα και πιο έντονα οι πολίτες της Περιφέρειας στην παράταξη, τα στελέχη της και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη τους. Στήριξη που έρχεται και από τις ομόθυμες δηλώσεις των θεσμικών αντιπροσωπεύσεων των τοπικών κοινωνιών.

Την στήριξη των συμπολιτών τους και την πίστη για τη νέα νίκη, μετέφεραν στους φίλους της Κοινωνικής Συμμαχίας, οι υπ. Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στην πανηγυρική κορύφωση της εκδήλωσης, πλαισιώνοντας τον Περιφερειάρχη τους Άρη Γιαννακίδη και δίνοντας όλοι μαζί, τη δέσμευση για μια συνεχή προσπάθεια στη νέα θητεία

–        Για να είναι η Περιφέρεια μας πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις

–        Για να είμαστε πρωτοπόροι στην οικονομική ανάκαμψη

–        Για να δώσουμε στη Περιφέρεια μας το ρόλο που της αξίζει να έχει

Για να είναι οι ίδιοι οι πολίτες στη διοίκηση της Περιφέρειας

Ο Βασίλης Βασιλικός στηρίζει τον Άρη Γιαννακίδη

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Άρης Γιαννακίδης ανέγνωσε επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας από τον Καβαλιώτη και Θάσιο συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, η οποία παρατίθεται παρακάτω.

Συμπολίτες μου της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

Ο Άρης Γιαννακίδης είναι άνθρωπος της δράσης. Έχει όραμα για την Περιφέρεια και βαθιά γνώση, εμπειρική, των προβλημάτων που της ταλανίζουν. Στηρίζω την υποψηφιότητά του ως Καβαλιώτης και Θάσιος πρωταρχικά, ως συγγραφέας που εξετίμησα την φιλαναγνωσία του και τέλος ως υποψήφιος κι εγώ στο Δήμο της Αθήνας με το Γιώργο Καμίνη και τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη». Με τον Άρη γεννιέται το «Δικαίωμα στην Περιφέρεια». Γιατί προέρχεται κι ο ίδιος από την κοινωνία των πολιτών και όχι από την «κοινωνία των πολιτικών».

 


 

Κοντά στην Καβαλιώτικη κοινωνία η Κοινωνική Συμμαχία

Με συνταξιούχους ΟΑΕΕ και πολύτεκνους

συναντήθηκε ο Αρχέλαος Γρανάς

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, 15-05-2014, το Γραφείο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας. Με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου, κ. Στέλιο Μαούνατζη, συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ με δικές της παρεμβάσεις, όπως και σε διάφορες δράσεις του Σωματείου.

Πραγματοποιήθηκε μία γενική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα καθώς και για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά του, ο κ. Γρανάς επεσήμανε ότι η Περιφέρεια στέκεται δίπλα στους συνταξιούχους και παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να βοηθήσει στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και δράσεων που προγραμματίζει το Σωματείο.

Ακολούθως, ο κ. Γρανάς με υποψήφιους περιφερειακούς Συμβούλους συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Καβάλας, Ιωάννη Βοΐδη. Η συνάντηση έγινε σε ευχάριστο κλίμα και ο κ. Βοΐδης έθεσε στον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη δύο αιτήματα του Συλλόγου: για διώροφο κτίριο με αποθήκη τροφίμων για πολύτεκνες οικογένειες και γραφεία του Συλλόγου και για την κατασκευή ενός αγάλματος της πολύτεκνης μητέρας σε περίοπτη θέση στην πόλη της Καβάλας. Ο κ. Γρανάς, εξαίροντας τη δράση του Συλλόγου, δήλωσε ότι στο βαθμό που τα συγκεκριμένα αιτήματα εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να προωθηθούν.

 


 

Συνάντηση εργασίας στη ΔΟΥ Καβάλας

Με γοργό ρυθμό ο έλεγχος

των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ

των αγροτών οικονομικού έτους 2014

 

Συνάντηση εργασίας στο Γραφείο της Διευθύντριας της ΔΟΥ΄ Καβάλας κ. Φωφώς Παναγιωτοπούλου, είχε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αρχέλαος Γρανάς, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ κ. Γιώργο Γερομάρκο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους Αντιπεριφερειάρχες, η κ. Παναγιωτοπούλου δεσμεύτηκε ότι πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς ο έλεγχος των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών, οικονομικού έτους 2014.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη Μαΐου και έπειτα, θα ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων ονομάτων για την καταβολή των χρημάτων, εκτός εκείνων των αγροτών που θα παραπεμφθούν σε περεταίρω έλεγχο.  Η Υπηρεσία της ΔΟΥ΄ έχει ήδη στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό.


 

gianakidis-komotini

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κεντρική εκδήλωση – παρουσίαση

των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων

της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στην Κομοτηνή

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης σας προσκαλεί στην Κεντρική εκδήλωση – παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων την Πέμπτη, 15 Μαΐου στις 20:30 στην Αίθουσα Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην ΡΕΞ) Κομοτηνή.

 


 

Κομοτηνή 12 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκδήλωση – Παρουσίαση των υποψηφίων

Περιφερειακών Συμβούλων

της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, σας προσκαλεί στην Εκδήλωση – Παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, στις 7:30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ξενοδοχείου «Ωκεανίς» στην Καβάλα.

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Καβάλα ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Άρης Γιαννακίδης

Σειρά επισκέψεων θα έχει αύριο Πέμπτη 08 Μαΐου στην Καβάλα, ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους.

Οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί από την ΕΑΣ Καβάλας και θα ακολουθήσουν το παρακάτω πρόγραμμα:

10:00 Μητροπολίτης

10:45 ΟΛΚ

11:30 Επιμελητήριο

Βόλτα στην αγορά της Καβάλας

13:00 ΒΦΛ

 

giannakidis-parousiasi

Κομοτηνή 30 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσιάστηκε ο συνδυασμός της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στην Καβάλα και στη Θάσο

Άρης Γιαννακίδης: Είμαστε οι εμπειρότεροι, αντίπαλοι μας είναι η κρίση και τα προβλήματα των πολιτών

«Ανανεώσαμε το σχήμα μας και με νέους ανθρώπους. Νέους πολιτικά και ηλικιακά, πέρα από κομματικούς σχηματισμούς και προκαταλήψεις του παρελθόντος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου είμαστε πάλι παρόντες. Θέτουμε στην κρίση σας το πολιτικό μας ήθος, την ειλικρίνειά μας και το έργο μας. Θεωρούμε ότι είμαστε οι εμπειρότεροι. Εκτιμούμε ότι η τρέχουσα θητεία μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη περί αυτού».

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης κατά την παρουσίαση στην Καβάλα, του συνδυασμού της παράταξης για τις Εκλογικές Περιφέρειες Καβάλας και Θάσου, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Με παρόντες τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε συνοπτικά στην πορεία της παράταξης στα προηγούμενα 3,5 χρόνια, στο έργο που υλοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «αντίπαλοι μας είναι η κρίση και τα προβλήματα των πολιτών, είμαστε αυτοδιοικητικοί, ανεξάρτητοι από κόμματα και δεν είμαστε φερέφωνα της κεντρικής εξουσίας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων Καβάλας και Θάσου.

Μήνυμα του επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

και Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη

Στο μήνυμα του προς τους πολίτες ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και Περιφερειάρχης Άρη Γιαννακίδης, τόνισε ότι «πέρασαν τρεισήμισι χρόνια από τότε, που με τη δική σας εντολή, αναλάβαμε να υπηρετήσουμε έναν νέο αυτοδιοικητικό θεσμό, αυτόν της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Τα χρόνια αυτά ταυτίστηκαν με τη μεγαλύτερη ίσως οικονομική, κοινωνική και αξιακή κρίση που βίωσε η χώρα μας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Τα τρεισήμισι αυτά χρόνια περάσαμε δύσκολα, αλλά καταφέραμε και μείναμε όρθιοι με αξιοπρέπεια και μπορούμε να κοιτάμε απευθείας στα μάτια τον καθένα από εσάς. Μείναμε όρθιοι απέναντι σε βάρβαρες επιλογές, πολλές φορές επιβαλλόμενες από ξένα οικονομικά και πολιτικά κέντρα αποφάσεων, σε λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς, σε δυσλειτουργίες και εσφαλμένες επιλογές του αθηνοκεντρικού κράτους (εφαρμογή θεσμικού πλαισίου με λάθη, ασφυκτικούς κρατικούς ελέγχους σκοπιμότητας και ακατανόητη αύξηση της γραφειοκρατίας)».

Ο κ. Γιαννακίδης, συνέχισε λέγοντας, «Μείναμε όρθιοι στις επάλξεις, μαζί με εσάς – τους πολίτες της περιφέρειας σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Η Περιφέρεια ήταν και είναι παρούσα παντού. Μείναμε όρθιοι, έτοιμοι για νέους κοινωνικούς αγώνες προς όφελος όλων των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Τολμήσαμε και με τη δική σας βούληση αναλάβαμε τη διοίκηση ενός νέου θεσμού στον οποίο η κεντρική εξουσία, δειλά, άτολμα και με υπαναχωρήσεις εκχώρησε ένα μικρό μέρος των αρμοδιοτήτων της. Καταφέραμε όμως με γνώση, συνέπεια, ήθος και ανθρωποκεντρισμό να στηρίξουμε το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να καταστήσουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων.

–     Αναδιοργανώσαμε τις Υπηρεσίες μας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και βασικό μέλημα την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, παρόλη τη συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού μας, το οποίο στα τρεισήμισι χρόνια ελαττώθηκε κατά 30%.

–     Διαχειριστήκαμε με σύνεση, επίγνωση και πλήρη διαφάνεια τους συνεχώς μειούμενους Κρατικούς Αυτοτελείς Πόρους επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών.

–     Αξιοποιήσαμε στο μέγιστο όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που μας χορηγήθηκαν, συνεργαζόμενοι με όλους τους Δήμους και άλλους φορείς επιτυγχάνοντας τη μέγιστη απορροφητικότητα.

–     Αναδείξαμε τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Περιφέρειάς μας, καθιστώντας την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Βαλκάνια και την Ασία.

–     Πετύχαμε τη διεθνή αναγνώριση του ρόλου μας, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την Περιφέρειά μας ως ενεργειακό κόμβο.

–     Αντιπαλέψαμε την εσωστρέφεια και τον τοπικισμό που προέκυπτε μέσα από τις παλαιές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στοχεύοντας τόσο στην άρση τυχόν ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων αλλά κυρίως στην ανάδειξη της υπερτοπικής σημασίας πλεονεκτημάτων και πλουτοπαραγωγικών πόρων της Περιφέρειάς μας με απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προστασία του περιβάλλοντος.

–     Παλέψαμε και παλεύουμε για την απόκτηση από όλους τους πολίτες ενιαίας περιφερειακής συνείδησης γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνουμε πιο ισχυροί και πιο ανταγωνιστικοί».

Τέλος, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές σημείωσε:

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου είμαστε πάλι παρόντες. Θέτουμε στην κρίση σας το πολιτικό μας ήθος, την ειλικρίνειά μας και το έργο μας. Θεωρούμε ότι είμαστε οι εμπειρότεροι έχοντας απόλυτη γνώση των δυνατοτήτων που δίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Εκτιμούμε ότι η τρέχουσα θητεία μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη περί αυτού.

Ανανεώσαμε το σχήμα μας και με νέους ανθρώπους. Νέους πολιτικά και ηλικιακά, πέρα από κομματικούς σχηματισμούς και προκαταλήψεις του παρελθόντος. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη ενεργών πολιτών.

ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Για να πορευτούμε μαζί σε ένα ακόμη αγώνα για:

–     την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας,

–     την αναβάθμιση και συμπλήρωση όλων των αναγκαίων τεχνικών και κοινωνικών υποδομών,

–     την ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας,

–     την άσκηση πολιτικών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας,

–     την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος χωρίς συμβιβασμούς,

και με μοναδικό στόχο ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ».

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

 


 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ του ΜΗΝΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΓΡΑΝΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ανά εκλογική περιφέρεια, με αλφαβητική σειρά, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ
1. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ
2. ΓΚΟΝΤΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
3. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΖΙΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
5. ΚΑΡΑΪΣΑΡΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
6. ΚΟΤΖΑΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
7. ΜΑΚΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8. ΜΑΤΖΙΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
9. ΜΠΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10. ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
11. ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
12. ΣΕΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ
1. ΑΛΑΤΖΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
3. ΒΑΒΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
4. ΒΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΓΑΒΡΙΗΛ
5. ΓΑΛΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6. ΚΑΜΑΡΙΑΝΑΚΗ – ΚΥΡΚΟΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ (ΝΑΝΤΙΑ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
7. ΚΑΡΑΚΥΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ (ΝΤΙΝΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
8. ΚΑΡΑΣΜΑΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΠΑΣΧΑΛΗ
9. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΑΙΜΙΛΙΑ (ΕΜΥ) του ΜΑΡΚΟΥ
10. ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
11. ΚΟΣΙΔΗΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΓΓΕΛΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
12. ΜΗΤΣΙΚΑ ΕΛΕΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
13. ΜΠΑΧΑΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
14. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ – ΤΖΙΟΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
15. ΝΤΟΛΑΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
16. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
17. ΣΚΕΥΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
18. ΤΣΙΑΓΚΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
19. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
20. ΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑΣΟΥ
1. ΠΑΤΗΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ
2. ΤΕΦΛΙΟΥΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
1. ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2. ΓΕΡΟΜΑΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
3. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
4. ΚΑΡΙΚΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ) του ΑΓΓΕΛΟΥ
5. ΛΑΜΠΕΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΛΑΜΠΟΣ) του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
6. ΜΕΛΙΣΣΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
7. ΜΙΓΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΜΙΧΑΗΛ
8. ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΣΑΒΒΑ
9. ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
11. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
12. ΠΑΠΑΚΟΣΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΗ
13. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
14. ΤΖΙΤΖΙΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ (ΛΑΚΗΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
15. ΤΟΥΝΟΥΣΙΔΟΥ – ΝΑΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
16. ΤΣΑΛΔΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
17. ΤΣΟΚΑΚΤΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΛΑΖΑΡΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
1. ΒΑΡΕΛΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
2. ΒΛΑΣΑΚΟΥΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
3. ΓΚΙΡΕΤΛΗ ΙΛΧΑΝ του ΧΙΛΜΗ
4. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5. ΔΑΛΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
6. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ – ΧΑΒΑΤΖΑΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΠΟΛΥΒΙΟΥ
7. ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
8. ΜΕΧΜΕΤ ΟΥΣΤΑ ΧΟΥΣΕΪΝ του ΤΖΕΒΔΕΤ
9. ΝΙΑΖΗΦ ΟΓΛΟΥ ΝΙΑΖΗΦ του ΝΙΑΖΗΦ
10. ΠΕΤΣΙΝΙΚ ΤΖΕΝΚΗΖ του ΧΑΣΑΝ
11. ΣΕΡΕΦΙΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
12. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
13. ΧΟΤΣΚΑ ΝΕΔΗΜ του ΣΑΛΗ
14. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΟΣΜΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
1. ΑΠΤΟΥΡΑΧΗΜ ΜΕΜΕΤ του ΑΠΤΟΥΡΑΧΗΜ
2. ΔΕΛΗ ΙΛΜΠΑΗ του ΧΙΛΜΗ
3. ΕΜΙΝ ΜΕΧΜΕΤ του ΕΜΙΝ
4. ΚΑΡΑ ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ του ΜΕΜΕΤ
5. ΚΟΤΖΑ ΜΟΥΜΙΝ ΡΙΤΒΑΝ του ΑΛΗ
6. ΜΗΛΙΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7. ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
8. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ (ΝΤΙΝΑ) του ΙΩΑΝΝΗ
9. ΠΑΤΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
11. ΤΣΙΤΗΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
12. ΤΣΙΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΑΡΙΛΑΟΥ
13. ΧΑΛΗΛ ΤΕΦΗΚ ΧΑΚΑΝ του ΧΑΛΗΛ
14. ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ

 


 

granas2

Κομοτηνή 07 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέψεις του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Αρχέλαου Γρανά στα χωριά Χαϊδευτό, Νέα Καρυά,

Χρυσοχώρι και στην πόλη της Χρυσούπολης

στην περιοχή του Δήμου Νέστου

Την Δευτέρα το απόγευμα, 5 Μαΐου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, μαζί με τους υποψηφίους και τις υποψήφιες Περιφερειακούς Συμβούλους της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, επισκέφθηκε τους κατοίκους των χωριών Χαϊδευτό, Νέα Καρυά και Χρυσοχώρι στην περιοχή του Δήμου Νέστου.

Οι κάτοικοι επισήμαναν στον κ. Γρανά το πρόβλημα των κουνουπιών στις περιοχές τους. Ο κ. Γρανάς ενημέρωσε τους κατοίκους ότι, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, η Περιφέρεια έχει ήδη ξεκινήσει για φέτος τους ψεκασμούς, καθώς διασφάλισε από πέρσι τον ανάδοχο του διαγωνισμού για 2 χρόνια. Ήταν η μόνη Περιφέρεια που κατόρθωσε να διεξάγει έναν τέτοιο διαγωνισμό.

Τόνισε μάλιστα ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει προτείνει οι διαγωνισμοί για την επιλογή των εξειδικευμένων συνεργείων να γίνονται σε βάθος πενταετίας, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κάθε χρόνο τα γραφειοκρατικά προβλήματα που δημιουργούν καθυστερήσεις στους ψεκασμούς και αναστάτωση στους κατοίκους.

Τέλος, υπογράμμισε το γεγονός ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που ξεκινά τόσο νωρίς τους ψεκασμούς, διαθέτοντας μάλιστα το μεγαλύτερο ποσό για την αντιμετώπιση των κουνουπιών από όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Χθες Τρίτη το πρωί, 6 Μαΐου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, μαζί με τους υποψηφίους και τις υποψήφιες Περιφερειακούς Συμβούλους της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, επισκέφθηκε την πόλη της Χρυσούπολης και συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης, όπου συνομίλησε με παραγωγούς και εμπόρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις από την υποχώρηση της κυβέρνησης στο σχετικό νομοσχέδιο. Ο κ. Γρανάς μετέφερε στους υπαίθριους πωλητές της λαϊκής την ικανοποίηση της διοίκησης της Περιφέρειας από την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ακόμη μία φορά την συμπαράσταση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στον αγώνα τους.

Τέλος, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς επιθεώρησε το έργο της ανακατασκευής και της υπογείωσης της αρδευτικής διώρυγας Β της Χρυσούπολης, όπου διαπίστωσε ότι απομένουν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι την τελική ολοκλήρωσή του.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

 


 

giannakidis-epimelitiria

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Άρης Γιαννακίδης: Η Κυβέρνηση

να στηρίξει τα Επιμελητήρια

και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

 

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, με αφορμή την διάταξη για την μη υποχρεωτική εγγραφή στα επιμελητήρια από 1.1.2015, ζητά από την Κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία άρσης της απαράδεκτης αυτής διάταξης, τροπολογία την οποία υπέγραψαν πάνω από 185 Βουλευτές και να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της ενισχύοντας την Μικρομεσαία Επιχείρηση και τα Επιμελητήρια.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννακίδης συντάσσεται με την Επιμελητηριακή κοινότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες διατηρούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και γενικότερα στην Ελλάδα, αποτελώντας την ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας.

Σε συνάντηση σήμερα Σάββατο 03 Απριλίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης συζήτησε διεξοδικά το συγκεκριμένο ζήτημα και γενικότερα την βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα Επιμελητήρια είναι εκφραστές της επιχειρηματικότητας και της συλλογικότητας της Μικρομεσαίας Επιχείρησης και είναι αδιανόητο σήμερα να εφαρμόζεται αυτή η αδιέξοδη πολιτική, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου τα Επιμελητήρια λειτουργούν υπό το ίδιο ακριβώς καθεστώς που ισχύει και στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Περιφερειάρχης, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, η επιχειρηματικότητα έχει πληγεί βαρύτατα και δυσανάλογα, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η απευκταία προοπτική να κινδυνεύσει η βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων, θα χειροτερεύσει την κατάσταση.

Ο κ. Γιαννακίδης στηρίζει τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και θα προτείνει στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), να σταθεί δίπλα στα Επιμελητήρια και στον αγώνα που δίνουν για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Τέλος, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η μέχρι τώρα άψογη συνεργασία της διοίκησης της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ, ενώ επιπλέον ο κ. Γιαννακίδης πρότεινε, σε ότι αφορά στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των Επιμελητηρίων, την από κοινού χάραξη της πολιτικής που αφορά στη νέα Προγραμματική Περίοδο, στη διαχείριση των κονδυλίων που έχουν στόχο τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις την Καινοτομία και την Εξωστρέφεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, Ροδόπης Νικόλαος Αγγελίδης, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος, Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης και Καβάλας ο Α΄Αντιπρόεδρος Μάρκος Δέμπας και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γιάννης Παναγιωτίδης.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης