andrinopoulosO Αντιστράτηγος Ανδρινόπουλος Ευστάθιος, γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους το 1959 και αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων, το 1976.

Το ίδιο έτος εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1980. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.
Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Στρατηγική και Διπλωματία και έχει παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση, Στρατιωτικών Παρατηρητών του ΟΗΕ, στο Χάμελμπουργκ της Γερμανίας.

Έχει υπηρετήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές και επιτελικές θέσεις,  σε Μονάδες και  Σχηματισμούς του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στη Μακεδονία, στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κύπρο. Διετέλεσε επί ενάμιση χρόνο Διοικητής Τάγματος στο ΚΟΣΣΟΒΟ και επίσης επί ενάμιση χρόνο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου.

Υπηρέτησε  επί δυόμιση έτη ως Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στη Σερβία. Συμμετείχε ως Εκπρόσωπος της Ελλάδος, επί τέσσερα έτη σε διάφορες ομάδες εργασίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ομιλεί Αγγλικά και έχει συντάξει διάφορες διπλωματικές εργασίες και διατριβές, όπως Οδικοί Άξονες και Αγωγοί της Βαλκανικής, Ασύμμετρες Απειλές κ.λ.π.

Αποστρατεύτηκε το 2010.  Εκλέχθηκε  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας, στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 με το συνδυασμό ‘’Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη’’ με επικεφαλής τον κ. Κων/νο Κόλλια. Διετέλεσε αντιδήμαρχος στο Δήμο Τριφυλίας από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι το Φεβρουάριο του 2014 οπότε και παραιτήθηκε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Είναι έγγαμος με την Όλγα Ανδρινοπούλου, και έχουν ένα γιό μαθηματικό και μία κόρη φιλόλογο, αποφοίτους από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 


 

«Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» : Δελτίο Τύπου 22-5-2014 (Ανοιχτή ομιλία Φιλιατρών)

 

 


 

Κύριε Κατσίβελα ,

 

Πολλές φορές στις προεκλογικές περιόδους γινόμαστε υπερβολικοί και ενίοτε ξεφεύγουμε από τα καθιερωμένα επίπεδα του Πολιτικού Πολιτισμού. Οι δικές σας όμως αναφορές στο πρόσωπό μου κατά τις προεκλογικές σας ομιλίες πλησιάζουν ,για να μην πώ ξεπερνούν ,τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης και της πολιτικής αμετροέπειας.

Είπατε ότι εγώ και ¨η παρέα μου¨ θέλαμε να κλείσουμε το κέντρο υγείας Γαργαλιάνων.

Κύριε Κατσίβελα μαζί με τον τότε Δήμαρχο κύριο Μπουντά αγωνιστήκαμε για την λειτουργία του  Κ.Υ.Γαργαλιάνων. Λυπάμαι, γιατί ο πληροφοριοδότης σας είναι τουλάχιστον αναξιόπιστος. Σας γνωρίζω ότι έχω αποχωρήσει από την θέση του Προέδρου του Νοσοκομείου  Κυπαρισσίας 12 χρόνια τώρα.

Κύριε Κατσίβελα πρέπει να παραμείνετε αρκετές δεκαετίες διοικητής ΥΠΕ για να επαναφέρετε το Νοσοκομείο στο επίπεδο που λειτουργούσε  επι προεδρίας μου. Η κοινωνία γνωρίζει πόσες ειδικότητες γιατρών υπήρχαν τότε και πόσες τώρα. Ξέρει επίσης πολύ καλά τι υποδομές δημιουργήθηκαν (μονάδα τεχνητού νεφρού, κτιριακές βελτιώσεις, κεντρική παροχή οξυγόνου κλπ)

Σε τελική ανάλυση κριτής των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας είναι η κοινωνία που ζεί καθημερινά την υποβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Είπατε επίσης, ότι έγιναν μυστικές συμφωνίες με τον Κύριο Ανδρινόπουλο. Σας γνωρίζω ότι όποιες συμφωνίες έγιναν ήταν πάντα στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Καταλαβαίνω πώς για εσάς, οι συζητήσεις και η δυνατότητα  συνεργασίας ανεξάρτητων συνδυασμών για το συμφέρων του Δήμου μας, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Για εμάς η συζήτηση συνεργασίας ήταν απόφαση της αυτοδιοικητικής μας ομάδας ενώ εσείς για οποιαδήποτε συζήτηση συνεργασίας έπρεπε να πάρετε εκ νέου εντολή από τον εντολέα σας.

Κύριε Κατσίβελα στα 32 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθώ να κρατώ τις πολιτικές αντιπαραθέσεις σε ένα υψηλό επίπεδο Πολιτικού Πολιτισμού. Ουδέποτε έχω αναφερθεί σε προσωπικό επίπεδο για οποιονδήποτε πολιτικό μου αντίπαλο.

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη στην προσπάθεια σας. Ευελπιστώ  στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναδείξουμε καλύτερο επίπεδο πολιτικής συνεργασίας από αυτό της προεκλογικής περιόδου.

Σωτήρης Μπακούρος

 


 

andrinopoulos-gargalianoi

«Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» : Δελτίο Τύπου 16-5-2014 (Κεντρική ομιλία Γαργαλιάνων)

Πραγματοποιήθηκε στις 15-5-2014 στους Γαργαλιάνους η τρίτη ομιλία του Στάθη Ανδρινόπουλου, υποψήφιου δημάρχου Τριφυλίας με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ”. Στην ομιλία του ο κος. Ανδρινόπουλος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του συνδυασμού για το Δήμο Τριφυλίας και στα ειδικότερα σχέδια για την Δ.Ε Γαργαλιάνων. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στην περιοχή που ήταν αυτός αντιδήμαρχος.

Τόνισε την απουσία αντίστοιχου επιχειρησιακού προγράμματος των άλλων συνδυασμών. Επίσης κάλεσε τους δημότες να μην ξεγελιούνται απο τα έργα βιτρίνας της τελευταίας στιγμής καθώς και τις κατ’οίκον επισκέψεις παλαιοκομματικών υποψηφίων.

Τελειώνοντας παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Γαργαλιάνων και των τοπικών συμβουλίων των χωριών της.

 


 

andrinopoulos-kopanaki

Πραγματοποιήθηκε στο Κοπανάκι στις 13-5-2014 η πρώτη απο τις τέσσερεις κεντρικές ομιλίες του Στάθη Ανδρινόπουλου, υποψήφιου δημάρχου Τριφυλίας με το συνδυασμό “Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ”. Στην ομιλία του ο κος. Ανδρινόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού για τις δημοτικές ενότητες Αετού και Αυλώνος.  Αναφέρθηκε επίσης σε βασικές αλλαγές του μοντέλου διοίκησης του Δήμου ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και φιλικός προς τους δημότες και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των προμηθευτών του. Τελειώνοντας, παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους των δημοτικών ενοτήτων Αετού και Αυλώνος. Η παρουσία του κόσμου επισφράγησε την απόφαση των δημοτών να αλλάξουν σελίδα στη Τριφυλία.

 


 

 

papanikolaou-giannis

Ο Ιωάννης  Παπανικολάου γεννήθηκε το 1967 στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας όπου και  διαμένει μόνιμα μετά την  αποστρατεία του με το βαθμό του συνταγματάρχη.

Αποφοίτησε το 1990  από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σαν Ανθυπολοχαγός Διαβιβάσεων. Το 1998 επιλέχθηκε για το Σώμα Έρευνας – Πληροφορικής. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής είχε την τύχη να διοικήσει Μονάδες και επιτελικές δομές του ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ και του Επιτελείου Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Είναι απόφοιτος:
• της Σχολής τηλεπικοινωνιών του Στρατού
• της Σχολής πληροφορικής του Στρατού
• της Σχολής Διοικητών Μονάδων και
• της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών

Είναι κάτοχος :
• Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επιστήμη των Αποφάσεων (με εξειδίκευση στη Διοικητική) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
• Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Δίκτυα Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
• Μεταπτυχιακού Διπλώματος  Ανώτερων Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών του Centre d’Études Diplomatiques et Stratégiques CEDS.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ) και του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΔΕΕ).

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Προετοιμάζοντας τους Αξιωματικούς για ένα κόσμο που αλλάζει» και πολλών άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ομιλεί άπταιστα αγγλικά
Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Χήναρη και έχουν δύο παιδιά.

 


 

Με στουρνάρι, απειλές και ταξίματα δεν εξαγοράζονται συνειδήσεις το 2014

15 Μαΐου 2014 στις 10:48 π.μ.

 Λίγες μόλις ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές και στο Δήμο Τριφυλίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο πιέσεων και εκμαυλισμού συνειδήσεων με επιχειρησιακούς εγκεφάλους και εκτελεστικά όργανα αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας και υποψήφιους ή υποστηρικτές του συνδυασμού Κατσίβελα.

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές, μηχανήματα του Δήμου, που ήταν σε ακινησία τρία χρόνια, ξεκίνησαν να δουλεύουν. Αγροτικοί δρόμοι συντηρούνται και στρώνονται με στουρνάρι.

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές επιστάτες υποψήφιοι του κ. Κατσίβελα, κλείνουν λακκούβες, που ταλαιπωρούσαν τους δημότες τριάμισι ολόκληρα χρόνια.

Προφανώς, στη σύγχυση και τον πανικό τους από την εκλογική τους συντριβή που πλησιάζει, νομίζουν ότι απευθύνονται σε «στουρνάρια» πολίτες. Χωρίς μελέτες, χωρίς αποφάσεις, χωρίς εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, όπως μας καταγγέλλεται, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι, δίνουν εντολές σε ιδιώτες εργολάβους για προεκλογικά ρουσφέτια.

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές βρέθηκαν πετρέλαιο, χειριστές και οδηγοί και απορριμματοφόρα και μηχανήματα εργάζονται διπλοβάρδιες. Ελπίζω έστω σε όσους εργάζονται υπερωρίες ο Δήμος να τους αποδώσει τα δικαιούμενα.

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές υποψήφιοι σύμβουλοι χρησιμοποιούν πρωί και βράδυ τα τηλέφωνα του Δήμου για να πιέσουν πολίτες να τους ψηφίσουν.

Η επερχόμενη εκλογική συντριβή του συνδυασμού Κατσίβελα, έχει σπείρει πανικό στο συνδυασμό και στους υποψηφίους του, που αγνοώντας επιδεικτικά στοιχειώδεις αρχές ηθικής και πολιτικού πολιτισμού, επιχειρούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις και να υφαρπάξουν ψήφους σε μια απέλπιδα προσπάθειά τους να περισώσουν ό,τι μπορούν. Άλλοι, τάζουν διορισμούς και μεταθέσεις χρησιμοποιώντας και εμπλέκοντας υπουργούς μέχρι και το όνομα του Πρωθυπουργού και τη συγγενική σχέση που έχει με υποψήφιο δήμαρχο. Είναι οι ίδιοι, που τριάμισι χρόνια δεν προσέφεραν το ελάχιστο στον τόπο και τους κατοίκους, παρά αλληλοκατηγορούνταν για θέσεις και αξιώματα.

Ζητώ από τον Δήμαρχο Τριφυλίας να παρέμβει αποτελεσματικά και να προασπίσει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Μηχανήματα, υπάλληλοι και υποδομές υπάρχουν για να  υπηρετούν τον Δήμο και τους Δημότες και όχι τα μικροκομματικά αλλότρια και ιδιοτελή συμφέροντα συγκεκριμένων υποψηφίων και του συνδυασμού Κατσίβελα.

Ζητώ από τους υποψηφίους να πάψουν να θεωρούν τους Δημότες άβουλα όντα και υποχείριά τους. Να μην υποβαθμίζουν και μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ζητώ από τους δημότες του Δήμου Τριφυλίας, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, να πουν το μεγάλο «όχι» σ’ αυτούς που με τριτοκοσμικές αντιλήψεις και πρακτικές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Ζητώ από τους δημότες Τριφυλίας να πουν το μεγάλο και ηχηρό «ναι», με την ψήφο τους στις 18 Μαΐου, στην «Τριφυλία αλλάΖΕΙ».

Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ μαζί με τους πολίτες! 

Ιωάννης Γ. Παπανικολάου
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας (Δ.Ε Κυπαρισσίας)

 


 

andrinopoulos-xirokabos

Ο υποψήφιος δήμαρχος κος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και υπ. Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Η Τριφυλία αλλάζει» την Πέμπτη 8-5-2014 επισκέφθηκαν τα χωριά Στασιό, Ξηρόκαμπο, Καρυές, Ελαία, Καλό Νερό και Ράχες. Συνομίλησαν με τους κατοίκους για την προσπάθεια αλλαγής της τελματωμένης κατάστασης στην περιοχή μας και για τα τοπικά προβλήματα.